Κυριακή, Μαρτίου 26

Έγραψε ιστορία η Σάμη νίκησε στον τελικό 3-1 τον Παλληξουριακό και κατέκτησε για πρώτη φορά το τρόπαιο!

Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  3-1
Μια αποφασισμένη Σάμη σήμερα το απόγευμα, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, στον πρώτο τελικό τοπικού κυπέλλου της ιστορίας της, κατάφερε, κόντρα στα προγνωστικά, να φύγει από τα Φαρακλάτα έχοντας στις.... αποσκευές της, την κούπα του κυπελλούχου Κεφαλονιάς Ιθάκης για την περίοδο 2016-2017.
Ήταν ένας τελικός που από οργανωτικής πλευράς έκλεψε την παράσταση με τις πρωτοτυπίες του και έκανε τον αγώνα ακόμη καλύτερο.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι από πλευράς θεάματος, αλλά και ποιότητας ήταν καλό και τα τέσσερα γκολ που επιτεύχθηκαν από τις δυο ομάδες, το δείχνει.
Οι τυπικά γηπεδούχοι του Β. Μιχαλάτου στημένοι σωστά και με πολύ καλή αμυντική οργάνωση, έδωσαν χώρο στον αντίπαλο τους με στόχο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και τα κατάφεραν.
Οι φιλοξενούμενοι του Παλληξουριακού, με μια μέτρια αγωνιστική παρουσία και με το άγχος του φαβορί να βαραίνει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του, είχε την κατοχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως οργανωτικά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις στην περιοχή της Σάμης, αφού εκεί Περιβολάρης-Βιτωράτος, ήταν απροσπέλαστοι και με την βοήθεια των Ν. Μωραίτη - Στ. Καππάτου σταματούσαν κάθε επίθεση ή κίνδυνο που πήγαινε να δημιουργηθεί στην εστία του Κ. Μωραίτη.
Η ομάδα του Β. Μιχαλάτου, δεν φοβήθηκε, έπαιξε με περίσσιο πάθος, έτρεξε πολύ και έδειχνε να το θέλει περισσότερο. Σημαντικό το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ. Ήταν κάτι που έδωσε δύναμη και πίστη στους ποδοσφαιριστές της, ότι μπορούσαν να τα καταφέρουν και τελικά το πέτυχαν, γράφοντας με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του Συλλόγου τους, με μια μεγάλη κατάκτηση στον 37ο τελικό της Ένωσης μας, επί του Παλληξουριακού με σκορ 3-1!
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι στο 11’ για τους τυπικά φιλοξενούμενους, όταν ο Λούλουδας θα βρει κάθετα στην περιοχή τον Μπράτι, το σουτ του οποίου αποκρούει εντυπωσιακά ο Κ. Μωραίτης και στην επαναφορά της μπάλας, ο Κόμητας θα σουτάρει άουτ.
Στο 17’ η Σάμη θα βάλει «φωτιά» στην κερκίδα, αφού θα προηγηθεί 1-0, με ένα δυνατό μακρινό φάουλ του Περιβολάρη, που αιφνιδιάζει τον Μαρκαντωνάτο και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, για το προβάδισμα της ομάδας του.
Μετά από 11’ ο Παλληξουριακός θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 1-1 με ωραία κοντινή κεφαλιά του Αραβαντινού, μετά την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Μπράτι.
Μεγάλη ευκαιρία για την Σάμη στο 38’, με το σουτ του Κ. Βιτωράτου, μέσα από την περιοχή να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαρκαντωνάτου και να φεύγει ελάχιστα άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο και έτσι οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με αυτό το 1-1.
Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι, η εικόνα παρέμενε η ίδια, όσον αφορά την κατοχή, μόνο που οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες στην αρχή για το προβάδισμα που τελικά δεν ήρθε ποτέ.
Γενικότερα είχαμε πολύ περισσότερες φάσεις από ότι στο πρώτο και δυο ακόμη γκολ.
Στο 48’ ο Ζερβός θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, που αφήνει «άγαλμα» τον Μωραίτη, όμως η μπάλα θα φύγει ελάχιστα άουτ, πάνω από την εστία των τυπικά γηπεδούχων.
Στο 52’ είναι η σειρά του Λυκούδη να απειλήσει με ένα δυνατό σουτ από 35μ., όμως ο Μωραίτης σε ετοιμότητα θα πετάξει την μπάλα κόρνερ, πάνω από την εστία του.
Ο Ζάβαλης στο 55’ θα πιάσει ένα διαγώνιο δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Κ. Μωραίτης θα πει όχι, πέφτοντας καταπληκτικά στην δεξιά του γωνία, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό, ο διαιτητής κ. Μαγουλάς θα δει χέρι του Λούλουδα στην περιοχή και θα υποδείξει πέναλτι, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Περιβολάρης που θα ευστοχήσει απέναντι στον Μαρκαντωνάτο και θα δώσει προβάδισμα στην ομάδα του με σκορ 2-1.
Στο 66’ Κόμητας – Μπράτι συνεργάζονται εξαιρετικά με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και τον Κ. Μωραίτη να κρατάει το 2-1 απομακρύνοντας εντυπωσιακά την μπάλα.
Από το σημείο αυτό και μετά οι «ερυθρόλευκοι» αποσυντονίστηκαν και δεν έδειχναν ικανοί να γυρίσουν το ματς.
Ωστόσο ένα μακρινό σουτ του Ζερβού στο 72’ θα στείλει την μπάλα άουτ, ψηλά από την εστία της Σάμης.
Στο 75’ μάλιστα θα γίνει και το 3-1 των Σαμικών και κάπου εκεί ο τελικός έχει ήδη κριθεί.
Ο Κ. Νικολοβιένης εκτελεί το φάουλ από αριστερά, ο Ν. Μωραίτης στην μικρή περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκαντωνάτου, μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από παίκτες και κερκίδα.
Η αντίδραση της ομάδας του Ληξουρίου θα είναι ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Μπράτι στο 82’, να κοντράρει στα σώματα και η μπάλα να καταλήγει κόρνερ, πάνω από την εστία του Κ. Μωραίτη.
Ένα σουτ θα έχουμε ακόμη, από πλευράς Παλληξουριακού στο 88’, με τον Καμινάρη  να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, πάνω από την εστία της Σάμης.
Ο 37ος τελικός θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη ευκαιρία για τους κυπελλούχους, που θα μπορούσαν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου και να πετύχουν το 4-1, όταν ο Κ. Νικολοβιένης μόνος απέναντι από τον Μαρκαντωνάτο καθυστερεί με αποτέλεσμα το πλασέ που κάνει, να στείλει την μπάλα άουτ πάνω από την εστία των τυπικά φιλοξενούμενων.
Έτσι το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Μαγουλά θα συνδυαστεί με τρελά πανηγύρια στον αγωνιστικό χώρο και την εξέδρα για την ομάδα του Β. Μιχαλάτου και πρώτο να δίνει το σύνθημα τον πρόεδρο της ομάδας κ. Νίκο Ρασσιά, που έζησε έντονα τον τελικό και πανηγύρισε την πρώτη κούπα της ομάδας του, στην πρώτη του χρονιά στην προεδρία, με ιδιαίτερο τρόπο.
Διαιτητής: Σπ. Μαγουλάς
Βοηθοί: Δ. Ρηγοπούλου - Σπ. Χρηστάτος.
4ος ο κ. Ε. Θανάσης.
Παρατηρητής: Γ. Καραντινός
Βοηθός: Χρ. Κοσμάτου
Οι συνθέσεις
Σάμη: (Β. Μιχαλάτος), Μωραΐτης Κ., Νικολοβιένης Θ., Μιχαλάτος (52’ Παπαδημάτος), Καππάτος, Βιτωράτος, Μωραΐτης Ν., Αμούργης Τ. (25’ λ.τ. Μιχαλίτσης Μ.), Νικολοβιένης Κ., Καλλιβωκάς, Περιβολάρης, Αμούργης Γ.
Παλληξουριακός: (Σπ. Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Μπαλάσκας (77’ Συριάτος), Ζάβαλης (77’ Καμινάρης), Πολλάκης, Μαρκάτος Σωκ., Μπράτι, Κόμητας (70’ Μαρκάτος Σπ.), Αραβαντινός.
Δήλωση προέδρου Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Γεράσιμος Καραντινός.
«Συγχαρητήρια στην Σάμη για την κατάκτηση του φετινού κυπέλλου. Εύχομαι να συνεχίσει και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών, όπου θα μετάσχει στη συνέχεια.
Επίσης πολλά συγχαρητήρια και στην ομάδα του Παλληξουριακού που είχε τεράστια συμμετοχή στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Ακόμη συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό τοπικό κύπελλο».
Μικρά από τον τελικό
** Η παρουσία των φιλάθλων στις κερκίδες του Ενωσιακού για τον τελικό αγώνα κυπέλλου ήταν εντυπωσιακή και δεν έπεφτε «καρφίτσα». «Νικητές» και εδώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι που ήταν σαφώς περισσότεροι.
** Οι εκπλήξεις στην τελετή ήταν πολλές και πρωτόγνωρες για τελικό τοπικού ποδοσφαίρου και δεν είχε να ζηλέψει τίποτε, από μεγαλύτερες Ενώσεις της χώρας!
** Οι δυο ομάδες μοίρασαν καπέλα στους φιλάθλους τους, ενώ η Σάμη και κασκόλ.
** Ιδιαίτερο τόνο στον τελικό έδωσε η παρουσία των κοριτσιών του Art style Dorce studio της Όλγας Γαλιατσάτου, που παρουσίασαν, στη διάρκεια του ημιχρόνου, ένα όμορφο πρόγραμμα και καταχειροκροτήθηκαν.
** Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε stand όπου εκεί έγιναν οι φωτογραφήσεις αλλά και οι συνεντεύξεις του αγωνιστικού χώρου. Γενικά το κλίμα ήταν πολύ όμορφο και ο τελικός δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους. Οι ιδέες υπάρχουν και υλοποιούνται. Πράγματι αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους!
** Στις εξέδρες παρακολούθησαν τον τελικό, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμής μαζί με τους προέδρους των δυο finalist, Ν. Ρασσιά και Ε. Λυκούδη, Σάμης και Παλληξουριακού αντίστοιχα, καθώς και αρκετούς επίσημους, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης κ. Β. Μαζαράκης.
** Παρόν στον τελικό ο αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Δρακουλόγκωνας που έκανε την απονομή των μεταλλείων στην Σάμη, ο αντιδήμαρχος κ. Ν. Παπαδάτος που έκανε την απονομή στους διαιτητές του τελικού, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ, Α. Κωνσταντάκης, που έκανε την απονομή στον finalist Παλληξουριακό, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΠΣ.Κ.Ι. κ.κ. Π. Βαρδαραμάτος και Α. Καλαφάτης, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας κ. Ηλ. Κουρκουμέλης και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμής που απένειμε το έπαθλο στους κυπελλούχους της Σάμης και στον αρχηγό της Π. Περιβολάρη.
** Χρέη παρατηρητών έκαναν ο πρόεδρος της Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Γ. Καραντινός, ενώ βοηθός ήταν η κ. Χρ. Κοσμάτου, που κατά γενική ομολογία ήταν άψογοι στα καθήκοντα τους και συνετέλεσαν στην άριστη διεξαγωγή του τελικού.
** Η Σάμη θα είναι η ομάδα που θα συμμετάσχει στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Ελλάδας, που πλέον διοργανώνει η Ε.Π.Ο. και θα διεξαχθεί ύστερα την κλήρωση με τον σχηματισμό των ομίλων.

Αργότερα πλούσια φωτορεπορτάζ από τον τελικό και τις απονομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου