Τρίτη, Αυγούστου 19

Τιμή και "κουλούρα" στους νικητές στα Ομαλά (Φώτο)


Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα Ομαλά ο παραδοσιακός αγώνας της κουλούρας που ήταν σε συνδιοργάνωση των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και της ΚΕΔΗΚΕ, αναβιώνοντας ένα πολύ παλιό έθιμο της περιοχής, συγκεκριμένα από το 1953 και σύνθημα ήταν «ποιος θα παραβγεί» από τα Φραγκάτα ως την εκκλησία του Αγίου Γερασίμου». Το έπαθλο μια μεγάλη «Κουλούρα Ψωμί» που ο νικητής φορούσε  στο κεφάλι.

Στον αγώνα που στέφθηκε από απόλυτη οργανωτική επιτυχία αλλά και πολλές συμμετοχές οι αθλητές είχαν να διανύσουν μια απόσταση από τα Φραγκάτα μέχρι τον Άγιο Γεράσιμο.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φραγκάτων, οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» και Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας», γυμναστές που συμμετείχαν στην οργάνωση του αγώνα και εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ, έκαναν τις απονομές στους νικητές.
Λίγο πριν από τις απονομές έγινε επίδειξη τζούντο από τη ομάδα Πάλης του Διονύση Μεταξά και δικαίως δέχθηκε το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Και του χρόνου…
Φώτο από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου