Σάββατο, Φεβρουαρίου 27

Νίκη πρωτιάς για την Εικοσιμία 4-0 τα Διλινάτα


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  4-0
                                 
Μια νίκη υπολείπεται ακόμη για την πρωτιά και το +4 στα playoffs
Νίκη πρωτιάς πήρε σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές η Εικοσιμία στο ντέρμπι απέναντι στα Διλινάτα με σκορ 4-0!
Έτσι πλέον για να «σφραγίσει» και τυπικά το εισιτήριο που θα την οδηγήσει ως πρώτη και με το πλεονέκτημα που δίνει η θέση αυτή στα playoffs, θέλει μια ακόμη νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι στο ίδιο γήπεδο με την υπολογίσιμη και πάντα επικίνδυνη Πρόοδο Ιθάκης.
Η ομάδα της Λειβαθούς καλύτερη σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή, την κυκλοφορία και τον έλεγχο του αγώνα με αποτέλεσμα να δημιουργεί κάποιες καλές φάσεις μπροστά στην εστία του Ντερβισάι που και σήμερα έκανε πολύ καλές επεμβάσεις και κράτησε το σκορ σε αυτά τα επίπεδα.
Τα Διλινάτα από την άλλη, αν και αδιάφορα βαθμολογικά, αγωνιστικά το πάλεψαν πολύ, έπαιξαν δυνατά, αλλά μετά και την αποβολή στο ημίχρονο του Γ. Αναλυτή υπέκυψαν απέναντι στους ανώτερους πρωτοπόρους. Πάντως, έστω και αν ηττήθηκαν με αυτό το βαρύ 4-0, έδειξαν ότι δεν αξίζουν να βρίσκονται σε αυτή την θέση, βάζοντας πλέον στόχους για την επόμενη χρονιά, μιας και σε μια εβδομάδα ολοκληρώνεται η φετινή παρουσία τους στα ποδοσφαιρικά πράγματα του νησιού!
Φάσεις και γκολ
Πολύ νωρίς οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν ένα γκολ ψυχολογίας για τη μετέπειτα σχετικά εύκολη επικράτηση τους.
Ήταν μόλις το 4’, όταν στο κόρνερ από αριστερά του Μπούσι, ο Αλ. Πολλάτος εντελώς αμαρκάριστος με κοντινή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντερβισάι για το 0-1.
Δεν θα αργήσουν μάλιστα να τα διπλασιάσουν, αφού στο 14’ ο Κορσιάνος από αριστερά με ατομική ενέργεια θα περάσει στο σπριντ τον Κοτίνη, θα μπει περιοχή και θα τροφοδοτήσει με παράλληλη πάσα τον Μπούσι στα όρια της περιοχής, με τον τελευταίο με μια βολίδα να στέλνει την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Ντερβισάι, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-2 για την ομάδα του.
Στο 19’ ο Κορσιάνος, πολύ καλός σήμερα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας του, από δεξιά θα βρει τον Αλ. Πολλάτο μέσα στην περιοχή, αυτός θα πιάσει το σουτ με πορεία την εστία, όμως μια παρέμβαση του Αντωνάτου τελικά θα στείλει την μπάλα άουτ.
Ευκαιρία να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι θα χαθεί στο 29’, όταν ο Κοτίνης με ωραία πάσα θα βρει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων τον Γ. Αναλυτή, αυτός θα προχωρήσει και απέναντι στον Πετεινάτο που επιχειρούσε έξοδο, θα κάνει ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ και η μπάλα θα περάσει άουτ λίγο πάνω από την εστία.
Στο 34’ μετά το κόρνερ από δεξιά του Αντωνάτου, ο Αλ. Πολλάτος, στο πρώτο δοκάρι  θα νικήσει στον «αέρα» τον Σπ. Κουρκουμέλη, θα πιάσει μια γυριστή κεφαλιά, όμως ο Ντερβισάι θα διώξει τελευταία στιγμή με τα πόδια την μπάλα κόρνερ.
Νέα εντυπωσιακή απόκρουση στο πλασέ του Κορσιάνου, μετά την πάσα του Μαρκαντωνάτου, μέσα από την περιοχή στο 36’, από τον Ντερβισάι πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 44’ ο Αλ. Πολλάτος απέναντι από τον Ντερβισάι θέλει να πλασάρει, όμως περισσότερο πιάνει «αέρα» παρά μπάλα και τελικά περνάει άουτ.
Με το σκορ 2-0 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων, οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45’.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής κ. Κομητόπουλος ύστερα από υπόδειξη του β’ βοηθού θα δείξει κόκκινη κάρτα στον Γ. Αναλυτή, για κάτι που του είπε και θα τον στείλει για το υπόλοιπο του αγώνα στα αποδυτήρια και την ομάδα του να συνεχίζει για το υπόλοιπο με αριθμητικό μειονέκτημα.
Μάλιστα είχαμε σε αυτό το σημείο και μια 10λεπτη καθυστέρηση της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου!
Μια πτώση του Κορσιάνου στο 53’ από αμυντικό των γηπεδούχων μέσα στην περιοχή, θα φέρει κάποιες χλιαρές διαμαρτυρίες για πέναλτι και τον κ. Κομητόπουλο να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Ο Κορσιάνος και πάλι στο 56’ θα «κλέψει» την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή από τον Κατσούρη, θα προχωρήσει και θα γυρίσει στο δεύτερο δοκάρι στον αμαρκάριστο και μόνο απέναντι στα δίχτυα Αποστολάτο, ο οποίος κάνει ένα πολύ άσχημο πλασέ που.... καταφέρνει να στείλει την μπάλα άουτ.
Σε μια φάση που θύμιζε.... προπόνηση στο 67’, ο Μπούσι θα δώσει για τον Κορσιάνο, αυτός θα βγάλει μια νέα ασίστ "πάρε -βάλε" στον Αλ. Πολλάτο φάτσα με την κενή εστία και τον επιθετικό της Εικοσιμίας να μην έχει κανένα πρόβλημα να στείλει εύκολα με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Ντερβισάι, πετυχαίνοντας το 0-3 της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό του στον αγώνα!
Στο 74’ ο Κορσιάνος μετά από διαδοχικές προσποιήσεις, θα μπει στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχειρεί από καλή θέση θα στείλει την μπάλα άουτ.
Τέλος στο 90’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής με μια εξαιρετική κάθετη πάσα στην μεγάλη περιοχή θα βρει τον νεαρό Καπλάνι απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και αυτός με έξυπνο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-0, μιας και δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση μέχρι την λήξη του παιχνιδιού.
Έτσι οι «κυανόλευκοι» από τη Λειβαθώ με μια νίκη ακόμη, απέναντι στην Πρόοδο την τελευταία αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο, θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στην τελική κατάταξη παράλληλα με το πλεονέκτημα των +4 βαθμών που δίνει αυτή.
Τα Διλινάτα από την άλλη σε μια πολύ μέτρια χρονιά περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για να ολοκληρώσουν τις φετινές τους υποχρεώσεις και να οργανωθούν για την επόμενη περίοδο.
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Δ. Κουρκουμέλης), Ντερβισάι, Κατσούρης, Τζωρτζάτος Κ., Κουρκουμέλης Σπ., Τζωρτζάτος Χρ., Χαραλαμπόγλου, Κοτίνης (80’ Καλαφάτης Ελ.), Βαγγελάτος, Αναλυτής Γ., Τσάκος (52’ Παπαδάτος), Κουρκουμέλης Χρ. (73’ Κουγιανός).
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Πετεινάτος, Κουμαριώτης, Ψάλτης, Αντωνάτος (70’ Καπλάνι), Αποστολάτος, Κορσιάνος, Μπούσι (75’ Γρηγοράτος), Πολλάτος Αλ. (68’ Καραίσκος), Στεφανάτος, Κοκόσης, Μαρκαντωνάτος.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου