Κυριακή, Μαρτίου 19

Πήραν ισοπαλία 1-1 τα Φωκάτα από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό (Εικόνες)


Τα Φωκάτα στέρησαν από τον Παλληξουριακό, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, την ευκαιρία να βρεθεί, με το ενάμισι πόδι στην πρώτη θέση, με την ολοκλήρωση, της κανονικής περιόδου, αφού «τσίμπησαν» την ισοπαλία και το έναν βαθμό.
Οι πρωτοπόροι της Α΄κατηγορίας, δεν κατάφεραν να σπάσουν την πολύ καλή αμυντική τακτική των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να έχουν μια απώλεια που δεν είχαν υπολογίσει.
Οι γηπεδούχοι, μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα καταθέτοντας ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, αφού ήταν επόμενη η πίεση των φιλοξενούμενων, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες και έφτασαν στην ισοφάριση, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και finalist στο τοπικό κύπελλο, η οποία είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα.
Οι επιθετικοί των φιλοξενούμενων, καλά κλεισμένοι, αλλά και ιδιαίτερα άστοχοι, δεν μπορούσαν να βρουν στόχο και το τελικό 1-1 ήταν μοιραίο.
Φάσεις και γκολ
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και στο 2’ θα χάσουν την πρώτη τους ευκαιρία, με τον Καρλή να αποκρούει το απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Σπ. Μαρκάτου και τον Πολλάκη στην επαναφορά της μπάλας να την στέλνει στα δίχτυα, για ένα γκολ που ποτέ δεν θα μετρήσει, μιας και υποδείχθηκε οφσάιντ ο επιθετικός του Παλληξουριακού.
Στην επόμενη φάση στο 3’, ο Αραβαντινός θα γυρίσει την μπάλα στην περιοχή στον Πολλάκη, όμως το πλασέ του τελευταίου θα είναι άστοχο και θα στείλει την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία του Καρλή.
Ο Μπράτι στο 13’ θα...... σώσει τα Φωκάτα, όταν στην κεφαλιά του Αραβαντινού και την μπάλα να έχει πορεία τα δίχτυα, θα πεταχτεί και θα την στείλει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για το 0-1.
Όμως η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου στο 20’ θα σταθεί πιο τυχερή και θα πάρει το προβάδισμα 0-1 στο σκορ.
Ο Μπράτι θα βρει εξαιρετικά στην περιοχή με κάθετη πάσα τον Πολλάκη και αυτός με ωραία ενέργεια και πλασέ θα νικήσει τον Καρλή και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 25’ ο Κόμητας εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία των Φωκάτων.
Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν με μια σημαντική ευκαιρία για το 1-1 στο 29’, όταν ο Ζάβαλης θα προσπαθήσει να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα του, για να πεταχτεί ο Αποστόλου να κάνει το πλασέ με τη μια, στην έξοδο του Μαρκαντωνάτου, ο οποίος τελικά με εντυπωσιακή ενέργεια θα σώσει την εστία του.
Πέναλτι θα κερδίσουν στο 36’ τα Φωκάτα, όταν ο Αποστόλου ανατρέπεται στην περιοχή, από τον Αραβαντινό και υποδεικνύεται η παράβαση
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο ίδιος ο επιθετικός των Φωκάτων, που ευστοχεί και ισοφαρίζει για την ομάδα του σε 1-1.
Στο 44’ ο Αποστόλου μετά την ωραία ενέργεια από δεξιά θα βγάλει την μπάλα στην περιοχή για τον Τοζάι, όμως το δυνατό σουτ στην κίνηση του ποδοσφαιριστή των Φωκάτων φεύγει άουτ.
Με την συμπλήρωση των πρώτων 45’ στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν πολύ καλή ευκαιρία για το εκ νέου προβάδισμα. Ο Μπράτι θα γυρίσει την μπάλα από αριστερά στην περιοχή, ο Κόμητας παραλήπτης της μπάλας θα κάνει το σουτ και ο Καρλής θα του πει «όχι» στέλνοντας την  μπάλα κόρνερ.
Το 1-1 ήταν σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο Σπ. Παπαδάτος θα πραγματοποιήσει δυο αλλαγές ενισχύοντας την ομάδα του περισσότερο, για την αντεπίθεση και ένα γρήγορο γκολ.
Έτσι έγινε πολύ πιο επιθετική, πίεσε, είχε συντριπτική κατοχή μπάλας, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να αποφύγει την γκέλα.
Στο 51’ ο Κόμητας από δεξιά θα βρει στην περιοχή τον Μπαλάσκα, με το νεαρό ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων» ανενόχλητο, να στέλνει την μπάλα άουτ.
Ο Καρλής στο 56’ θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα μπλοκάρει την μπάλα στο εκτός περιοχής, σουτ του Ζάβαλη.
Οι γηπεδούχοι θα φανούν απειλητικοί στο 65’ όταν στο σουτ του Τοζάι από καλή θέση, η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία του Καρλή.
Μεγάλη ευκαιρία στο επόμενο λεπτό και πάλι για τους Ληξουριώτες. Ο Πολλάκης απέναντι στον Καρλή θα πιάσει το σουτ, που αποκρούεται από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και στην επαναφορά της μπάλας, ο Κόμητας θα σουτάρει και ο "κίπερ" των Φωκάτων, θα αποκρούσει και πάλι εντυπωσιακά, πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Ο Καρλής δεν έτρωγε με τίποτα γκολ πραγματοποιώντας μεγάλες αποκρούσεις. Σε μια από αυτές στο 77’, θα κάνει άλλη μια εντυπωσιακή στην κοντινή κεφαλιά του Πολλάκη.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 88’ και πάλι για τους φιλοξενούμενους, όταν το ανάποδο «ψαλίδι» που επιχειρεί ο Μπράτι, θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Καρλή για να μείνει έτσι το τελικό 1-1!
Φωκάτα: (Δ. Γαρμπής), Καρλής, Πολυδωράτος, Κόμητας Σ., Φωκάς (67’ Σουρβάνος), Χρίστο, Ντουκάι, Σαλαπάτας, Σελενίτσα, Αποστόλου (88’ Κανάκης), Τοζάι, Αλεξάτος (67’ Μάλσι).
Παλληξουριακος: (Σπ. Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ. (46’ Μαρκάτος Σωκ.), Ζάβαλης, Πολλάκης, Συριάτος (46’ Μπαλάσκας), Μπράτι (89’ Καμινάρης), Κόμητας Γ., Αραβαντινός.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου