Τετάρτη, Ιουνίου 6

Πέρασε από το Αργοστόλι ο Ν.Ε.Ο.Λ. μείωσε σε 1-2 και βάζει δύσκολα στον Α.Σ.Κ.


Μεγάλη όσο και δίκαιη νίκη, σπάζοντας την έδρα του αντιπάλου του, πέτυχε πριν από λίγο ο Ν.Ε.Ο.Λ. επί του Α.Σ.Κ. στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» με σκορ 71-62 και μείωσε σε 1-2, έχοντας την ευκαιρία να το φέρει στα ίσια την προσεχή Κυριακή στο Κλειστό της Παλλικής στον δεύτερο αγώνα της σειράς.
Η ομάδα του Μ. Τζουγανάτου με σωστή διαχείριση και έξυπνη άμυνα, μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους προηγούμενη 0-8, ήταν καλύτερη πιο δυνατή και σε καμία στιγμή του αγώνα δεν έχασε το προβάδισμα, έστω και αν ο Α.Σ.Κ. κάποιες φορές μείωσε ακόμη και στους δυο πόντους.
Όμως οι Ληξουριώτες έβρισκαν τον τρόπο να ξαναπαίρνουν τη διαφορά διατηρώντας ένα προβάδισμα 8-10 και 11 πόντων.
Η ομάδα του Λ. Παπαδάτου σαφώς αγχωμένη δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή του αγώνα να βρει ρυθμό και να απειλήσει, στις βολές ήταν πολύ άστοχη, ενώ έγιναν και πολλά λάθη στο παρκέ.
Στο πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 30-36.
Στο δεύτερο, ο Α.Σ.Κ. αρχικά πιο βελτιωμένος είχε κάποιες καλές άμυνες, πέτυχε κάποια καλάθια και έφερε το παιχνίδι στη διαφορά των δυο πόντων (38-40), δίνοντας ελπίδες για ανατροπή, αλλά μέχρι εκεί
Το τελικό 62-71 τα λέει όλα, ενώ κάνει και τη σειρά πολύ πιο ενδιαφέρουσα στη συνέχεια.
Να σημειώσουμε τη μεγάλη παρουσία του φίλαθλου κοινού της Κεφαλονιάς που είχε σχεδόν γεμίσει τις κερκίδες του «Αντ. Τρίτση» και αυτούς της Παλλικής στο τέλος να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη, μέσα στο Αργοστόλι. Μια νίκη που σύμφωνα με την εικόνα των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο την άξιζαν και την κατέκτησαν, όπως προαναφέραμε δίκαια!
Μάλιστα η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει ήταν καταπληκτική και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό.
Τα δεκάλεπτα:12-20, 30-36, 43-47, 62-71.
Διαιτητές:Δημόπουλος - Βαρδάλος
Α.Σ. Κεφαλονιά:(Λεωνίδας Παπαδάτος), Χουλιαράς 3 (1), Χατζής 18, Μπαχός 3, Θεοδωράτος 6 (1), Ακτύπης 11 (1), Αγγελάτος, Βαλλιανάτος 7, Τσαπρούνης 14 (1), Μουϊκης.
Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου:(Μάρκος Τζουγανάτος), Αντωνάτος 7 (1), Παπαγιάννης 6 (1), Ντούλες 12 (2), Βεργανελάκης 10 (1), Χρ. Συνοδινός 8 (1), Λιάκος 8 (2), Μαρούλης 8, Τρυφωνόπουλος 12.
Θα ακολουθήσει πολύ μεγάλο φωτορεπορτάζ από τον 1ο τελικό
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου