Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17

Η Α.Ε. Κεφαλονιάς την κούπα στα πέναλτι απέναντι σε μια ισάξια αντίπαλο την Εικοσιμία


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ 3-2 (πεν)
Κυπελλούχος 2015-2016 για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη αναδείχθηκε η Α.Ε. Κεφαλονιάς που επικράτησε πριν από λίγο στο Ενωσιακό, της Εικοσιμίας στην διαδικασία των πέναλτι. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ όπως και η ημίωρη παράταση. Τελικά πιο τυχεροί οι «κιτρινόμαυροι» την «ρουλέτα» των πέναλτι επικράτησαν με σκορ 3-2. 
Ο 36ος τελικός ήταν μέτριος στην περισσότερη διάρκεια του, ισορροπημένος και την Εικοσιμία κάποιες στιγμές να έχει μια ελαφρά υπεροχή αλλά ανούσια και χωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ.
Σε όλη την διάρκεια του μάλιστα φυσούσε δυνατός άνεμος κάτι που έκανε δύσκολη την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο.
Στην παράταση έγινε ακόμη χειρότερο, χωρίς φάσεις και τις δυο ομάδες να δείχνουν την επιθυμία τους να λύσουν τις «διαφορές» τους και να διεκδικήσουν την κούπα στην διαδικασία των πέναλτι.
Έτσι πιο τυχερή  η Α.Ε. Κεφαλονιάς θα γίνει η 36η κυπελλούχος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ήταν η δεύτερη και τυχερή παρουσία της σε τελικό κυπέλλου μετά από αυτή στον χαμένο τελικό με τον Α.Ο.Κ.Ι..
Σε ένα τέτοιο παιχνίδι και όπως ολοκληρώθηκε τόσο ο νικητής, όσο και ο ηττημένος αξίζουν το χειροκρότημα όλων και αυτό έγινε. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να μοιράζονταν στις δυο ομάδες, αφού όποια και να το κατακτούσε στο τέλος θα ήταν άδικο για την άλλη.
Ο κόσμος στις κερκίδες δεν ήταν τόσος όσος περίμεναν οι ομάδες και η διοργανώτρια.
Φάσεις και γκολ
Στο 7’ ο Πολλάκης θα βρεθεί μόνος στην περιοχή, απέναντι από τον Κολυβά έτοιμος για το 1-0. Όμως ο Αλεξανδράτος με σωτήρια επέμβαση θα τον προλάβει και με τάκλιν απομακρύνει την μπάλα.
Ο Φωκάς με μεγάλη πάσα από το κέντρο στο 23’ θα βρει τον Εμιλιάνο στην περιοχή, αυτός θα εκμεταλλευθεί την αδράνεια του Αλεξανδράτου, θα πιάσει την κεφαλιά στην έξοδο του Κολυβά και η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Ένα φάουλ του Μπούσι, έξω από την περιοχή στο 33’ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία του Τσιαουσντέλιο.
Ακριβώς στο 45’ ο Λυκούδης εκτελεί το μακρινό φάουλ και ο Κολυβάς μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στη φάση αυτή, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.
Έτσι θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο χωρίς σκορ στον τελικό. Η επανάληψη θα ξεκινήσει χωρίς τον Γ. Τόγια στον πάγκο των φιλοξενουμένων, αφού θα αποβληθεί για διαμαρτυρία κατά την διάρκεια του ημιχρόνου και ιδιαίτερα για την φάση του 45’.
Στο διάστημα αυτό το θέαμα δεν ήταν αντάξιο των δυο ομάδων, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε ένα πολύ μέτριο δεύτερο ημίχρονο με λίγες καλές στιγμές και αρκετές διακοπές.

Στο 51’ ο Εμιλιάνο από δεξιά θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή για τον Πολλάκη με τον τελευταίο να πιάνει το γυριστό σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά του Ντουκάι στο 75’ θα πέσει και θα μπλοκάρει ο Τσιαουσντέλιο.
Καλή ευκαιρία για την Εικοσιμία στο 76’ με τον Ντουκάι και πάλι μέσα στην περιοχή να κατεβάζει την μπάλα, μετά την πάσα του Αποστολάτου, και να σουτάρει από καλή θέση, όμως ο Λογκόνης θα σώσει αφού θα κοντράρει στο σώμα του και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί.
Την ευκαιρία να «κλέψουν» το κύπελλο θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 90+3’, όταν ο Τσιαουσντέλιο θα αποκρούσει δύσκολα, με διπλή προσπάθεια το φάουλ του Μπούσι και στην συνέχεια η μπάλα με την επέμβαση του Ντουκάι θα καταλήξει κόρνερ.
Και πάλι χωρίς σκορ ολοκληρώνεται το 90λεπτο με αποτέλεσμα οι ομάδες να οδηγηθούν στην διαδικασία ημίωρης παράτασης.
Μισή ώρα παραπάνω αγώνα στην οποία δεν είδαμε σχεδόν τίποτα και τις δυο ομάδες μάλλον να θέλουν να οδηγήσουν το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι.
Απλά να αναφέρουμε δυο υποψίες φάσεων στο 108’ όταν ο Μαλισόβας θα φύγει από δεξιά αλλά η σέντρα του στην περιοχή δεν φτάσει ποτέ στον Αποστόλου, αφού ο Κολυβάς θα βγει και θα μαζέψει την μπάλα. Και στο 119’ όταν το φάουλ του Μπαζάρογλου λίγο έξω από την περιοχή θα περάσει ψηλά άουτ από την εστία των «κυανόλευκων» της Λειβαθούς.

Μετά από 120’ το παιχνίδι δεν ανέδειξε νικητή και προκειμένου να αναδειχθεί ο φετινός κυπελλούχος οι ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι με τους πρωταθλητές στο τέλος να κατακτούν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Τα πέναλτι
Αντωνάτος (Ε) 0-1
Λογκόνης (Α) 1-1
Μπούσι (Ε) δοκάρι
Εμιλιάνο (Α) απόκρουση Κολυβά
Σπανός (Ε) απόκρουση Τσιαουσντέλιο
Λυκούδης (Α) 2-1
Ντουκάι (Ε) 2-2
Μαλισόβας (Α) 3-2
Γερασιμάτος (Ε) άουτ
Το τελευταίο πέναλτι δεν χρειάστηκε να εκτελεστεί για την Α.Ε.Κ..
Η στιγμή αυτή βρήκε τους ποδοσφαιριστές τους φίλους , αλλά και τους παράγοντες της Α.Ε.Κ. να πανηγυρίζουν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Θανάση και Σπ. Μαγουλά. 
4ος Ι. Καπογιαννόπουλος.
Οι συνθέσεις
Α.Ε. Κεφ/νιάς:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Τζωρτζάτος (61’ Μαλισόβας), Παπαδάκος (99’ Μπαζάρογλου), Παπαδημητρόπουλος, Φωκάς, Πολλάκης (80’ Αποστόλου), Λυκούδης, Εμιλιάνο, Λογκόνης, Μπάμπης.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κολυβάς, Αλεξανδράτος, Κουμαριώτης, Τανουσάι, Ντουκάι, Αποστολάτος 78’ λ.τ. Στεφανάτος), Κορσιάνος (102’ Σπανός), Μπούσι, Πολλάτος (95’ Αντωνάτος), Χρηστάτος, Γερασιμάτος.
Δήλωση προέδρου Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Β. Μαζαράκη
"Συγχαρητήρια στην κυπελλούχο Α.Ε. Κεφαλονιάς. Ευχόμαστε να έχει και άλλες επιτυχίες στο μέλλον και στον θεσμό του κύπελλο Ελλάδας Ερασιτεχνών όπου θα μετάσχει στη συνέχεια.
Επίσης συγχαρητήρια και στην ομάδα της Εικοσιμίας που διεκδίκησε το κύπελλο φτάνοντας μέχρι την διαδικασία των πέναλτι. Τα πέναλτι δεν είναι διαδικασία που ανακηρύσσει νικητή τον καλύτερο, αλλά διαδικασία ανάδειξης κυπελλούχου".
Μικρά από τον τελικό
** Ο φίλαθλος κόσμος στην κερκίδα του Ενωσιακού ήταν λίγος για τελικό αγώνα κυπέλλου. Ίσως να έφταιγαν και οι καιρικές συνθήκες!
** Πολλά ακούστηκαν στην απονομή κάτι που εκνεύρισαν τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και προς στιγμήν πήγε να χαλάσει η γιορτή. Αρκετά τα κατηγορώ.
Όμως αυτό με τα μετάλλια είναι θέμα κανονισμού και σε έναν τελικό δίνονται μόνο 18 στους ποδοσφαιριστές, ένα στον προπονητή και ένα στον πρόεδρο. Άρα δεν φταίει κάποιος συγκεκριμένα. Σίγουρα δεν είναι ωραίο παιδιά που μπορεί να έχουν αγωνιστεί στα μισά παιχνίδια της ομάδας τους, πριν τον τελικό και είτε για αγωνιστικούς λόγους, είτε γιατί είναι τραυματίες να μην έχουν το δικαίωμα επειδή δεν αγωνίστηκαν να μην πάρουν το δικό τους μετάλλιο. 
Μετάλλιο που σίγουρα δικαιούται. Μήπως θα πρέπει να αλλάξουν οι υπεύθυνοι κάποια πράγματα σε ότι έχει να κάνει με τις απονομές;
** Παρόν στον τελικό ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ, Α. Κωνσταντάκης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, που έκανε και την απονομή στους διαιτητές, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας κ. Ηλ. Κουρκουμέλης που έκανε  την απονομή στους φιναλίστ της Εικοσιμίας, ο αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμής που έκανε την απονομή των μεταλλίων στους κυπελλούχους και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Β. Μαζαράκης που απένειμε το κύπελλο στους κυπελλούχους της Α.Ε.Κ. δια χειρός του αρχηγού της Χρ. Φωκά.
** Στις εξέδρες βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Γ. Καραντινός.
** Χρέη παρατηρητών έκαναν ο γραμματέας της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Γ. Κουράκος και η κ. Χρ. Κοσμάτου που κατά γενική ομολογία τα πήγαν άψογα.
** Η επόμενη φάση που πλέον ανήκει στην Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί μετά από την κλήρωση την 9η Μαρτίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου