Πέμπτη, Ιουνίου 28

Εντυπωσιακή η σημερινή παρέλαση των ομάδων και η τελετή έναρξης του 30ου Kefalonia Gym Festival "Άννα Πολλάτου"


Mε την καθιερωμένη παρέλαση στους δρόμους και στην πλατεία, Καμπάνας του Αργοστολίου, άνοιξε εντυπωσιακά η αυλαία του επετειακού 30ου Kefalonia Gym Festival "Άννα Πολλάτου".
Ένα Φεστιβάλ, το οποίο είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλο τον αθλούμενο κόσμο, παιδιά, νέους, ηλικιωμένους, χωρίς να κάνει διακρίσεις. 
Ομάδες, όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα, αλλά και την Βουλγαρία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, τη Σλοβενία και τη Λιθουανία, 
ενώθηκαν μέσω της αγάπης τους για τη γυμναστική και έλαβαν μέρος  σε αυτή την καταπληκτική γιορτή του αθλητισμού. Σε μια διοργάνωση χωρίς νικητές και ηττημένους.
Οι ομάδες, τόσο οι Ελληνικές, όσο και αυτές του εξωτερικού, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Καμπάνας και διασκεδάζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας, περνώντας τον πανέμορφο πεζόδρομο του Λιθοστρώτου, έφτασαν Θέατρο "Κέφαλος", όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη, τελετή έναρξης του Φεστιβάλ λόγω του καιρού, αντί της πλατείας Βαλλιάνου, παρουσία των επισήμων, αλλά και κάποιων τυχερών, που βρήκαν θέση, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Αλεξ. Παρίσης, που έδωσε το σύνθημα των τριήμερων εκδηλώσεων, των αντιδημάρχων κ.κ. Κεκάτου - Γάκη, του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελου Κωνσταντάκη και του Αλ. Πολλάτου με την σύζυγο του. 

Ενός φεστιβάλ που έγινε θεσμός και συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των καλυτέρων στο είδος του στην Ευρώπη.
Έναν σύντομο χαιρετισμό και το καλωσόρισμα των φιλοξενούμενων αποστολών, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, έκαναν ο πρόεδρος του Α.Γ.Σ. κ. Σταύρος Μπασιαρδής, ο δήμαρχος κ. Αλεξ. Παρίσης και η ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Βαρβάρα Φίλιου, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης, έκανε με τον δικό της καταπληκτικό, ξεχωριστό τρόπο, η Ελένη Δαρδαμάνη.
Μετά την κήρυξη του επετειακού 30ου φεστιβάλ, ομάδες του Α.Γ.Σ. Επτανήσων, παρουσίασαν τις εντυπωσιακές τους χορογραφίες δείχνοντας μας, τι μας περιμένει στη συνέχεια, αλλά και δείγμα της σημαντικής δουλειάς που γίνεται στον Α.Γ.Σ., από την οικογένεια Σταύρου, Μποζένας και Χριστιάνας Μπασιαρδή, την Ελένη Δαρδαμάνη, την Ευαγγελια Στραβάκου, το Δ.Σ., αλλά και όλες τις προπονήτριες.
Στο τέλος η βραδιά έκλεισε με τις αποστολές να συμμετέχουν στον χορό του φεστιβάλ, κλείνοντας έτσι μια εντυπωσιακή τελετή!
Αύριο Παρασκευή 29 Ιουνίου, η διοργάνωση μεταφέρεται στο Ληξούρι, όπου στις 20.00 θα γίνει η πρώτη παρουσίαση των ομάδων στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Το Σάββατο 30 Ιουνίου την ίδια ώρα, θα συνεχιστεί το Φεστιβάλ με την δεύτερη παρουσίαση στα Φραγκάτα. 
Εκεί, ο καλλιτεχνικοχορευτικός σύλλογος Φραγκάτων «ο Μέρμηγκας» διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά ένα παραδοσιακό γλέντι προς τιμήν των ομάδων!
Όπως κάθε χρόνο η διοργάνωση κορυφώνεται την Κυριακή 1 Ιουλίου με την κεντρική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου "Αντώνης Τρίτσης", στις 18.00, όπου όλες οι ομάδες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια μοναδική παρουσίαση με πολύ κέφι, χαρούμενες παιδικές φωνές, όμορφες χορογραφίες και κινήσεις.
Παράλληλα, το καθιερωμένο beach party το πρωινό της Κυριακής στο COSTA COSTA θα προσφέρει μερικές ακόμα όμορφες αναμνήσεις στους φετινούς συμμετέχοντες!!!
Συνδιοργανωτές του 30ου Φεστιβάλ είναι: Ο Α.Γ.Σ. Επτανήσων, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Π.Ε. Κεφ/νίας, ο Δήμος Κεφαλλονιάς και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς, ενώ η διοργάνωση έχει την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 30ο Kefalonia Gym Festival "Άννα Πολλάτου" θα τιμήσουν με την παρουσία τους, όπως προαναφέραμε η Βαρβάρα Φίλιου, Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής, αλλά και ο Βλάσης Μάρας, Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής.
Να αναφέρουμε εδώ ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολική-μερική χωρίς την άδεια του Sportsthea
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη σημερινή παρέλαση και την τελετή έναρξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου