Σάββατο, Μαρτίου 25

Έπιασαν "10" οι Πρόννοι και έγιναν το πρώτο φαβορί για τον τίτλο


Το 2Χ2 έκανε σήμερα στα Τζαννάτα ο Α.Ο Πρόννων, επικρατώντας για την 2η αγωνιστική των  playoffs του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, στο ντέρμπι της ημέρας του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 1-0, εξασφάλισε την επάνοδο του στην Α’ κατηγορία και πλέον βρίσκεται ένα βήμα από τον τίτλο.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό. Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις ήταν ελάχιστες και το παιχνίδι ισορροπημένο και με μια μικρή υπεροχή των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο οι Πρόννοι μπήκαν πιο δυνατά, πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες και πέτυχαν ένα γκολ που αποδείχθηκε «χρυσό» μιας και τους έδωσε μια σημαντική νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να διατηρήσουν το «0» στην άμυνα τους και με αντεπιθέσεις να πετύχουν αυτοί κάποιο γκολ. Όμως με τον Περαματζή καλά κλεισμένο ήταν δύσκολο, μιας και η άμυνα των Πρόννων «καθάριζε» τον κίνδυνο πριν καν δημιουργηθεί για την εστία του Κάστη.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι στο 10’, όταν το σουτ του Κουτροκόη, μέσα από την περιοχή αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Κατερέλο που πέφτει και μπλοκάρει την μπάλα στην αριστερή του γωνία.
Η επόμενη φάση, που ήταν η δεύτερη και τελευταία του ημιχρόνου στο 34’ και πάλι για τους γηπεδούχους, με τον Αναγνώστη να φεύγει στην κόντρα, όμως το σουτ που επιχειρεί λίγο έξω από την περιοχή, περνάει πάνω από την εστία των «πράσινων» και καταλήγει άουτ.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι φάσεις του πρώτου 45λεπτου.
Στην επανάληψη οι Πρόννοι θα μπουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θα είναι πιο απειλητικοί στην εστία του Κατερέλου.
Έτσι στο 47’ σε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ από αριστερά του Κ. Ζαπάντη, η μπάλα απομακρύνεται πάνω στην γραμμή, από αμυντικό των φιλοξενουμένων.
Στο 60’ με υπόδειξη του β’ βοηθού κ. Ε. Μενεγάτου, θα ακυρωθεί γκολ των «πράσινων» του Αργοστολίου για οφσάιντ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν από την πλευρά τους, κάποιες χλιαρές διαμαρτυρίες.
Νέα ευκαιρία για τους Πρόννους στο 62’ με τον Αναγνώστη να πλασάρει από κοντά και τον Κατερέλο να απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια.
Πάλι ο Κατερέλος στο 67’ θα σώσει την ομάδα του, μπλοκάροντας την μπάλα, εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία, μετά το δυνατό σουτ του Ζαπάντη.
Στο 79’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα που θα τους δώσει τελικά ένα ακόμη τρίποντο και θα τους φέρει πολύ κοντά στον τίτλο και την επάνοδο στην Α’ κατηγορία.
Συγκεκριμένα ο Αθ. Τραυλός θα εκτελέσει απ’ ευθείας, από αριστερά το φάουλ και θα στείλει την μπάλα ψηλά στην εστία και στα δίχτυα του Κατερέλου για το «χρυσό» 1-0 των Πρόννων.
Τέλος στο 90+1’ ο Αναγνώστης θα φύγει στην κόντρα και απέναντι από τον Κατερέλο, πιεζόμενος από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, δεν κάνει καλά το πλασέ και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Π.Α.Ο..
Οι Πρόννοι μετά από αυτή τους τη νίκη, γίνονται το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, ενώ μόνο με «αυτοκτονία» στη συνέχεια θα χάσουν την επάνοδο τους στην Α’ κατηγορία.
Αντίθετα ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, που η ήττα αυτή δεν του αλλάζει τα σχέδια, στη συνέχεια θα πρέπει να επανέλθει στις νίκες, με στόχο τον δεύτερο εισιτήριο της ανόδου!
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Ε. Μενεγάτο.
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Κάστης, Τραυλός Σπ., Χιόνης, Μπεσλίκας, Κουτροκόης (69’ Μικελάτος), Κουρκουμέλης Χρ. (88’ Mecaj), Ζαπάντης, Σπαθής, Κουρκουμέλης Κυρ., Τραυλός Αθ. (83’ Ρώσσης), Αναγνώστης.
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κατερέλος, Μπάμπης Γ., Κλωνής (78’ Λυμπερόπουλος), Λουλάι, Καλογηράτος, Κράλης, Περματζής, Βοροκλινιώτης, Μακρίδης (82’ Απέργης), Μπάμπης Σωτ., Παπαδάκης (84’ Σπαθής).
Η 2η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο στο ίδιο γήπεδο με το παιχνίδι Ηρακλή-Ομαλών στις 11:30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου