Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20

Προβάδισμα πρόκρισης η Σάμη 3-1 τα Ομαλά (Φώτο)



                                               
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  3-1
Το απόγευμα στις 5 μ.μ. στο ίδιο γήπεδο η Σάμη τυπικά γηπεδούχος επικράτησε όχι και τόσο εύκολα των Ομαλών που αγωνίστηκαν με δέκα ποδοσφαιριστές σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με σκορ 3-1.
Αποτέλεσμα που δίνει προβάδισμα δίνει πρόκρισης στην ομάδα του Γ. Καρελλάκη.
Η Σάμη είχε καλή παρουσία και έδειξε ότι φέτος θα μπει «σφήνα» στους μεγάλους διεκδικώντας κάτι καλύτερο από πέρυσι.
Από την άλλη τα Ομαλά που από φέτος θα αγωνίζονται στη Β΄κατηγορία βασισμένα στα «δικά» τους παιδιά έδειξαν μια πολύ καλή εικόνα, όμως έμειναν από δυνάμεις και η ήττα τελικά ήρθε φυσιολογικά.
Το σίγουρο στη συνέχεια είναι ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στο προσεχές πρωτάθλημα της «μικρής» μας κατηγορίας με στόχο να επανέλθουν άμεσα στην Α΄κατηγορία.
Φάσεις και γκολ
Στο 9’ ο Καπετάνιος από πολύ μακρινή απόσταση με δυνατό σουτ, και την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά θα πετύχει το 1-0 για την ομάδα του.
Από εκείνο και πέρα η Σάμη πήρε την πρωτοβουλία κερδίζοντας βήματα στον χώρο του κέντρου, κλείνοντας στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό της, χωρίς ωστόσο την υπεροχή της να την μετουσιώνει σε γκολ αφού δυσκολλευόταν να «σπάσει» την πολυπρόσωπη άμυνα των Ομαλών.
Στο 35’ ο Γ. Αμούργης θα περάσει υπέροχα παράλληλα την μπάλα στον Περιβολάρη που στο πρώτο δοκάρι έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ.
Στο 37’  ο Περιβολάρης, εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ στο δεύτερο  δοκάρι και τον Νίκο Μωραΐτη να πιάνει την κεφαλιά, πετυχαίνοντας γκολ. Γκολ που τελικά δεν θα μετρήσει αφού ο επόπτης κ. Γ. Γασπαράτος θα παραμείνει στη θέση του με υψωμένη την σημαία του υποδεικνύοντας οφ-σάιντ.
Λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Γ. Καρελάκη θα πετύχουν την ισοφάριση με με γκολ που θα πετύχει ο Κυρ. Μωραίτης (έπαιξε φορ) με παλικαρίσια προσπάθεια και ψύχραιμο πλασέ πετυχαίνοντας το 1-1.
Με τις ομάδες ισόπαλες στο σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του παιχνιδιού. Στο δεύτερο η Σάμη πίεσε ασφυκτικά αφού είχε ξανά υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε το πολυπόθητο «προσπέρασμα».
Έτσι στο 47’, ο Γιάννης Αμούργης θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, ο Κυρ. Μωραΐτης θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
 Στο 48’ και πάλι ο ίδιος παίκτης με ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά και απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα θα πλασάρει, αλλά και πάλι η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι  αφού περνάει λίγο άουτ.
Στο 65’ αδελφός του ο Νικ. Μωραΐτης, θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το 2-1 για την ομάδα του, όταν μετά από την πάσα του Περιβολάρη θα βρεθεί απέναντι από τον Τσακαρισιάνο, αλλά το πλασέ του αποκρούει με το σώμα, ο τελευταίος.
Στο 67’ όμως θα έρθει το γκολ, όταν ο Περιβολάρης κάνει την σέντρα από δεξιά, τον Νίκο Μωραΐτη να πιάνει μία γυριστή κεφαλιά που "κρέμασε" τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του.
Τέλος στο 89’ η Σάμη θα πετύχει και το 3-1, με σουτ του Περιβολάρη από μακρινή απόσταση που κατέληξε στα δίχτυα των Ομαλών.
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και Γ. Μυρσίνια.
Σάμη:(Γιώργος Καρελάκης), Καλλιβωκάς, Μινέτος, Μπακατώρος, Δευτεραίος, Σκιαδαρέσης (61’ Μετάι), Μωραΐτης Ν., Βιτωράτος, Νικολοβιένης, Μωραΐτης Κ., Περιβολάρης, Αμούργης Γ. (74’ Αμούργης Αρ.), Μετάι (86’ Μιχαλίτσης)
Ομαλά:(Γ. Μεσολωράς), Τσακαρισιάνος Στ., Καπετάνιος, Τζάκης, Νεόφυτος Χαρ., Νεόφυτος Αγγ., Γαλιατσάτος, Τσακαρισιάνος Χρ (90’ Μπάρκουλας), Γκαζάρ, Βαλλιανάτος (46’ Χαρίτος), Μινέτος.
Φώτο από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου