Σάββατο, Φεβρουαρίου 20

Πήρε αυτό που ήθελε απέναντι σε μια πολύ καλή Πρόοδο ο Παλληξουριακός (Φώτο)


Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ.  2-0
                                
Στην κορυφή οι "ερυθρόλευκοι" του Ληξουριού
Σε ένα μέτριο, αρκετά νευρικό και με πολύ λίγες φάσεις παιχνίδι, σήμερα το πρωί στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο Παλληξουριακός επικράτησε της Προόδου Ιθάκης με σκορ 2-0 και βρέθηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, ισόβαθμος της Α.Ε. Κεφαλονιάς, αλλά με ένα παιχνίδι παραπάνω.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θα ευτυχήσουν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο σκορ και συγκεκριμένα στο 3’.
Μετά το 20λεπτο το παιχνίδι έδειχνε ισορροπημένο, χωρίς οι ομάδες να μπορούν να διακριθούν στο οργανωτικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να λείψουν οι μεγάλες φάσεις, αφού περισσότερο έψαχναν το γκολ με μακρινά κυρίως άστοχα σουτ.
Όμως οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν κλείσει το ημίχρονο ισοφαρίζοντας το σκορ, αλλά το ανάποδο του Αρταβάνη πέρασε πάνω από την εστία του Ceca άουτ.
Έτσι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 1-0.
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια και τους φιλοξενούμενους και πάλι να φτάνουν πολύ κοντά στην ισοφάριση, μάλιστα από αυτογκόλ.
Τελικά οι γηπεδούχοι θα ανέβουν λίγο περισσότερο στο τελευταίο 10λεπτο και θα πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο μετά και από το δεύτερο γκολ που θα πετύχουν στο 80’ και ουσιαστικά θα "κλειδώσουν" το ματς.
Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν αρκετά καλά, απέναντι στο πολύ καλό αντίπαλο τους, πάλεψαν το ματς όσο μπορούσαν, αν και αγωνίστηκαν με πάρα πολλές απουσίες, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από αυτό.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ οι γηπεδούχοι θα εκτελέσουν ένα φάουλ από αριστερά με ωραία «κομπίνα» και τον Μαυροειδή από το ύψος της μεγάλης περιοχής να βγάζει την σέντρα στο πρώτο δοκάρι. Εκεί ο Χασάι με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κασσιανού για το προσπέρασμα και το 1-0.
Με κάποια σουτ ένθεν και ένθεν που δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα και χωρίς σπουδαίες φάσεις, θα συνεχιστεί το παιχνίδι μέχρι που στο 38’ μετά το κόρνερ από αριστερά των φιλοξενούμενων ο Αρταβάνης εκμεταλλεύεται την αμυντική σύγχυση θα πιάσει ένα εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι» αλλά η μπάλα θα φύγει ελάχιστα πάνω από την εστία του Ceca.
Έτσι το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους μπροστά 1-0 στο σκορ.
Στην επανάληψη μια νέα ευκαιρία θα χαθεί για την Πρόοδο να ισοφαρίσει, όχι από κάποιον δικό της ποδοσφαιριστή, αλλά από έναν αντίπαλο. Συγκεκριμένα, μετά από την εκτέλεση ενός κόρνερ από αριστερά, ο Ζάβαλης απροετοίμαστος θα δεχθεί την μπάλα στο κεφάλι με κατεύθυνση τα δίχτυα για ένα απίστευτο αυτογκόλ, όμως ο Βολνίσκι σαν από «μηχανής θεός» πάνω στη γραμμή θα σώσει την ομάδα του.
Μέχρι το 70’ το θέαμα δεν ήταν το καλύτερο, για να έρθει σε αυτό το χρονικό σημείο ένα σουτ του Χασάι μέσα από την περιοχή και αριστερά, να ξυπνήσει τα αίματα, αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι μιας και σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κασσιανού και στη συνέχεια απομακρύνεται από την περιοχή του.
Ότι δεν κατάφερε ο Χασάι θα πετύχει ο Μπράτι στο 80’, όταν σε μια ίδια φάση ο Χασάι θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά για να αποκρούσει ο Κασσιανός και στη συνέχεια ο νεαρός επιθετικός με προβολή στην κενή εστία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Κώτση και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Γ. Θωμάς), Ceca, Αντωνάτος, Βολνίσκι, Μαρκάτος Σωκ., Μαυροειδής, Λούλουδας, Ζερβός, Κόμητας (86’ Καμινάρης, Ζάβαλης (67’ Μαρκάτος Σπ.), Χασάι, Μαρινάκης (54’ Μπράτι).

Πρόοδος  Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Κασσιανός, Τσιντήλας Τ., Τσάμης, Λίλα Κ., Λαγκαδάς, Βασιλόπουλος, Καρανίκας, Κιοράι (89’ Κωστόπουλος), Λίλα Ρ. (75’ Κατσαρέλιας), Αρταβάνης, Δευτεραίος (80’ Χάνος).
Φώτο





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου