Δευτέρα, Ιανουαρίου 9

META TO MATΣ.................

      Πολύ βαριά η προηγούμενη εβδομάδα και ειδικά όταν έχεις να γράψεις για κάποιους που «έφυγαν». «Έφυγε», λοιπόν, ο φίλος της Κεφαλονιάς από το Λεωνίδι Κυνουρίας, κυρ. Χρήστος Πουτσελάς. Ένας άνθρωπος που χωρίς να έχει καμία συγγενική ή άλλη σχέση με το νησί και τους ανθρώπους του, το λάτρεψε και τους λάτρεψε. Έκανε την Κεφαλονιά δεύτερη πατρίδα του και τους Κεφαλονίτες φίλους του. Ένας άνθρωπος γλυκύτατος, ειλικρινής και πολύ αγαπητός, που η είδηση του θανάτου του έσπειρε ρίγη συγκίνησης σε αυτούς που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.
     Αιώνια η μνήμη σου, φίλε μας μπάρμπα-Χρήστο! Οι Κεφαλονίτες δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας!
     Εκτός του παραπάνω γεγονότος είχαμε και την συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο Φώτης Τσιλιμιδός, ο δικός μας ο Φωτάρας. Το παιδί με το μόνιμο χαμόγελο στα χείλη. Νάσαι «καλά», φίλε, εκεί που βρίσκεσαι. Εμείς εδώ δεν θα σε ξεχάσουμε. Θα είσαι για πάντα στην σκέψη μας σαν ο δικός μας Φωτάρας!
     Το ετήσιο μνημόσυνο του Φώτη τελέσθηκε την Κυριακή 8-1-2012 στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Αργοστολίου όπου παραβρέθηκαν πάρα πολλοί φίλοι του τιμώντας τη μνήμη του.
     Πάμε τώρα στα δικά μας.
     Χρονιάρες μέρες και όπως είναι φυσιολογικό είχαμε και αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ο ένας έγινε στη Σάμη μεταξύ των φίλων του Τσάγκου και του Κόκορα και είχε τεράστια οργανωτική επιτυχία. Ήταν όλα στην εντέλεια και πλήρως εναρμονισμένα με τον σκοπό. Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και του χρόνου πάλι όλοι εκεί.
     Ο άλλος έγινε στα Φαρακλάτα με διοργανωτές τα Σωματεία και την αιγίδα της ΕΠΣΚΙ. Η οργάνωση θα μπορούσε να ήταν  καλύτερη αφού παρουσίασε κάποια προβλήματα.
     Παρόντα και τα παιδιά του Ορφανοτροφείου που παρακολούθησαν και τίμησαν τον αγώνα με την παρουσία τους, αφού γι΄αυτά γινόταν (τα έσοδα του αγώνα διατέθηκαν στο Ίδρυμα).
     Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Ηλία Κουρκουμέλη, ο οποίος διέθεσε το λεωφορείο του αφιλοκερδώς για τη μεταφορά των παιδιών στα Φαρακλάτα.
     Όπως και να΄χει βέβαια αυτό που μετράει περισσότερο είναι ο σκοπός και ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα υπάρχει καλύτερη οργάνωση. Απαράδεκτο πάντως ήταν την ώρα διεξαγωγής του αγώνα ομάδες που εμφανίζονταν σαν διοργανώτριες να διεξάγουν φιλικό μεταξύ τους αγώνα.
     Όλα αυτά, φίλοι μου, τα γράφουμε εντελώς καλοπροαίρετα ώστε να μην επαναληφθούν και το ξεκαθαρίζουμε γιατί θα βρεθούν κάποιοι που θα τους «κακοφανεί» και θα μας «ξεφωνήσουν»…. Εμείς όμως εδώ είμαστε για να έχουμε τα μάτια ανοιχτά αφού πιστεύουμε ότι έτσι βοηθάμε.
     Μεγάλο το έλλειμμα στην ΕΠΣΚΙ, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της. Χαριτολογώντας μου έλεγε ότι μία φωτό που του τράβηξα ανάμεσα στα κάγκελα είναι σημαδιακή δείχνοντας έτσι το μέγεθος του προβλήματος!
Πρόεδρε, δεν σε φοβάμαι, έχεις τον τρόπο σου εσύ και θα τα καταφέρεις!
Όχι όμως, όπως μαθαίνω, περικοπές για τις Μικτές γιατί έτσι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό όσον αφορά στο έργο των προπονητών και στην ετοιμότητα των Ομάδων μας!
     «Τρίτωσε» το κακό με τους τραυματισμούς στις Μικτές. Μετά τον Π. Κουμαριώτη και τον Β. Σπανό, προστέθηκε ένας ακόμη στον αγώνα της προηγούμενης Τετάρτης με την Ηλεία, όπου ο Γκαζάρ τραυματίστηκε στη μύτη (ράγισμα ρινικού οστού).
     Πρόεδρε, Θέμη, ο παπα-Δασκαλάκης δίπλα είναι. Κάντε κανέναν αγιασμό να «ξορκιστεί» το κακό! Όσο για ψάλτη έχουμε και μάλιστα καλλίφωνο!!!
     Με την ευκαιρία να δώσουμε συγχαρητήρια στον γιατρό του αγώνα κ. Αντώνη Κουρούκλη, που πραγματικά δίνει τον καλύτερό του εαυτό στους αγώνες και η παρουσία του είναι καταλυτική. Συγχαρητήρια, γιατρέ!!!
     Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται αρκετοί παράγοντες Σωματείων μετά τη δήλωση του Προέδρου του Σ.Δ.Π.Κ.Ι. κ. Γ. Μαζαράκη σχετικά με τη διαφωνία του για τη μείωση του εξοδολογίου των διαιτητών.
Συμφωνούν ότι οι διαιτητές καταβάλλουν κάποια έξοδα, αλλά τους «περισσεύει» και κάτι, ενώ αυτοί είναι οικονομικά ξεχασμένοι από παντού. Δεν παίρνουν από κανέναν ενώ συνέχεια δίνουν!
     Έμαθα ότι ο τελικός του τοπικού κυπέλλου θα διεξαχθεί την 25η Μαρτίου, ημέρα της επετείου της επανάστασης του 1821. Λέτε να γίνει και του τοπικού ποδοσφαίρου η επανάσταση; Πολύ χλωμό το βλέπω!
     Τελικά τι γίνεται με το Κολυμβητήριο; Αληθεύει ότι βγήκε ακατάλληλο από την Επιτροπή Καταλληλότητας Γυμναστηρίων; Αν ναι, τι θα γίνει με το Ν.Ο.Α.; Βλέπω το Λούκα σε foul γκάζια!
    Για άλλη μια φορά ο Αθλητικός Όμιλος Φωκάτων μας εκπλήσσει ευχάριστα! Αυτήν την φορά ο Πρόεδρος κ. Ν. Φωκάς ίδρυσε τμήμα παραδοσιακών χορών και όπως μάθαμε μέσα σε ένα μήνα λειτουργίας του αριθμεί ήδη 80 μέλη.
Μπράβο σε όλους!!!
     Νέα δεδομένα προέκυψαν στην Α΄ Κατηγορία μετά τη μεγάλη νίκη του Παγκεφαλληνιακού επί του ΑΟΚΙ. Έτσι στην πρώτη θέση παραμένουν τα αήττητα Διλινάτα με διαφορά δύο βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ. Ο «ΠΑΓΚΕ» μοιράζεται πια την τρίτη θέση με τα Ομαλά ενώ ο ΑΟΚΙ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται εκτός playoffs  στην 5η θέση. Στην 6η παραμένουν οι Πρόννοι που είχαν και το ρεπό τους, ενώ τελευταίος και «καταδικασμένος» παραμένει ο Οδυσσέας Ιθάκης που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από βαρειά ήττα από την Α.Ε.Κ.
     Στην Β΄κατηγορία η Σάμη επικρατώντας στο ντέρμπι του Παλληξουριακού δεν ανησυχεί σε ότι έχει να κάνει με την 1η θέση αλλά αγωνιά για το +15 που της δίνει απ΄ευθείας άνοδο στην Α΄κατηγορία και συμμετοχή στον τελικό. Η Πρόοδος που ακολουθεί κάνοντας και το ρεπό της παραμένει στην ακλόνητο φαβορί για την 2η θέση. Τα Φωκάτα επιτέλους μετά από πολλές αγωνιστικές είδαν νίκη και έπιασαν 3η θέση συγκάτοικοι του Παλληξουριακού. Πάντως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μείνει εκτός playoffs μια εκ των δυο αυτών ομάδων. Στην 5η και αρκετά «αεράτος» πλέον ο Πυλαριακός ενώ την 6η καταλαμβάνει ο Ηρακλής που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σώζει την «παρτίδα». Τελευταία και με μηδαμινές ελπίδες η Δόξα Διλινάτων που πιστεύει μόνο σε ένα μεγάλο θαύμα για την παραμονή της.
     Στους σκόρερ τώρα στην Α΄ κατηγορία επικεφαλής με τα 4 τέρματα που πέτυχε στην Ιθάκη πέρασε ο Κρούτη της Α.Ε.Κ., ενώ για την Β΄ δεν μπορεί να γίνεται λόγος για το μεγάλο «κανόνι» της περιόδου αφού ο Γιαν. Αμούργης κάνει το δικό του «παιχνίδι» και προηγείται με τέτοια διαφορά που είναι αδύνατον να καλυφθεί στην συνέχεια.
     Οι πληροφορίες που φθάνουν στο site μιλάνε για μεγάλες ενισχύσεις παικτών από την Α.Ε.Κ. τόσο από την ντόπια όσο και την εκτός Κεφαλονιάς αγορά. Μάλιστα οσονούπω σήμερα έφθασε στο νησί και προπονήθηκε κάποιος από τους συγκεκριμένους στόχους. Ο «μουστάκιας» βάλθηκε να μας τρελάνει φέτος!!!
     Σπουδαίο ταλέντο ο μικρός της Α.Ε.Κ. Παν. Κουμαριώτης. Είναι μόλις στα 14 χρόνια και έχει συμμετοχές στην βασική ενδεκάδα της ομάδας του και μάλιστα με πολύ καλή παρουσία όπως και στις μικτές που είναι αναντικατάστατο στέλεχος τους. Στον τελευταίο μάλιστα αγώνα της ομάδας του στη Ιθάκη πέτυχε και το πρώτο του χατ τρίκ.
     Πολύ καλή δουλειά γίνεται από τον Νικ. Βουτσινά στην ομάδα του «Πάγκε» στον δεύτερο χρόνο παρουσίας του εκεί και αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού!! Πολύ καλά μάλιστα το ένιωσε ο Α.Ο.Κ.Ι. την περασμένη αγωνιστική.
     «Πάπι» πολύ το καθυστερείς !!!! Άντε βαρεθήκαμε να περιμένουμε!!!! Αφού θέλεις και σε θέλουνε …τελείωνε το, το προξενειό και βουρ για τα «κουφέτα»!!!!!!
     Κάποιοι το παράκαναν και τους έπεσαν βαριά τα μελομακάρονα!!! Λεπτομέρειες στον βαθμολογικό πίνακα…..
    
Αυτά πατριώτες και στο επανιδείν..............



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου