Δευτέρα, Ιανουαρίου 23

MΕΤΑ ΤΑ ΜΑΤΣ………


MΕΤΑ ΤΑ ΜΑΤΣ………
«Φωτιά» πήραν τα τοπικά πρωταθλήματα της Α΄ και Β΄ κατηγορίας δυο μόλις αγωνιστικές πριν το φινάλε του.
Έτσι στην πρώτη κατηγορία η κατάσταση τελικά ξεκαθάρισε πλέον και μαθηματικά αφού αναδείχθηκαν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα playoffs. Το μόνο που απομένει είναι η σειρά κατάταξης.
Αυτές λοιπόν είναι:
Διλινάτα - Α.Ε.Κ. - Α.Ο.Κ.Ι. - Παγκεφαλληνιακός.

Μετά, λοιπόν, τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής τα Διλινάτα παραμένουν ακλόνητα στην 1η θέση αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές παίζουν δυο ντέρμπι με Παγκεφαλληνιακό και Α.Ε.Κ. και μαζί την 1η θέση.
Στην 2η συνεχίζει η Α.Ε.Κ. που την Κυριακή έχει το ρεπό της και το πιθανότερο είναι να ισοβαθμήσει μαζί με τον Α.Ο.Κ.Ι. στους 22 βαθμούς, ενώ την τελευταία αγωνιστική παίζει το ντέρμπι με τον Παγκεφαλληνιακό, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να κρίνει πολλά αλλά και τίποτα.
Ο Α.Ο.Κ.Ι. ανεβασμένος αρκετά τον τελευταίο καιρό έχει ένα εύκολο, έστω και εκτός έδρας παιχνίδι με τον Οδυσσέα στην Ιθάκη, αλλά την τελευταία αγωνιστική το μεγάλο ντέρμπι με τα Διλινάτα όπου εκεί αναμένεται να κριθούν πολλά.
Στην 4η θέση ο Παγκεφαλληνιακός είναι ικανός, και θέλει να διεκδικήσει την 2η ή 3η θέση έστω και αν έχει δυο μεγάλα ντέρμπι με Διλινάτα και Α.Ε.Κ. μέχρι το τέλος.
Πολύ μπερδεμένα τα πράγματα…… Ίσως η επόμενη αγωνιστική να τα ξεκαθαρίσει ή να τα μπλέξει ακόμη περισσότερο!!!
Από εκεί και κάτω, τα Ομαλά στην 5η θέση σκέτη απογοήτευση, μακριά από τον στόχο τους, δεν κατάφεραν τη είσοδο τους στην 4άδα αφού τα διέκρινε μια γενικότερη αστάθεια σε όλο το πρωτάθλημα.
Στην 6η  οι Πρόννοι, μόνο μαθηματικά δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους πράγμα το οποίο αναμένεται να συμβεί σε κάποια από τις επόμενες αγωνιστικές με πιθανότερη την προσεχή, αλλά στο κάτω κάτω κρατάνε την τύχη στα «πόδια» τους έχοντας το τελευταίο παιχνίδι με τον Οδυσσέα στα Τζανάτα.
Ο Οδυσσέας «ουραγός» και καταδικασμένος αναμένεται να επιστρέψει στην γνώριμη Β΄ κατηγορία αφού είναι αδύνατον να πάρει δυο νίκες στα τελευταία παιχνίδια δηλ. ότι δεν έκανε στις προηγούμενες δέκα αγωνιστικές και να πάρει 6 βαθμούς έναντι μηδενός των Πρόννων.
Ωραίο το όνειρο αν έχει πολύ φαντασία……
Πάμε τώρα στην «μικρότερη» κατηγορία την Β΄
Εδώ και καιρό η Σάμη είναι η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση της κανονικής περιόδου την οποία κατέχει δικαιότατα και από την αρχή ποτέ δεν έχασε. Αυτό που μένει όμως και την κρατά σε αγωνία είναι αν καταφέρει τελικά να πάρει την διαφορά των +15 που της δίνει την απ΄ ευθείας άνοδο στην Α΄ κατηγορία και την είσοδο στον τελικό για την διεκδίκηση του «στέμματος» κάτι που κατά την δική μας άποψη είναι αρκετά εφικτό. Φυσικά όλα θα κριθούν στο επόμενο παιχνίδι με τον Πυλαριακό στα Μακρυώτικα που ελπίζει να μην είναι γρουσούζικη γι΄αυτήν.
Η 2η προνομιούχος θέση, που αυτή την στιγμή κατέχει η Πρόοδος Ιθάκης, πιθανόν να κριθεί ακόμη και την Κυριακή με τον Παλληξουριακό στο Ληξούρι στο μεταξύ τους παιχνίδι που για την Θιακιώτικη ομάδα αρκεί ένα «Χ». Πάντως και αυτό να μην συμβεί θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική που φιλοξενεί τα Φωκάτα στο Βαθύ αντίθετα με τους Ληξουριώτες που θα έχουν ρεπό.
Στην 3η τώρα βρίσκεται ο Παλληξουριακός που με πιθανή ήττα την Κυριακή κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός playoffs (σαν τέταρτος με το -15 σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σενάριο) αφού την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό.
Τα Φωκάτα βρίσκονται στην 4η θέση και με -14 αυτή την στιγμή από την κορυφή θέλουν πολλούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων για να έχουν κάποιες πιθανότητες να περάσουν στην 4άδα. Μαθηματικά τα πάντα μπορούν να συμβούν ακόμη και να καταλάβει τελικά και την 3η θέση μπορεί αλλά είπαμε χρειάζονται μικρά θαυματάκια!!!!!!
Στην 5η ο Πυλαριακός με αξιοπρεπέστατη παρουσία μόνο με νίκη κατ΄ αρχήν την Κυριακή στο τοπικό ντέρμπι με την Σάμη στα Μακρυώτικα και από εκεί και πέρα ισχύουν ακριβώς τα ίδια με τα Φωκάτα.
Πάντως με νίκη οι Πυλαρινοί θα φέρουν τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα και θα περιμένουν την τελευταία αγωνιστική το αδιάφορο παιχνίδι με τη Δόξα για να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στη 4άδα με την προϋπόθεση βέβαια να μην έχουν κάνει δυο νίκες τα Φωκάτα περιμένοντας τα ευχάριστα από την Ιθάκη.
Και βέβαια επαναλαμβάνουμε αυτό το σενάριο μπορεί να βγει μόνο αν νικήσει την Σάμη!!!!!!!
Αδιάφορος στην 6η θέση ο Ηρακλής Πρ. και αυτός με αρκετά καλή παρουσία που θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη αν του «κάθονταν» κάποια παιχνίδια.
Τέλος, η Δόξα προσπάθησε πάρα πολύ για το καλύτερο, κάτι που τελικά δεν κατάφερε και δυστυχώς γι΄αυτήν, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος, είδε το όνειρο της να μην πιάνει σάρκα και οστά και ήδη να έχει αποχαιρετήσει την Β΄ κατηγορία και να κάνει τον προγραμματισμό της για την επόμενη χρονιά στην Γ΄.

Τέλος να πούμε, και αυτό ισχύει για όλους. Σημασία έχει για κάθε ομάδα να είναι έτοιμη όταν χρειάζεται, δηλαδή την ώρα των playoffs. Το να βάζεις 6-7-8-9 ή 10 τέρματα τώρα έχει πολύ μικρή σημασία. Σε λίγο κανείς δεν θα το θυμάται. Αυτό που όλοι θα θυμούνται όμως είναι το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτό θα γράψει η ιστορία. Κανείς μετά από λίγο δε θα θυμάται τον δεύτερο, όπως λένε και οι Αμερικάνοι. Επομένως αυτό πρέπει να σκέφτονται προπονητές και παράγοντες. Τα υπόλοιπα, φίλοι μου, είναι για τους ιστορικούς και τους στατιστικολόγους.
Πάμε τώρα στους σκόρερ ξεκαθαρίζοντας και κάποια πράγματα……
 Κατ΄ αρχήν να πούμε ότι ύστερα από πολύ κόπο καταφέραμε να έχουμε την πραγματική εικόνα των σκόρερ όπως έχουν γραφτεί από τους διαιτητές στα Φ.Α. Εκεί διαπιστώσαμε κάποιες διαφορές και λάθη από τα στοιχεία που εμείς κρατάμε, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει, αυτό που μετράει σε κάθε περίπτωση σε έναν αγώνα είναι το Φ.Α. και όχι αυτό που γράφουμε εμείς.
Για τον λόγο αυτό τα ερωτήματα που αποστέλλονται στο site καλό θα είναι να απευθύνονται στους υπευθύνους.
Εμείς θα αναγράφουμε κάθε φορά ότι αναφέρεται στο Φ.Α. για να αποφύγουμε στην συνέχεια εσφαλμένες καταστάσεις.
Στη Α΄ κατηγορία ο Κρούτη της Α.Ε.Κ. με τα δυο γκολ που πέτυχε προχθές έφτασε τα 11 και οδηγεί εκ του ασφαλούς την κούρσα και μάλιστα με διαφορά 4 τερμάτων από τους επόμενους που έχουν από εφτά.
Στην Β΄ τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και τον Γιαν. Αμούργη να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και να περιμένει την τυπική «στέψη»!!!
Πολλά γκολ αυτή την αγωνιστική στη Α΄ κατηγορία. Συνολικά σημειώθηκαν 17. Τώρα είχαν κέφια οι επιθετικοί ή οι άμυνες ήταν «τρύπιες» λίγο με νοιάζει!!! Πάντως τα Ομαλά κατάντησαν σάκος του «μποξ» για τους αντίπαλους επιθετικούς και μετά την εξάρα από τον Α.Ο.Κ.Ι.  ήρθε η νέα σφαλιάρα με την εφτάρα της Α.Ε.Κ.!!!!!!! Αν μη τι άλλο, προσφέρουν γκολλλλλλλλλλ
Φυσικά και δεν περίμενα το παιχνίδι με τον Α.Ο.Κ.Ι. για να ανακαλύψω την αξία και το ταλέντο του τερματοφύλακα των Πρόννων του Μάκη Τσιμάρα. Άλλωστε κάποτε στα πρώτα του βήματα ήμουνα ο «δάσκαλος» του. Επομένως κάτι παραπάνω ξέρω.
Απλά είναι φανταστικός και έχει δουλέψει πολύ για να φτάσει εδώ αλλά είναι κρίμα να παίζει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα!!!! Σίγουρα η κατηγορία είναι μικρή για τον Μάκη!!!
Απλά έβγαλε μάτια για άλλη μια φορά και δεν ήταν τυχαίο το χειροκρότημα των φιλάθλων, των αντιπάλων, των συμπαικτών του αλλά και στο τέλος του αγώνα του διαιτητή Νικ. Βουτσινά σε μια «επίδειξη» πραγματικού fairplay!!!!!!
Να’ σαι γερός, Μάκη, να μας χαρίζεις αυτές τις όμορφες στιγμές που τόσο ανάγκη τις έχει το «φτωχό» μας το ποδόσφαιρο.
Εσείς «μοντέλα» όλο φωτο είσαστε…… Εγώ το υποσχέθηκα. Αλλά με τη νέα μου μηχανή….. Το καλό πράγμα αργεί. Άλλωστε έρχονται και τελικοί!!!!! Στο κάτω κάτω με αυτό το εργαλείο που έχω δεν μπορώ να κάνω θαύματα και ξέρω ότι σας «αδικώ»…. Άσε που και ο φακός κάνει τα δικά του «παιχνίδια» και έρχεται και η δεύτερη αδικία!!!!!!!!
Προς τους, τελευταία, ιδιαίτερα νευρικούς … Ηρεμήστε, χαρείτε το παιχνίδι σας και μην ασχολείστε με τίποτε άλλο, διαφορετικά λιθοβολείτε το δύσμοιρο ποδόσφαιρο μας!!!!!  Έχει που έχει τα δικά του, μη το αποτελειώσουμε!!!!!
Έτοιμο το ανεξάρτητο πρωτάθλημα, κατά τον πρόεδρο, θα ξεκινήσει αμέσως με την ολοκλήρωση των τοπικών και θα διέπεται από δικούς του νόμους και «προφήτες». Δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που ξέρουμε. Αλλά αυτά αργότερα… είναι έκπληξη!!!!!!!!
Πολύ καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία και αυτή την αγωνιστική για την τοπική διαιτησία. Τώρα κάποιες χλιαρές διαμαρτυρίες για κάποια πέναλτι υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε όχι. Αλλά θα υπάρχουν!!!!
Μάλλον σας πήρα στο λαιμό μου διαιτητόπουλα της Δ΄ Εθνικής!!!! Έγραψα ότι θα «δεήσει» και για πάρτη σας ορισμός την προηγούμενη Κυριακή..… και δυστυχώς δεν έγινε. Βρε μπας και φταίω; Μπα θα το αλλάξω, θα το πάρω αλλιώς μήπως και δούμε ένα από αυτά τα Κεφαλονιτόπουλα επιτέλους στα Εθνικά πρωταθλήματα. Τώρα αν θα γίνει και πότε μη με ρωτάτε. Θα σας πάρω πάλι στο λαιμό μου. Για ένα είμαι σίγουρος. Ότι θα είναι πολύ καλύτεροι από κάτι «λιμοκοντόρους» που μας έρχονται στις Κεραμειές στα παιχνίδια της Εικοσιμίας.
Και να πεις ότι δεν έχουμε τους ανθρώπους που μπορούν να «σπρώξουν»!!! Καλά εντάξει…… Τι λέω τώρα!!!!!!
Μπράβο στον Αντώνη Ψαριανό, τον επιθετικό της Εικοσιμίας, για τις σωστές του προβλέψεις στο «δικό μας στοίχημα». Έκανε «διάνα» 7 στα 7!!!!!! Μπράβο Αντώναρε, άντε και την Κυριακή να μας αφιερώσεις και το γκολ σου παικτούρα!!!!!!
Φίλε, για το παράπονό σου σχετικά, θα σου απαντήσουμε ότι πάμε όπου μας καλέσουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Γλάστρες δεν θα γίνουμε κανενός…. Το έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή σε αυτό το site.
Αυτά για σήμερα πατριώτες….. Ήμουνα αρκετά ήσυχος. Δεν τάβαλα με κανέναν… Να σας ανησυχεί αυτό!!! Δε με βλέπω καλά…..
Εις το επανειδείν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου