Σάββατο, Μαΐου 26

Παρουσιάστηκε στον "Κέφαλο" η αυτοβιογραφία του Θωμά Μαύρου (Φωτορεπορτάζ)

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου αυτοβιογραφίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Θωμά Μαύρου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, σήμερα Σάββατο 26/5/2018 στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου «Κέφαλος».
Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η GPS Valencia, η ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς και η Ελληνοεκδοτική.
Το βιβλίο και τον Θωμά Μαύρο προλόγισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χαλαβαζής, ενώ στο πάνελ παρακάθισαν, εκτός του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμής, ο προπονητής της Εικοσιμίας Δημήτρης Ζησιμάτος και η γραμματέας της Εικοσιμίας κ. Ολίβια Παπαδήμα η οποία διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.
Οι παραπάνω συν τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς και τον πρόεδρο του Συνδέσμου φίλων Α.Ε.Κ. Κεφαλονιάς κ. Σαβ. Σαβαόγλου, με έναν σύντομο χαιρετισμό καλωσόρισαν τον Θωμά Μαύρο στο νησί και αναφέρθηκαν στα κατορθώματα του.
Να αναφέρουμε επίσης ότι ο παλαίμαχος σκόρερ παρέλαβε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, από τον Δήμαρχο κ. Αλεξ. Παρίση.
Ποιος Ποιος ο Μαύρος ο Θεός
Ο Θωμάς Μαύρος ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 16 ετών το 1970 με την ομάδα του Πανιωνίου. Από πολύ νωρίς φανέρωσε τη μεγάλη του αξία και έτσι το 1976 η Α.Ε.Κ. τον απέκτησε στην ομάδα της.
Το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1972 στον εντός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Ολλανδίας κι ενώ δεν είχε συμπληρώσει ακόμη τα 18 του χρόνια. Με τη γαλανόλευκη φανέλα είχε 36 εμφανίσεις σκοράροντας 11 τέρματα. Ήταν μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στο Euro 1980 που διεξήχθη στην Ιταλία, αγωνιζόμενος και στους τρεις αγώνες.
Παράλληλα έχει αγωνιστεί με την εθνική Νέων (Κ-19) από το 1972 ως το 1974, με την οποία πέτυχε 4 τέρματα στους αγώνες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τη Γιουγκοσλαβία στις 19/10/72 εκτός έδρας δύο τέρματα (2-1) και στις 24/1/73 εντός έδρας ένα τέρμα (2-1), καθώς κι ένα ακόμη τέρμα με τη Μάλτα στις 16/1/74 (4-1).
Επίσης, αγωνίστηκε με την εθνική Ελπίδων (Κ-21) και μάλιστα στις 31/5/1972 σκόραρε το νικητήριο τέρμα στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επί της Τσεχοσλοβακίας (2-1).
Η αίθουσα είχε αρκετό κόσμο και ο παλαίμαχος άσσος ομιλώντας, καθήλωσε το ακροατήριο από αυτά που έβγαιναν από το στόμα του «θεού» και για αυτό καταχειροκροτήθηκε, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις που του έγιναν από το κοινό.
Τίμησαν με την παρουσία τους τον Θωμά Μαύρο, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίσης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ε. Κεκκάτος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ν. Ανουσάκης, ο Δ.Σ. Σπ. Σαμούρης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου φίλων Α.Ε.Κ. Κεφαλονιάς κ. Σαβ. Σαβαόγλου κ.α.
Εμείς να πούμε ότι είμαστε τυχεροί που παραβρεθήκαμε σε αυτή την εκδήλωση και απολαύσαμε στην κυριολεξία το «θεό» του Ελληνικού ποδοσφαίρου Θωμά Μαύρο, τον άνθρωπο γκολ των γηπέδων.
Στο τέλος ο Θωμάς παρέδιδε το ενυπόγραφο το βιβλίο του σε όσους ήθελαν να το προμηθευτούν.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea
Παρακάτω φωτορεπορτάζ από τη σημερινή παρουσίαση στον "Κέφαλο"


















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου