Δευτέρα, Μαρτίου 27

Νίκος Γαλιατσάτος:Βολές κατά ομοσπονδίας-Ν.Ο.Α., αλλά και πίστη ακόμη και για χρυσό του Β. Γαλιατσάτου στο Παγκόσμιο (Εικόνες)


Πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγο στην αίθουσα βαρών του κολυμβητηρίου Αργοστολίου, η συνέντευξη τύπου του ΑΠΕΣΔΑΣ «Κέφαλος».
Ακούστηκαν πολλά και διάφορα, καλά και κακά, από τον πρόεδρο και προπονητή του Συλλόγου κ. Νίκο Γαλιατσάτο.
Στην αρχή μίλησε για κάποιο έγγραφο που του γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, με αποστολέα τον Ν.Ο.Α., σχετικά με την αίθουσα που γυμνάζονται οι αθλητές του Συλλόγου και ούτε λίγο, ούτε πολύ κάνει λόγο για ακαταλληλότητα του χώρου και ζητεί να τους απομακρύνει από αυτήν ο Δήμος. Η ουσία, όπως ανέφερε ο Ν. Γαλιατσάτος, «είναι ότι θέλουν να μας διώξουν από τον χώρο, τον οποίο δημιουργήσαμε και δουλέψαμε πολύ για να το κάνουμε λειτουργικό» και συνεχίζοντας έδειχνε απορημένος με αυτό το έγγραφο, αφού όπως είπε, «η συνεργασία τους με τον Ν.Ο.Α. ήταν άριστη και μάλιστα ο ΑΠΕΣΔΑΣ είχε βοηθήσει προπονητικά, γυμνάζοντας κάποια παιδιά από τον Όμιλο».
Είπε για την «κόντρα» με την Ομοσπονδία και την τιμωρία του, που έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραβρεθεί, ως προπονητής κοντά στα παιδιά του Συλλόγου και ιδιαίτερα στον Β. Γαλιατσάτο, που σε λίγες μέρες θα μετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και στα 94Kg, στις 10 Απριλίου στην Ταϊλάνδη, με τον τελευταίο να έχει άλλον προπονητή, σε αυτούς τους σημαντικούς αγώνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην προετοιμασία, αλλά και στην ψυχολογία του, σε μια εποχή που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος από την Ελλάδα και μάλιστα με πολύ μεγάλες πιθανότητες να φέρει και κάποια μετάλλια. Ο Νίκος Γαλιατσάτος μάλιστα πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανή ακόμη και η κατάκτηση, ενός χρυσού μεταλλίου από τον Κεφαλονίτη αθλητή.
Μάλιστα μας τόνισε ότι, παρά την απαγόρευση της Ομοσπονδίας, θα βρεθεί κοντά στον αθλητή του στην Ταΐλάνδη.
Στη συνέχεια μίλησε για τις επιτυχίες, πρόσφατες αλλά και παλαιότερες των αθλητών του και ιδιαίτερα στους τελευταίους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες άρσης βαρών, όπου ο Β. Γαλιατσάτος, Αναστασία Μεταξά και Γ. Γαλιατσάτος κατέκτησαν την 1η θέση, ενώ ο Π. Μινέτος την 2η. Μάλιστα οι δυο πρώτοι το πετυχαίνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Αμέσως μετά, ο λόγος δόθηκε στον σπουδαίο αθλητή μας Β. Γαλιατσάτο, ο οποίος με τη σειρά του ανέφερε ότι, από το γεγονός της αλλαγής του προπονητή του έχει επηρεαστεί η προσπάθεια του, αλλά και η ψυχολογία του, μιας και θα συνεργαστεί με έναν νέο προπονητή, που δεν γνωρίζει ο αθλητής, αλλά ούτε και ο ίδιος και στην άρση βαρών αυτό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.
Είπε ακόμη ότι, στην προσπάθεια του να φτάσει ψηλά, έχει στερηθεί τα πάντα, αλλά αξίζει το κόπο, μιας και το κέρδος του είναι τα μετάλλια.
Εμείς να ευχηθούμε στον Βαγγέλη και στα υπόλοιπα παιδιά του Συλλόγου πολλές επιτυχίες. Ιδιαίτερα στον πρώτο, η επιστροφή του από την Ταϊλάνδη, να έχει συνδυαστεί με μεγάλες διακρίσεις και πολλά μετάλλια.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου