Τετάρτη, Μαΐου 9

Εύγερος ολέ... Στην Α' κατηγορία με το "σπαθί" της. Νίκη στον Καραβόμυλο 2-1 τον Πυλαριακό


Το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα «σαλόνια» της Α’ κατηγορίας ανήκει από σήμερα το απόγευμα στην Εύγερο, αφού στο μεγάλο ντέρμπι - μια κατηγορία, επικράτησε μέσα στον Καραβόμυλο του Πυλαριακού με σκορ 2-1 και κέρδισε δικαίως την άνοδο της στη «μεγάλη» κατηγορία, στη πρώτη της συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., μετά από 7 χρόνια.
Αντίθετα για τους γηπεδούχους ήταν η τρίτη συνεχόμενη και άτυχη προσπάθεια τους να επιστρέψουν στην Α’ τοπική κατηγορία, κάτι που όπως είναι αναμενόμενο σκόρπισε στενοχώρια και απογοήτευση στους φίλους και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας από την Πύλαρο.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, χωρίς σπουδαίο θέαμα και τον Πυλαριακό, μετά το πρώτο 15λεπτο, να ισορροπεί και μέχρι τη λήξη των πρώτων 45’ να έχουμε γενικά ένα ισορροπημένο ματς, ενώ στο δεύτερο πατούσε καλύτερα γήπεδο, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, εκτός το τελευταίο 10λεπτο, στην εστία του Πετεινάτου, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που είχαν κάποιες καλές στιγμές να πετύχουν περισσότερα γκολ.
Από την άλλη πλευρά η Εύγερος σωστά στημένη αμυντικά, μιας και έπαιζε για δυο αποτελέσματα, περίμενε τον αντίπαλο της πίσω και χτυπούσε στις αντεπιθέσεις με Δήμου, Κανάκη, Τσάκο που ήταν φωτιά. Γεγονός που έφερε δυο γκολ, ένα δοκάρι  και αρκετές καλές ευκαιρίες.
Μάλιστα το δεύτερο και καθοριστικό του Τσάκου ήταν πολύ εντυπωσιακό!
Το παιχνίδι θεωρούμε ότι κρίθηκε οριστικά στο δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, στην επόμενη φάση από την ισοφάριση των γηπεδούχων.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ οι φιλοξενούμενοι, που μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θα χάσουν την ευκαιρία να προηγηθούν όταν Ε. Παπαναστασάτος - Ψάλτης, δεν πιάνουν σωστά ισάριθμες κεφαλιές και η μπάλα περνάει άουτ.
Η απάντηση των γηπεδούχων στο 9’ με ένα διαγώνιο σουτ εντός περιοχής του Γρηγοράτου, ύστερα από τη λάθος κεφαλιά του Μανωλάτου προς τα πίσω, το οποίο θα μπλοκάρει ο Πετεινάτος με διπλή προσπάθεια, στην αριστερή του γωνία.
Στο 18’ ο Κοσμάτος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και ο Ποταμιάνος από καλή θέση δεν προλαβαίνει με προβολή να στείλει την μπάλα στην εστία των φιλοξενούμενων.
Ωραία συνεργασία στο 23’ μεταξύ Δήμου - Τσάκου με το δυνατό διαγώνιο σουτ του τελευταίου, να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, πάνω από την εστία του Καλιβωκά.
Στο 28’ οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων θα πάρουν κεφάλι στο σκορ και θα προηγηθούν 0-1 με ωραίο πλασέ στην κόντρα του Δήμου, ύστερα από ένα γέμισμα του Ψάλτη από την άμυνα του.
Στο 35’ ο Πετεινάτος θα κάνει το βολέ, ο Τσάκος θα βγει επικίνδυνα στην κόντρα, ο Καλιβωκάς στην έξοδο αποκρούει προσωρινά την μπάλα και στην επαναφορά της, το νέο πλασέ του επιθετικού της Ευγέρου καταλήγει άουτ!
Μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 45’ στο παιχνίδι δεν θα έχουμε κάτι αξιόλογο στον αγωνιστικό χώρο και οι φιλοξενούμενοι με αυτό το 0-1 του Δήμου θα πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51’ ο Μανωλάτος, μετά από σύγχυση των αμυντικών των γηπεδούχων, θα πιάσει ένα σουτ, από τα όρια της περιοχής και η μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Καλιβωκά.
Στο 53’ θα ακυρωθεί, ένα κατά τα άλλα εντυπωσιακό γκολ, με γυριστό σουτ του Ηλ. Κοσμάτου, ύστερα από υπόδειξη της β’ βοηθού.
Ο Καλιβωκάς στο 59’ θα διώξει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ, ύστερα από το τεχνικό σουτ από τα όρια της περιοχής του Τσάκου.
Στο 61’ ο Παπαναστασάτος Ε. από δεξιά θα βγάλει την σέντρα στο β’ δοκάρι, ο Δήμου θα κάνει το πλασέ και ο Καλιβωκάς για ακόμη μια φορά θα επέμβει εντυπωσιακά.
Και φτάνουμε στο 69’ όταν οι γηπεδούχοι θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια 1-1 και θα ξαναμπούν και πάλι στο κόλπο της ανόδου.
Συγκεκριμένα, ο Ηλ. Κοσμάτος με ωραία εκτέλεση φάουλ, εκτός περιοχής, θα δυσκολέψει τον Πετεινάτο να αποκρούσει την μπάλα, ο οποίος αφού πρώτα την στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι στη συνέχεια, αν και την μπλοκάρει, αυτή περνάει τη γραμμή τέρματος, με αποτέλεσμα βοηθός και διαιτητής να κατακυρώσουν σωστά το γκολ.
Στην επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι θα δεχθούν «μαχαιριά» στην προσπάθεια τους για ανατροπή, αφού ο Τσάκος με ένα εντυπωσιακό γκολ θα γράψει το 1-2 της ομάδας του. Ήταν ένα γκολ μαγεία, με δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο αριστερό «Γ» της εστίας του Καλιβωκά ο οποίος ήταν αδύνατον να αντιδράσει.
Στο 80’ ο Κοσμάτος θα βρει στην περιοχή και αριστερά τον Γρηγοράτο, με τον τελευταίο να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Πετεινάτο να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
Στο 85’ ο Π. Σταμούλης εκτελεί από δεξιά το κόρνερ στην περιοχή, ο Ποταμιάνος θα πιάσει ένα γυριστό στην κίνηση, όμως η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία άουτ.
Τέλος, στο 87’ ο Νικολοβιέννης μέσα από την περιοχή θα κάνει ένα δυνατό σουτ, όμως θα στείλει την μπάλα άουτ, σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία τουλάχιστον για την ισοφάριση.
Έτσι με αυτό το τελικό 1-2 η ομάδα των Φαρακλάτων ανεβαίνει στην Α’ κατηγορία, ενώ αυτή της Πυλάρου θα δοκιμάσει την επόμενη χρονιά για το όνειρο της ανόδου.
Στο τέλος του αγώνα η εικόνα ήταν πολύ όμορφη αφού οι αντίπαλοι ιπποτικά έδιναν τα χέρια, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και των δυο ομάδων σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, Πραγματικά μια πολύ όμορφη εικόνα που αξίζει να αναφέρουμε.
Διαιτητής ο κ. Γ. Κώτσης με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλιβωκάς, Σπαθής (62’ Γασπαρής, Καππάτος, Κουγιανός, Κοσμάτος, Νικολοβιέννης, Γρηγοράτος, Σταμούλης Π., Ποταμιάνος, Σταμούλης Ν. (62’ Φάντης), Παπαδάτος (55’ Σολδάτος).
Εύγερος:(Χρ. Παπαναστασάτος), Πετεινάτος, Ποιμενίδης, Στρακάτος, Παπαναστασάτος Χρ. (63’ Δρακάτος), Μανωλάτος, Ψάλτης, Δήμου (90+3’ Κοσμάτος), Παππάς, Κανάκης (86’ Κόκκινος), Παπαναστασάτος Ε., Τσάκος (74’ Πολλάκης).
Αργότερα φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι του Καραβόμυλου
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου