Τετάρτη, Ιουνίου 13

Φοβερός ο 3ος τελικός... Άξιος πρωταθλητής ο Ν.Ε.Ο.Λ. μετά από δυο και πάλι παρατάσεις


Ο Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου είναι από σήμερα το απόγευμα, ο φετινός πρωταθλητής Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η. και η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κεφαλονιά και το μπάσκετ της περιφέρειας στην Γ’ Εθνική κατηγορία την προσεχή περίοδο.
Σε ένα φανταστικό τρίτο παιχνίδι των playoffs, που είχε κάτι από Χιτσκοκ, στο Κλειστό Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης», κρίθηκε και πάλι σε δυο παρατάσεις και ανέδειξε δίκαια και καθαρά νικήτρια και πρωταθλήτρια την ομάδα του Μ. Τζουγαννάτου με σκορ 74-79, απέναντι στον σπουδαίο Α.Σ.Κ. του Λ. Παπαδάτου, «σκουπίζοντας» το πολυπόθητο 0Χ3 στη σειρά (συνολικά 2-3), αποτέλεσμα, που όπως προαναφέραμε, του χαρίζει την κούπα του πρωταθλητή 2017-2018 και παράλληλα τον στέλνει στην Γ’ Εθνική κατηγορία της επόμενης περιόδου.
Ήταν ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι, ένα παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ από δυο ποιοτικές ομάδες.
Ο τίτλος του πρωταθλητή Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η. είναι ο 1ος στην ιστορία της ομάδας του Ληξουρίου και φυσικά η πρώτη παρουσία της στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής!
Το μεγάλο παιχνίδι...
Το πρώτο μισό του αγώνα ανήκει στους φιλοξενούμενους το οποίο έκλεισαν με μια διαφορά 14 πόντων (23-37) εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των γηπεδούχων  στο σουτ, αλλά και στις βολές και έβαλαν  βάσεις για μια νέα επικράτηση απέναντι στους αντιπάλους τους, που στο ίδιο διάστημα, ήταν κακοί σε επίθεση και άμυνα. Ειδικά επιθετικά πέτυχαν μόλις 23 πόντους!
Στην επανάληψη και στο 3ο 10λεπτο το παιχνίδι άρχισε να γίνεται πολύ δυνατό και τον ΑΣΚ να ανεβάζει.... γκάζια. Αποτέλεσμα, αυτό να κλείσει με το σκορ στο +4, για την ομάδα του Μ. Τζουγαννάτου και συγκεκριμένα 41-45.
Στο 4ο 10λεπτο, ο ΝΕΟΛ δεν μπήκε στο παρκέ με την ίδια διάθεση, έκανε αρκετά λάθη, ενώ ήταν άστοχος στις βολές, με αποτέλεσμα ο Α.Σ.Κ., που πλέον έπαιζε καλή άμυνα, ροκάνιζε τη διαφορά και στην επίθεση γινόταν πολύ πιο παραγωγικός, κατάφερε να πλησιάσει αρχικά στον πόντο 48-49 στο 33’’,7.
Στη συνέχεια χάθηκαν αρκετές βολές εκατέρωθεν και στην μια από αυτές ο Χατζής φέρνει το ματς στα ίσια 54-54, ολοκληρώνοντας και την κανονική διάρκεια μιας και ο Ακτύπης με ένα εξαιρετικό stop στον Συνοδινό σε χρόνο «0» θα στείλει το παιχνίδι στην πρώτη παράταση, ξυπνώντας μνήμες του προηγούμενου τελικού.
Εκεί, ο Α.Σ.Κ. θα πάρει το προβάδισμα ξανά μετά από τα πρώτα λεπτά του τελικού κάνοντας το 65-64, αργότερα το 66-65 με μια από τις δυο βολές του Βαλλιανάτου και με τον ίδιο τρόπο επίσης του Μπαχού 5’’,5 67-65, με το παιχνίδι να παίρνει μια άγρια ομορφιά και οι καρδιές των φίλων των δυο ομάδων να σπάνε από αγωνία.
Τελικά ο MVP της σειράς, κατά την  προσωπική μας άποψη, Βεργανελάκης, θα πετύχει διανύοντας ένα ολόκληρο γήπεδο ανενόχλητος το 67-67, στέλνοντας σε ένα ακόμη έξτρα 5λεπτο το παιχνίδι.
Τελικά στην δεύτερη παράταση, πιο φρέσκος σωματικά και ψυχολογικά ο Ν.Ε.Ο.Λ. θα «σκουπίσει» τον τελικό πετυχαίνοντας την πιο σημαντική φετινή του νίκη, γράφοντας ιστορία, κατακτώντας το πρωτάθλημα, αφού ο πίνακας θα γράψει τελικό σκορ 74-79 με τους παίκτες, παράγοντες, τεχνικό team και φιλάθλους του Ληξουριού να πανηγυρίζουν μια μεγάλη, ανεπανάληπτη επιτυχία. 
Ένα όνειρο που πήρε σάρκα και οστά και το άξιζε.... Πρωταθλητές Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η. 2017-2018!!!
Γεγονός είναι ότι παρακολουθήσαμε μεγάλα παιχνίδια, από δυο δυνατές και ποιοτικές ομάδες και σύμφωνα με την εξέλιξη της σειράς, η πιο σταθερή και καλύτερη ομάδα κέρδισε τον τίτλο, όπως άλλωστε συμβαίνει στο Μπάσκετ.
Τα συγχαρητήρια ανήκουν και στις δυο ομάδες για το θέαμα που πρόσφεραν, φέρνοντας το άθλημα ακόμη ένα βήμα μπροστά στο νησί μας!
Το team του Sportsthea συγχαίρει τις παραπάνω ομάδες και ιδιαίτερα τους πρωταθλητές, ευχόμενο καλή επιτυχία στην Γ’ Εθνική της επόμενης περιόδου.
Τέλος να πούμε ότι, το «Αντώνης Τρίτσης» ήταν ασφυκτικά γεμάτο και στο φινάλε ο κόσμος, σε μια μοναδική ατμόσφαιρα, χειροκρότησε τις ομάδες, ανταποδίδοντας το ευχαριστώ τους για όσα τους πρόσφεραν σε αυτούς τους τρεις μοναδικούς τελικούς που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια.
Δεκάλεπτα:12-16, 19-31, 41-45, 54-54 κ.α. 67-67 α’ παράταση, 74-79 β’ παράταση
Διαιτητές:Παναγιώτου – Βαρδάλος
Α.Σ.Κ.:(Λ. Παπαδάτος), Χουλιαράς 5, Βλασσόπουλος, Χουλιαράς, Μουίκης, Χατζής 17 (1), Μπαχός 7, Θεοδωράτος, Ακτύπης 25 (4), Αγγελάτος, Τσαπρούνης 10, Βαλλιανάτος 10. 
Ν.Ε.Ο.Λ.:(Μ. Τζουγανάτος), Αντωνάτος 10 (1), Παπαγιάννης 2, Ντούλες 10 (2), Βεργανελάκης 19, Συνοδινός Χρ., Λιάκος 9 (3), Μαρούλης 12, Αθανασόπουλος, Τρυφωνόπουλος 17.
Ακολουθεί μεγάλο φωτορεπορτάζ από τον 2ο τελικό
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου