Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19

Η Pre game της 16ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας



Με τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και την 16η αγωνιστική του. Η Εικοσιμία μετά από τη νέα ήττα της στο ντέρμπι, ναι με παρέμεινε στην κορυφή, πλην όμως η διαφορά της από την δεύτερη Α.Ε.Κ. και τον Παλληξουριακό μειώθηκε στον 1 βαθμό και πλέον αισθάνεται την "καυτή" τους ανάσα. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια, τόσο για την κορυφή, όσο και για την ουρά. Τα παιχνίδια με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτά των Κεραμειών-Φαρακλάτων. 
Συνεχίζει κορυφή η Εικοσιμία αλλά στον +1 πλέον. Φιλοξενεί τον Παγκεφαλληνιακό
Συγκεκριμένα στις Κεραμειές οι πρωτοπόροι  της Εικοσιμίας, φιλοξενούν τον δυνατό Παγκεφαλληνιακό, στα Φαρακλάτα ο Πυλαριακός τον Οδυσσέα και η Σάμη τα Διλινάτα.
Η πρωτοπόρος Εικοσιμία, μετά την ήττα της από την Α.Ε.Κ. στο πρωτάθλημα, αλλά και την απώλεια του κυπέλλου στα πέναλτι από την ίδια ομάδα, δεν έχει πλέον περιθώρια μιας νέας βαθμολογικής απώλειας, αφού τότε η πρωτιά θα μείνει όνειρο. Ο Παγκεφαλληνιακός είναι πολύ δυνατός και σίγουρα θέλει το τρίποντο ώστε να εξαντλήσει όλες του, τις πιθανότητες για 4αδα, όσο δύσκολο και αν φαντάζει.
Η πρωταθλήτρια και φετινή κυπελλούχος, Α.Ε. Κεφαλονιάς, φυσιολογικά θα έχει ένα .... δικό της Σαββατιάτικο απόγευμα, αφού παίζει στα Φαρακλάτα απέναντι στα Φωκάτα. Είναι το φαβορί και σίγουρα το τρίποντο είναι το ζητούμενο.
Ο ισόβαθμος της Α.Ε.Κ. στην δεύτερη θέση Παλληξουριακός, αγωνίζεται το Σάββατο το πρωί στον Άγιο Αντώνη, όπου φιλοξενεί την Πρόοδο Ιθάκης σε ένα παιχνίδι που το θέλει νικηφόρο, διατηρώντας την δεύτερη θέση, αλλά και γιατί όχι να μην κάνει και όνειρα για κάποιο δώρο από Κεραμειές μεριά;
Η Σάμη, μετά το μεγάλο διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής στις Κεραμειές, δεν θέλει να χάσει ότι κέρδισε με ιδρώτα στον αγωνιστικό χώρο και θα αγωνιστεί στο παιχνίδι της με αντίπαλο τα Διλινάτα, με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς, που αυτόματα θα την χρίσουν πρώτο φαβορί για την 4αδα!

Τέλος στα Φαρακλάτα επίσης, το Σάββατο το πρωί, Ο Πυλαριακός σε μια απέλπιδα προσπάθεια, μήπως και κάνει το θαύμα, θέλει νίκη και μόνο νίκη, απέναντι στον Οδυσσέα Ιθάκης για να διατηρήσει κάποιες πιθανότητες παραμονής. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, η Β' κατηγορία θα είναι και πάλι η νέα του "κατοικία" μετά από δυο χρόνια. Οι Θιακοί με μια ισοπαλία θα έχουν βολευτεί και θα συνεχίσουν και του χρόνου στα μεγάλα "σαλόνια" για τρίτη συνεχή περίοδο
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
15
29 - 12
35
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
15
26 - 04
34
-.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
15
38 - 08
34
4.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
15
25 - 10
27
-.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
15
37 - 16
27
6.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
15
21 - 24
15
7.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
15
14 - 20
14
8.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
15
18 - 48
12
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
15
18 - 44
10
10.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
15
08 - 48
05
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  20-2-2016 ώρα:  11:15
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.
Θανάσης 
Ευστάθιος
Μαγουλάς Σπ.
Βλάχου Κ.

2.

Σάββατο  20-2-2016 ώρα:  15:30
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ε. Κεφαλονιάς – Α.Ο. Φωκάτα

Μαγουλάς
Σπύρος

Θανάσης Ε.
Βλάχου Κ..

 3.

Κυριακή   21-2-2016 ώρα:  11:30
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός – Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

Καπογιαννόπουλος
Γιάννης

Μενεγάτος Ε.
Αβάζαρος Χρ.

4.

Κυριακή   21-2-2016 ώρα:  15:15
Δημοτικό Κεραμειών
 Α.Ο. Εικοσιμίας - Παγκεφαλληνιακός

Ματιάτος
Διονύσης

Αβάζαρος Χρ.
Βασιλόπουλος Δ.

5.

Κυριακή   21-2-2016 ώρα:  15:15
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Διλινάτα

Θανάσης 
Ευστάθιος

Κομητόπουλος Π.
Γασπαράτος Γ.
Αναλυτικά οι αγώνες:
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
                                   
Τελευταίο χαρτί για τους γηπεδούχους..... 
Και με "Χ" βολεύονται οι φιλοξενούμενοι
Με τον αγώνα Πυλαριακού-Οδυσσέα Ιθάκης, αύριο το πρωί στις 11:15, στα Φαρακλάτα, ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας.
Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη προκειμένου να διατηρήσουν, έστω αυτές τις λίγες και μαθηματικές ελπίδες παραμονής τους στην Α’ κατηγορία.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι θέλουν και αυτοί να τελειώσουν οριστικά και μαθηματικά με την παραμονή τους και να πάνε στη συνέχεια και τα δυο παιχνίδια που απομένουν χωρίς άγχος. Ακόμη και με μια ισοπαλία θα το έχουν καταφέρει συνεχίζοντας στα μεγάλα «σαλόνια» για τρίτη συνεχή χρονιά!
Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι φιλοξενούμενοι, όπως σε κάθε παιχνίδι τους εκτός Ιθάκης έχουν και πάλι τα δικά τους.
Φαβορί: Είναι ένα ντέρμπι που αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον αφού το αποτέλεσμα του μπορεί να κρίνει πολλά για την ομάδα που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία και το θεωρούμε ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με σκορ 2-0 στο Βαθύ.
Θέση:Γηπεδούχοι στην 10η - Φιλοξενούμενοι στην 8η
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Σπ. Χρηστάτο.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
                                
Στόχος η νίκη που θα τους φέρει ακόμη και στην πρώτη θέση θέλουν οι Ληξουριώτες απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Πρόοδο 
Την ίδια ημέρα το πρωί και λίγο αργότερα, στις 11:30, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα Παλληξουριακός φιλοξενεί την Πρόοδο Ιθάκης σε ένα παιχνίδι που δεν χωρά άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης.
Μια νίκη που στη συνέχεια, έχοντας και το καλύτερο πρόγραμμα, μπορεί να τους δώσει ακόμη και την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να πάνε στα playoffs με το πλεονέκτημα που τους δίνει αυτή. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, αφού είναι μια ομάδα ικανή να κάνει τη ζημιά, αφού δεν καταλαβαίνει από έδρες και αντιπάλους.
Προβλήματα για τον Π. Μαρκέτο δεν υπάρχουν, ίσα-ίσα που επιστρέφει και ο Γ. Κόμητας μετά από τιμωρία.
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στον τιμωρημένο Α. Τσίρο.
Φαβορί: Θεωρούμε εδώ ότι οι "ερυθρόλευκοι" του Ληξουριού έχουν τον πρώτο λόγο. Η Πρόοδος απαιτεί όμως προσοχή και σεβασμό.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει από τις Κεραμειές με σκορ 4-0.
Θέση:Γηπεδούχοι 2η ισόβαθμοι με την Α.Ε. Κεφαλονιάς – Φιλοξενούμενοι 6η. 
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Κώτση και Χρ. Αβάζαρο.

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
                                
Νίκη με προοπτική και "φόντο" την πρωτιά  θέλουν οι κυπελλούχοι
Τελευταίο παιχνίδι της ημέρας το απόγευμα, όπου στις 3 το μεσημέρι στο Ενωσιακό, η φετινή κυπελλούχος Α.Ε. Κεφαλονιάς, με νωπές τις δάφνες της επιτυχίας της στον τελικό της Τετάρτης και την κατάκτηση του τροπαίου από την Εικοσιμία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, φιλοξενεί τα Φωκάτα.
Φυσικά είναι ένας αγώνας που έχει φαβορί και δεν είναι άλλο από τους γηπεδούχος, που θέλουν να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις και νίκες σε ένα ακόμη παιχνίδι, αλλά και να διεκδικήσουν στη συνέχεια, ακόμη και την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Τα Φωκάτα θα πάνε στα Φαρακλάτα, χωρίς άγχος, για το καλύτερο και πάνω από όλα για μια καλή εμφάνιση που θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα από την Λακήθρα, προκειμένου στο επόμενο παιχνίδι με τον Οδυσσέα να αγωνιστούν με καλή ψυχολογία, ώστε να «κλειδώσουν» την παραμονή.
Προβλήματα για τον προπονητή των κυπελλούχων δεν υπάρχουν. Ίσως ξεκουράσει μάλιστα κάποιους ποδοσφαιριστές του, μετά τα τελευταία δυνατά παιχνίδια.
Το ίδιο ισχύει και για τα Φωκάτα και τον Μ. Αθηναίο.
Φαβορί: Αυτό το παιχνίδι έχει το δικό του φαβορί και δεν είναι άλλο από τους "κιτρινόμαυρους". Οι γηπεδούχοι αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει εύκολα από τις Κεραμειές με σκορ 4-0.
Θέση:Γηπεδούχοι  ισόβαθμοι με τον Παλληξουριακό – Φιλοξενούμενοι .
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Σπ. Χρηστάτο.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
                                   
Δυνατό ντέρμπι και οι δυο παίζουν τα τελευταία τους"χαρτιά" για πρωτιά και 4αδα αντίστοιχα
Η συνέχεια μεταφέρεται για την Κυριακή, όπου δεσπόζει ένα δυνατό ντέρμπι στις Κεραμειές στις 3:15, μεταξύ της πρωτοπόρου και φετινής φιναλίστ του τοπικού κυπέλλου Εικοσιμίας και του εξαιρετικού Παγκεφαλληνιακού.
Είναι ίσως το πιο κρίσιμο σημείο για τους κυανόλευκους και την κατάκτηση της πρωτιάς, ιδιαίτερα την στιγμή που υπάρχει μια  σχετική απογοήτευση από την απώλεια του πρώτου στόχου της χρονιάς.
Σίγουρα αν θέλουν να κρατήσουν και αυτή την αγωνιστική την πρώτη θέση αλλά πιθανόν και για τη συνέχεια, θα πρέπει να ξεπεράσουν όσο πιο σύντομα γίνεται αυτή την απώλεια και να παλέψουν για το τρίποντο. Ένα τρίποντο που μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί «χρυσό».
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, θέλουν και αυτοί το τρίποντο ώστε να συνεχίσουν να ελπίζουν στην είσοδο τους στην τελική 4αδα και να ξαναπιάσουν το όνειρο που άρχισε να χάνεται μετά την ήττα τους στο ντέρμπι με τη Σάμη, την προηγούμενη αγωνιστική.
Αναμένεται σαν ένα ντέρμπι, τόσο από την αξία των δυο ομάδων, όσο και από την αναγκαιότητα των τριών βαθμών.
Εκτός από την κούραση των 120’ αγώνα και παράτασης στον τελικό ο Δ. Ζησιμάτος δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός του τραυματία εδώ και καιρό Χρ. Μινέτου.
Το ίδιο ισχύει και για τον Θ. Βουκελάτο, που αυτή την αγωνιστική θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.
Φαβορί: Το θεωρούμε σαν ένα παιχνίδι ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα. Αν οι γηπεδούχοι ξεπεράσουν ανώδυνα την απώλεια του κυπέλλου μπορεί τότε θα είναι ένα βήμα πιο μπροστά.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τη νίκη στις Κεραμειές με σκορ 2-1.
Θέση:Γηπεδούχοι   – Φιλοξενούμενοι 4η ισόβαθμοι της Σάμης.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Χρ. Αβάζαρο.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
                                          
Με νίκη δύσκολα θα χάσουν την 4αδα οι γηπεδούχοι
Αδιάφορα μόνο.... βαθμολογικά τα Διλινάτα
Τέλος, η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα ανάμεσα στη Σάμη και τα αδιάφορα, βαθμολογικά Διλινάτα, την ίδια ώρα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων.
Για τους γηπεδούχους είναι ένα παιχνίδι «κλειδί» και θέλουν απαραίτητα τη νίκη, προκειμένου να είναι αυτοί που θα κλείσουν θέση στην 4αδα περιμένοντας και ένα καλό νέο από το άλλο σημαντικό παιχνίδι που προαναφέραμε, μεταξύ Εικοσιμίας-Παγκεφαλληνιακού στις Κεραμειές.
Σε μια τέτοια περίπτωση και στους δυο αγώνες που απομένουν, φυσιολογικά θα έχουν έτοιμο το εισιτήριο που οδηγεί την τελική 4αδα και στα playoffs του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας, εκπληρώνοντας έτσι το μεγάλο τους  όνειρο.
Από την άλλη τα Διλινάτα, ναι μεν είναι αδιάφορα βαθμολογικά, κανείς δεν ξέρει με τι σύνθεση θα κατέβουν, μπορεί αγωνιστικά να μην είναι στα καλύτερα τους, μπορεί, μπορεί… Όμως με τους Διλινάδες κανένας δεν μπορεί να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Για αυτό οι Σαμικοί θα πρέπει να είναι απόλυτα σοβαροί αν θέλουν να αποφύγουν μια "καταστροφική" γκέλα.
Προβλήματα στους γηπεδούχους δεν υπάρχουν.
Ενώ για τους φιλοξενούμενους κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη «φωτιά», για το πόσους και ποιους θα κατεβάσουν σε αυτό το παιχνίδι. Πάντως θέλουν να σταματήσουν αυτό το πολύ άσχημο αρνητικό ρεκόρ που δημιούργησαν και να πάρουν επιτέλους μια νίκη, μετά από οκτώ αγωνιστικές. Και οκτώ αγωνιστικές για την ομάδα του «μεγάλου» χωριού είναι πολλές.
Φαβορί: Οι γηπεδούχοι, τόσο από αγωνιστική κατάσταση, όσο και ανάγκης των τριών βαθμών, είναι το φαβορί. Σίγουρα μόνο του δεν φτάνει και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να κάμψουν την αναμενόμενη αντίσταση των Διλινάτων.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με σκορ 1-0 στις Κεραμειές.
Θέση:Γηπεδούχοι 4η, ισόβαθμοι με τον Παγκεφαλληνιακό – Φιλοξενούμενοι 7η
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς την κα Κ. Βλάχου και τον κ. Ι. Κώτση.
Οι σκόρερ
(Σε 15 αγώνες)
α/α
Ονοματεπώνυμο ποδοσφαιριστή
Ομάδα
Γκολ
1.
ΑΜΟΥΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΟ ΣΑΜΗΣ
10
2.
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
9
3.
ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΟ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
8
4.
ΤΟΥΡΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
8
5.
ΚΑΝΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΑΟ ΦΩΚΑΤΑ
7
6.
ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΠΑΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
7
7.
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
7
8.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΟ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
6
9.
ΚΑΤΣΑΡΕΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΟ ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
6
10.
ΚΛΕΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΑΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
6
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(17η   27-28/2/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
5.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου