Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22

Ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διαχρονικών Αρσιβαριστών 2014 της Δανίας.


Επέστρεψαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όπου έλαβαν μέρος (6) Διαχρονικοί Αρσιβαρίστες, όπου αγωνίστηκαν  και έφεραν συνολικά (5) μετάλλια.
Η Κεφαλονιά μας αντιπροσωπεύτηκε από τους:
Την Νίνα Μαγκομέντοβα-Γαλιατσάτου, στην κατηγορία των 58κ. έκανε στην Απόσπαση 63κ. και στην Επώμιση-Εκτίναξη 78κ. με Σύνολο 141κ. ήλθε πρώτη, στην ηλικιακή κατηγορία 45-49, αφού όμως απέτυχε από λίγο με 67κ. και 83κ αντίστοιχα, να σπάσει τα δικά της παγκόσμια ρεκόρ, που έκανε τον Ιούλιο στο Παγκόσμιο κύπελλο στο Αζερμπαϊτζάν.
Τον Νίκο Γαλιατσάτο στην κατηγορία των 85κ.  έκανε στην Απόσπαση 76κ.  και στην Επώμιση-Εκτίναξη 95κ.  με Σύνολο 171κ.  κατέλαβε την τρίτη θέση,  στην ηλικιακή κατηγορία 55-59.
Επίσης συμμετείχαν οι:  οΜάγδα Ροϊλίδου (Ρόδος)  2η,   η Νατάσα Ακτύπη (Κέρκυρα) 2η, ο Λευτέρης Τζουγκαράκης (Χανιά)  5ος, ο Αλέξανδρος Μουσκαφίδης (Αθήνα) 1ος.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Διαχρονικοί Αρσιβαρίστες στην χώρα μας δεν έχουν την αναγνώριση που τους αρμόζει και καμία οικονομική στήριξη από φορείς που θα έπρεπε να στηρίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, σηκώνοντας όμως με υπερηφάνεια την Ελληνική σημαία, αντιπροσωπεύοντας και από αυτό το μετερίζι την πατρίδα μας.
Συγκεκριμένα στον τόπο μας δεν τους χορηγείται καμία βοήθεια, παρά το ότι ο Ν. Γαλιατσάτος έχει φέρει ένα Ευρωπαϊκό και δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, που πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
Παρ' όλα αυτά ο Ν. Γαλιατσάτος, είναι διατεθειμένος να φέρει ένα ακόμη Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε νεκρή τουριστική περίοδο, όπως και τα προηγούμενα, για την Κεφαλονιά, εφ' όσον η Δημοτική Αρχή προεξοφλήσει τα απαραίτητα οικονομικά εχέγγυα για την διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου