Κυριακή, Φεβρουαρίου 28

"Χ"αίρεται την 4αδα ο Παγκέ... Ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι με την Α.Ε.Κ.


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-1
                                 
Ισοπαλία 4αδας για τον ιστορικό Παγκέ......
Δυσκόλεψε την κατάσταση για κορυφή η Α.Ε.Κ.
Σε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και με αγωνία παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, στο ντέρμπι της αγωνιστικής, Παγκεφαλληνιακός και Α.Ε.Κ. αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Ο Πάγκε από την μια ήθελε τουλάχιστον τον έναν βαθμό που θα τον έκανε φαβορί έναντι της Σάμης για την είσοδο του στην τελική 4αδα και η Α.Ε.Κ. νίκη προκειμένου να συνεχίσει στη δεύτερη θέση και παράλληλα να περιμένει την τελευταία αγωνιστική, μήπως και ευνοηθεί από το αποτέλεσμα της πρωτοπόρου Εικοσιμίας και βρεθεί στην κορυφή.
Από τα παραπάνω ευνοημένος είναι μόνο ο γηπεδούχος Παγκεφαλληνιακός, αφού πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στα playoffs. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έπεσαν μια θέση παρακάτω και πλέον η πρωτιά ή ακόμη και η δεύτερη θέση φαίνεται δύσκολη υπόθεση για αυτούς.
Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, γεμάτο δύναμη, πάθος διαμαρτυρίες και αμφισβητήσεις που του έδιναν μια άγρια ομορφιά.
Οι κυπελλούχοι στο πρώτο ημίχρονο πατούσαν καλύτερα, κυκλοφορούσαν μπάλα και αμυντικά ήταν καλά στημένοι, κλείνοντας αυτό το διάστημα προηγούμενοι στο σκορ 1-0.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, ισορρόπησαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν.
Μετά το 1-1 τα νεύρα και οι συχνές διακοπές χάλασαν τον ρυθμό του αγώνα και το θέαμα άρχισε να γίνεται μέτριο.
Πάντως τη μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με ένα τεράστιο τρίποντο από τις Κεραμειές, θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στη φάση του 90+6’ με τον Βουκελάτο.
Διαμαρτυρίες για την διαιτησία είχαμε και από τις δυο πλευρές.
Φάσεις και γκολ
Οι φιλοξενούμενοι, που όπως προαναφέραμε μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θα ευτυχήσουν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 4’, όταν ο Λυκούδης θα πιάσει από πολύ μακριά έναν «κεραυνό», τα περίεργα φάλτσα της μπάλας δεν βοήθησαν τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του για το 0-1.
Στο 10’ οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν με μια καλή φάση. Ο Τούρλας εκτελεί από αριστερά ένα πλάγιο για τον Κορσιάνο στην περιοχή, αυτός θα περάσει μια επικίνδυνη παράλληλη πάσα στην μικρή περιοχή και τον Μοσχόπουλο να μην προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίχτυα, αφού έγκαιρα απομάκρυναν οι αμυντικοί.
Στο 29’ ο Εμιλιάνο με μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από δεξιά, θα πασάρει παράλληλα στα όρια της περιοχής, με τον Στεφανάτο να πιάνει ένα δυνατό σουτ που στέλνει όμως την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Πολλάκη.
Ο Ν. Παπαναστασάτος στο 30’ από αριστερά εκτελεί το φάουλ με ένα «γέμισμα» στην περιοχή, ο Κορσιάνος δεν πιάνει την κεφαλιά με αποτέλεσμα να μπερδευτούν οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων, η μπάλα καταλήγει στον αμαρκάριστο και απέναντι από τον Τσιαουσντέλιο Αντωνίου, που σουτάρει άστοχα άουτ, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.
Ο Εμιλιάνο στο 44’ θα ελιχθεί από αριστερά και θα πιάσει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
Νέα μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν με 2-0 θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι, αφού το σουτ του Γ. Πολλάκη, μέσα από την περιοχή, μετά την πάσα του Εμιλιάνο, αποκρούεται εντυπωσιακά από τον συνεπώνυμο του, τερματοφύλακα του Παγκέ.
Το 0-1 θα είναι σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη και μη έχοντας άλλη επιλογή, ο Θ. Βουκελάτος θα ρίξει στη «μάχη» έναν ακόμη επιθετικό, τον Ντεντλάλα στη θέση ενός αμυντικού, του Κ. Παπαναστασάτου, ώστε να γίνει πιο απειλητική επιθετικά η ομάδα του και να φτάσει στην ισοφάριση. Κάτι που στη συνέχεια και η εξέλιξη του ματς τον δικαίωσε.
Έτσι στο 47’ ο Ντεντλάλα θα κερδίσει τις κόντρες στην διεκδίκηση της μπάλας με τον Φωκά μέσα στην περιοχή και θα πασάρει για τον Τούρλα. Όμως ο Τσιαουσντέλιο με έγκαιρη και αποτελεσματική έξοδο θα προλάβει και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Ένα σουτ του Τούρλα στο 53’ θα σταματήσει στο σώμα του Φωκά με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι βρήκε στο χέρι του αμυντικού της Α.Ε.Κ., όμως ο διαιτητής κ. Γασπαράτος έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Στο 56’ θα έχουμε την ισοφάριση και το 1-1. Ο Μοσχόπουλος θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στο β’ δοκάρι, Τσιαουσντέλιο και Τούρλας θα σηκωθούν ψηλά για να διεκδικήσουν την μπάλα, τελικά αυτή  στρώνεται στον Αντωνίου, που ψύχραιμα με πλασέ την στέλνει στα δίχτυα. Στην φάση αυτή υπήρχαν αρκετές διαμαρτυρίες για φάουλ στον τερματοφύλακα των «κιτρινόμαυρων».
Στο 75’ ο Παπαδάκος, λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, θα «ζυγίσει» την μπάλα και με ένα δυνατό σουτ αναγκάζει τον Β. Πολλάκη να πέσει στη αριστερή του γωνία και να απομακρύνει εντυπωσιακά την μπάλα.
Στο 85’ ο Βουκελάτος θα κερδίσει μια κόντρα, θα μπει στην περιοχή, από αριστερά και θα σουτάρει, όμως η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Β. Πολλάκη.
Στο 89’ ο Γ. Πολλάκης θα αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του διαιτητή κ. Γασπαράτου και η ομάδα του θα συνεχίσει για το υπόλοιπο του αγώνα με «δέκα».
Στο 90+4’ ο Κλειτογιάννης με μεγάλη πάσα θα ψάξει τον Ντεντλάλα μέσα στην περιοχή, η μπάλα όμως κοντράρει στον Φωκά με αποτέλεσμα να βγει έγκαιρα ο Τσιαουσντέλιο και να «καθαρίσει» την φάση.
Τέλος στο 90+6’, παραλίγο να έχουμε «εμφράγματα» στις Κεραμειές. Ο Λυκούδης εκτελεί από από δεξιά και πολύ μακριά το φάουλ μεταφέροντας την μπάλα ψηλοκρεμαστά στην αντίπαλη περιοχή, ο Κατσιγιώργης δεν μπορεί να διώξει, η μπάλα φτάνει στον Βουκελάτο λίγο μετά το πέναλτι και απέναντι από τον Β. Πολλάκη, όμως το σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία των γηπεδούχων και τις «καρδιές» όλων, ξανά στη θέση τους. Ήταν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για να «κλέψουν» τη νίκη οι φιλοξενούμενοι.
Με τη λήξη του αγώνα είχαμε κάποιες «κοκορομαχίες», όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων δεν υπήρξε συνέχεια και όλα τελείωσαν ομαλά.
Συμπερασματικά ήταν ένα παιχνίδι που «περπατούσε» πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί. Το τελικό 1-1 έφερε τους γηπεδούχους πολύ κοντά στην είσοδο τους στην τελική 4αδα και τους φιλοξενούμενους να δυσκολεύουν την κατάσταση, ακόμη και της 2ης θέσης, αφού Εικοσιμία και Παλληξουριακός είναι φαβορί στα παιχνίδια τους, την επόμενη και τελευταία αγωνιστική με Πρόοδο Ιθάκης και Φωκάτα αντίστοιχα στις Κεραμειές
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τον κ. Σπ. Μαγουλά και την κα Μ. Μασταγκά.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Πολλάκης Β, Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Κ. (46’ Ντεντλάλα), Αντωνίου, Παπαναστασάτος Ν., Μοσχόπουλος, Σπανός (71’ Τριανταφυλλίδης), Κατσιγιώργης, Τούρλας, Κορσιάνος (82’ Γιαννάτος).
Α.Ε.Κεφαλονιάς:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Τζωρτζάτος (75’ Βουκελάτος), Παπαδάκος, Φωκάς, Πολλάκης, Λυκούδης, Εμιλιάνο, Μπάμπης, Αποστόλου (31’ λ.τ. Λογκόνης), Ζαμπαύτης (62’ Μπαζάρογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου