Δευτέρα, Αυγούστου 18

Με πολλά νέα πρόσωπα, προπονητή αλλά και αισιοδοξία ξεκίνησε την προετοιμασία της η ΑΕΚ


Ξεκίνησε, πρώτη από όλες τις άλλες ομάδες, σήμερα Δευτέρα, απόγευμα στο Αργοστόλι την προετοιμασία της ενόψει της νέας περιόδου η Α.Ε. Κεφαλληνίας.
Οι πρωταθλητές εντελώς διαφορετικοί με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, τόσο στο ρόστερ όσο και στον «πάγκο» μπήκαν πρώτοι στο «χορό» της προετοιμασίας αισιοδοξώντας ότι και φέτος θα είναι και πάλι πρωταγωνιστές στο τοπικό μας ποδόσφαιρο.
Μπορεί να αποχώρησαν πολλοί και σημαντικοί ποδοσφαιριστές από τους «κιτρινόμαυρους», μπορεί να έχουν άλλον τεχνικό στο «τιμόνι» τους, όμως είναι οι δις πρωταθλητές τα τελευταία δυο χρόνια και δεν μπορεί κανείς, να τους αμφισβητεί.
Ο Γιώργος Τόγιας, σαν έμπειρος και αξιόλογος τεχνικός στην μετά εποχή Σπύρου Παπαδάτου, καλείται να προετοιμάσει μια ομάδα σαφώς λιγότερο (με τα μέχρι στιγμής στοιχεία) δυνατή από τις δυο προηγούμενες χρονιές, ωστόσο θέλει να την διατηρήσει ανταγωνιστική και να την οδηγήσει και πάλι στην κορυφή προασπίζοντας τα κεκτημένα προσθέτοντας μέσα νέο "αίμα".
Πριν την έναρξη της προετοιμασίας και λίγο πριν αρχίσουν τα «βάσανα» μίλησαν στους ποδοσφαιριστές, ο ισχυρός άντρας της ομάδας Δημήτρης Κουμαριώτης και ο προπονητής Γιώργος Τόγιας οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τους στόχους αλλά και το γενικότερο πλάνο που έχουν χαράξει από κοινού για θα κινηθεί φέτος η ομάδα.
Στην «πρώτη» της ομάδας παραβρέθηκαν συνολικά 17 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων 6 παλιοί και 11 νέοι, ενώ κάποιοι άλλοι απουσίαζαν δικαιολογημένα λόγω εργασίας.
Τη φανέλα της πρωταθλήτριας από φέτος εκτός των γνωστών (έχει ανακοινώσει τα ονόματα τους το sportsthea), αναμένεται να φορέσουν και οι Ν. Παπαναστασάτος (από Α.Ο.Κ.Ι.), Α. Δρόσος (Α.Ο.Κ.Ι.), Π. Ψυμούλης (από ομάδα της Λάρισας), Π. Κορσιάνος (Παπυργιακό) και Γ. Μπατιστάτος (Διλινάτα) χωρίς να αποκλείεται κάτι άλλο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό.
Οι προπονήσεις θα διεξάγονται σε καθημερινή βάση στο γήπεδο του Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής» όπου ο Γ. Τόγιας αναμένεται να δώσει μεγάλη βαρύτητα, όπως είναι αυτονόητο, στη φυσική κατάσταση και τους παίκτες του, να χύνουν πολλά «ποτάμια» ιδρώτα!
Μετά τη λήξη της 1ης προπόνησης ο νέος τεχνικός της ομάδας Γ. Τόγιας μας έκανε τη παρακάτω δήλωση:
"Ξεκινάμε σήμερα την προετοιμασία μας για τη νέα χρονιά. Μια χρονιά στην οποία εύχομαι να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο δίνοντας κυρίως προτεραιότητα στα νέα παιδιά.
Εύχομαι επίσης σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες Καλή Χρονιά, ελπίζοντας φέτος να έχουμε ένα πρωτάθλημα αντάξιο των προσδοκιών μας".
Εδώ να πούμε δυο λόγια για το γήπεδο (;) «Ανδρέας Βεργωτής.
Θεωρούμε ότι βρίσκεται σε δραματική κατάσταση τόσο από τα προβλήματα που δημιούργησε ο μεγάλος σεισμός της 26ης Ιανουαρίου όσο και από την ακαταλληλότητα του τάπητα (;). 
Ένας αντικειμενικά πολύ επικίνδυνος αγωνιστικός χώρος, όπου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δήμου να επισκευαστεί προσωρινά, το πρόβλημα παραμένει και είναι ακατάλληλος ακόμη και να προπονούνται ομάδες, αφού οι τραυματισμοί είναι πολύ πιθανοί. Και τότε;Τότε ποιος θα έχει την ευθύνη;
Από όσα μας είπε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης ότι τον Οκτώβρη αναμένεται να έρθουν στην Κεφαλονιά συνεργεία για την αντικατάσταση του συνθετικού τάπητα!
Μέχρι τότε όμως τι γίνεται που θα προπονούνται οι ομάδες; Που θα διεξάγονται οι αγώνες; 
Στην περιφέρεια μας υπάρχει ένα και μοναδικό γήπεδο, είναι των Κεραμειών το οποίο και αυτό βρίσκεται σε κακό χάλι. Και στο κάτω-κάτω είναι δυνατόν να σηκώσει όλο το βάρος ενός πρωταθλήματος αλλά και τις προπονήσεις όλων αυτών των ομάδων; Η περυσινή επιβάρυνση είναι εμφανής.
Αυτό που τελικά μπορεί να δώσει λύσεις είναι το Ενωσιακό, άλλωστε η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. είναι η διοργανώτρια των πρωταθλημάτων. Άποψη μας λοιπόν είναι ότι η σε συνεργασία με την Ε.Π.Ο. και το Δήμο να βρουν την κατάλληλη φόρμουλα να ανοίξει προσφέροντας «στέγη» στα Σωματεία που το έχουν ανάγκη έστω και αν χρειαστούν κάποια έργα ή εκατέρωθεν υποχωρήσεις.
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου