Σάββατο, Μαρτίου 18

"Σφράγισε" την 4αδα ο Παγκέ... 4-0 στο Βαθύ τον Οδυσσέα που μόνο με θαύμα μένει στην Α΄κατηγορία

Ρεπορτάζ Arian Muraj 
Ούτε και η 16η αγωνιστική έφερε την πολυπόθητη νίκη για τον Οδυσσέα Ιθάκης και μετά από την εντός έδρας ήττα του από τον Παγκεφαλληνιακό, σήμερα το πρωί στο Βαθύ, μόνο με θαύμα πλέον θα μπορεί να κερδίσει την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου επικράτησε με σκορ 4-0, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την είσοδο της στην τελική 4αδα και στα playoffs του πρωταθλήματος.
Σε γενικές γραμμές στο Βαθύ, είχαμε ένα μέτριο παιχνίδι και την Αργοστολιώτικη ομάδα να είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο που τις δίνει δύναμη, ακόμη και για το κάτι παραπάνω (αν και φαντάζει δύσκολο), από την 4η θέση.
Οι γηπεδούχοι, για ακόμη μια φορά είχαν πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι καθώς και στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν και αυτή την αγωνιστική, ουραγοί και πρώτοι υποψήφιοι για την επιστροφή τους στην Β’ κατηγορία, μετά από τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε αυτή!
Σε ότι αφορά το παιχνίδι, αρχικά είχε λίγες φάσεις και φαινόταν καθαρά, ότι όποια ομάδα θα έβαζε γκολ πρώτη, θα έπαιρνε και την νίκη. Και συνέβη στον Οδυσσέα, για άλλη μια φορά φέτος να δέχεται ένα γκολ από το πουθενά! Συγκεκριμένα ο Λαμπρόπουλος σε μια προσπάθεια να γυρίσει την μπάλα με κεφαλιά στον τερματοφύλακα του, τον Ζ. Κουτσουβέλη, δεν υπολόγισε όμως τον Βουκέλατο που καιροφυλακτούσε... και σε ένα μοναδικό τετ α τετ με ψηλοκρεμαστό πλασέ, δίνει προβάδισμα στην ομάδα του και το οριστικό χτύπημα για τον φετινό Οδυσσέα! 
Διότι από εκεί και πέρα η ομάδα του Σπ. Ζερβού, για ακόμη μια φορά που δέχθηκε πρώτη γκολ, κατέρρευσε!
Φάσεις και γκολ
4΄- Βουκελάτος διαγώνιο σουτ πάνω από την εστία του Ζ. Κουτσουβέλη.
10΄- Ο Βουκελάτος, μετά από κομπίνα σε φάουλ με τον Κλειτογιάννη, μπαίνει στην περιοχή και πιάνει μια σέντρα σουτ, αλλά ο Μαλιακρίδας πάνω στη γραμμή σώζει την ομάδα του.
12΄- Κεφαλιά του Μούκα λίγο άουτ.
Ο Βουκελάτος στο 28’ ευνοείτε από λάθος γύρισμα της μπάλας, από τον Λαμπρόπουλο, προλαβαίνει τον Ζ. Κουτσουβέλη και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
30΄- Γυριστό σουτ του Bisha πάνω από το την εστία του Ceca.
32΄- Σουτ του Κουτσουβέλη Π., μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Πάγκε Ceca.
38΄- Διαγώνιο σουτ του Κλειτογιάννη, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από την εστία του Ζ. Κουτσουβέλη.
43΄- Ο Αρμάντο αστοχεί στην κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα  άουτ.
Δεύτερο ημίχρονο
48΄- Σουτ του Π. Κουτσουβέλη, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
Σέντρα του Βουκελάτου στο 50’, στη γραμμή ο Αρμάντο με κεφαλιά αντί να πετύχει το γκολ, διώχνει κατά λάθος, σαν αμυντικός, στην επιστροφή νέα σέντρα ο Βουκελάτος και στην σύγχυση, ο νεαρός Ε. Τριανταφυλλίδης, πιάνει το σουτ, όπου παρά την προσπάθεια του Ζ. Κουτσουβέλη, στέλνει την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα και 0-2.
55΄- Κεφαλιά του Π. Κουτσουβέλη καταλήγει άουτ.
58΄- Διαγώνιο σουτ του Μετσάνι μπλοκάρει και πάλι ο Ceca.
60΄- Τετ α τετ του Αρμάντο μπλοκάρει ο Ζ. Κουτσουβέλης
Ο Βλησμάς στο 60’ θα υποπέσει σε πέναλτι, ανατρέποντας τον Κλειτογιάννη στην περιοχή. Ο Βουκελάτος εκτελεί εύστοχα και γράφει το 0-3, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
63΄- Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Çela, μπλοκάρει εύκολα, ο τερματοφύλακας του Παγκεφαλληνιακού.
72΄- Κεφαλιά του Φατούρου μπλοκάρει ξανά, ο Α. Ceca
74΄- Ο Αρμάντο πλασάρει σε κενή εστία, αλλά ο Ζ. Κουτσουβέλης με τα πόδια σώζει, με την μπάλα στη συνέχεια να καταλήγει κόρνερ, πάνω από τα δοκάρια.
76΄- Ο Βουκελάτος σε τετ α τετ με τον Ζ. Κουτσουβέλη σουτάρει άουτ, πάνω από την εστία.
Στο 78’ σε μια πάσα πάρε βάλε, ο Ντεντλάλα, καταφέρνει... επιτέλους να σκοράρει!! Ο Ζ. Κουτσουβέλης με υπερένταση θα μπλοκάρει τη μπάλα... που όμως σύμφωνα με την υπόδειξη βοηθού και διαιτητή, έχει περάσει την γραμμή.
Μια δύσκολη φάση, όπου θα τραυματιστεί ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και η μπάλα δύσκολα φαινόταν, αν έχει περάσει την γραμμή, ωστόσο δεν υπάρχει φάουλ και το γκολ θα μετρήσει για το τελικό 4-0!
87΄- Σε μια φάση σαν το πρώτο γκολ του Πάγκε, σεγύρισμα της μπάλας, αυτή τη φορά, το λάθος θα το κάνει η άμυνα του Παγκεφαλληνιακού, αλλά φέτος, η μπάλα δείχνει να τιμωρεί..... μόνο τον Οδυσσέα! αφού ο τερματοφύλακας του Πάγκε, προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Λιβάνη και μαζεύει τη μπάλα.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Μυρσίνια και Σπ. Χρηστάτο.
Οι συνθέσεις
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Ζ. Κουτσουβέλης, Βλησμάς (Λιβάνης), Φατούρος, Μαλιακρίδας, Λαμπρόπουλος, Ρενάτο, Μετσάνι Α. (Παππάς), Λεκατσάς (Κώτσης), Κουτσουβέλης, Προσαλέντης, Cela.
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Ceca, Τριανταφυλλίδης Π., Κλειτογιάννης, Βασιλάκης, Νεστερένκο (Μεγαδούκας), Ζαμπαύτης, Αρμάντο (Καππάτος), Ντεντλάλα, Βουκελάτος, Τριανταφυλλίδης Ε. Παπαναστασάτος Χρ.), Μούκα.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου