Κυριακή, Ιουλίου 15

A.O.Παλληξουριακός..... Είμαστε εδώ δεν πάψαμε να ανησυχούμε και ενημερώνουμε για τα νέα της ομάδας μας


Έχει περάσει ένα διάστημα τριών περίπου μηνών από την τελευταία ενημέρωση της σελίδας αυτής που λειτουργεί ως επίσημος επικοινωνιακός φορέας για τα νέα καθώς και για τα τεκταινόμενα και τις δράσεις του Συλλόγου.
Αυτό δεν σημαίνει πως στο χρονικό αυτό διάστημα όλοι εμείς που ασχολούμαστε Διοικητικά με το Σωματείο πάψαμε να ανησυχούμε για τα τρέχοντα ζητήματα και τις ανάγκες αυτού - κάθε άλλο! Η επόμενη μέρα, εξάλλου, δεν μπορεί να περιμένει.
Η “σιγή” οφειλόταν, κυρίως, σε κάποιες εκκρεμότητες που όφειλε να κλείσει και τυπικά η ομάδα ύστερα από τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, αυτόν για την Β’ Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών απέναντι στον Α.Ο. Τσιλιβή.
Όπως, όμως, προαναφέρθηκε οι ανάγκες τρέχουν και η προετοιμασία της νέας σεζόν δεν μπορεί να περιμένει: για τον λόγο αυτό θα θέλαμε μέσω του συγκεκριμένου Δ.Τ. να ενημερώσουμε όλους όσους ενδιαφέρονται για τα νέα της ομάδας και όσα συνέβησαν στο μεσοδιάστημα και αφορούν το σήμερα και το αύριο του Παλληξουριακού. Ωστόσο, καλό θα ήταν να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Πρωτού, όμως, ασχοληθούμε με την επικαιρότητα της δικής μας ομάδας, οφείλουμε σε αυτό το σημείο να συγχαρούμε τον Α.Ο. Εικοσιμίας για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος ΕΠΣΚΙ και του ευχηθούμε καλή επιτυχία στην πολύ απαιτητική Γ’ Εθνική Κατηγορία που θα λάβει μέρος την εφετινή σεζόν. Το τέλος της σεζόν 2017/2018 βρήκε την ομάδα μας να υποβιβάζεται από τον 5ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Στην ιστορική πρώτη συμμετοχή κεφαλονίτικης ομάδας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία ο Παλληξουριακός συγκέντρωσε 13 βαθμούς δίχως κανέναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή στο δυναμικό του αγωνιζόμενος εξ ολοκλήρου με αθλητές από την Κεφαλονιά. Πολύ περισσότερο από τους βαθμούς αυτό που συνέλεξε ο Σύλλογος ήταν εμπειρίες που ξεπερνούν το αγωνιστικό επίπεδο.
Ως προέκταση αυτής της νέας γνώσης, έρχεται η ουσιαστική προσθήκη στην διοικητική δύναμη του Σωματείου τριών νέων παιδιών της πόλης (Aντωνέλος Γεράσιμος, Ιωαννάτος Σπύρος και Γκιόλμας Ευάγγελος) με διάθεση για προσφορά και συμμετοχή στην λειτουργία της ομάδας στο μέτρο, πάντα, που τους επιτρέπουν οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
Προπονητής της ανδρικής ομάδας και την νέα σεζόν θα είναι ο Παπαδάτος Σπύρος. Αυτή θα είναι η τρίτη του διαδοχική σεζόν στον πάγκο της ομάδας έχοντας την περασμένη διετία κατακτήσει το Πρωτάθλημα ΕΠΣΚΙ 2016/2017, το Κύπελλο ΕΠΣΚΙ 2017/2018 και όντας προπονητής της ομάδας στην παρθενική της συμμετοχή στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.
Το ρόστερ της φετινής σεζόν θα είναι αρκετά διαφοροποιημένο σε σύγκριση με αυτό της σεζόν που ολοκληρώθηκε καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν θα αγωνίζονται πια με την φανέλα του Παλληξουριακού για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας. Γεράσιμος Κόμητας, Κουστουμπάρδης Σπύρος, Μαυροειδής Νίκος, Πολλάκης Γεράσιμος, Χασάη Κέβιν, Γαλανός Ηλίας, Αλιάι Αγιέτ, Αντωνίου Φίλιππος, Καππάτος Άρης, Μαρούλης Γιώργος και Κοκκόσης Αρσένης έχουν πάρει και τυπικά τα δελτία τους. Όλα αυτά τα παιδιά αποτέλεσαν μέλος των πρόσφατων επιτυχιών του Συλλόγου καθώς και της αρκετά δύσκολης περσινής σεζόν στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και τους ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια όπου κι αν επιλέξουν να αγωνιστούν.
“Τί μέλλει γενέσθαι;”. Αυτό είναι το ερώτημα που ενδεχομένως να προκύπτει στους περισσοτέρους σχετικά με το αύριο και τους στόχους της ομάδας.
To μόνο σίγουρο είναι ότι οι ουσιαστικοί στόχοι της ανδρικής ομάδας δεν διαφοροποιούνται σε σύγκριση με τα περασμένα χρόνια καθώς η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που λειτουργεί με συνέπεια κι οργάνωση είναι αυτό που επιτάσσουν τόσο οι εξωτερικές συνθήκες όσο και η ίδια η ιστορία του Παλληξουριακού.
Έχοντας διατηρήσει σχεδόν στο ακέραιο τον κορμό των πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών από το Ληξούρι (μαζί με την επιστροφή του Μαρκάτου Σωκράτη) και με δεδομένη την παραμονή των Καράι Αρμάντο και Σκαμαντζούρα Γιώργου - δύο παιδιών που απετέλεσαν βασικά στελέχη της ομάδας την περσινή σεζόν - βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση της αφομοίωσης και της ανάδειξης του ταλέντου ένος γκρουπ δέκα παιδιών ηλικίας κάτω των 17 χρόνων. Στους Μπαλάσκα Π. και Μουρελάτο Χρ. που βρίσκονται ήδη στην ομάδα έρχονται να προστεθούν 4 παιδιά από τον Εθνικό (Λαλάι Ε., Συριάτος Μ., Σινάι Αλ., και Χατζιάι Ε.) καθώς και τα 5 παιδιά που θα προβιβαστούν από την περσινή ομάδα Παίδων - η πρώτη “φουρνιά” ποδοσφαιριστών που προκύπτει από την Ακαδημία της ομάδας ύστερα από την επαναλειτουργία της.
Καλοκαιρινό πρόγραμμα εκγύμνασης νεαρών ποδοσφαιριστών που θα ενταχθούν στην ανδρική ομάδα.
Αυτό το μείγμα έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών (με ανοιχτό το περιθώριο για ορισμένες προσθαφαιρέσεις: 
Eκκρεμούν οι περιπτώσεις των Πολυδωράτου Γ., Βαλεντή Στ. και Βαλεντή Αγ. και η πλαισίωση της θέσης του Τερματοφύλακα) θα αποτελέσει το ρόστερ της ανδρικής ομάδας για την φετινή αγωνιστική σεζόν η οποία επιφυλάσσει ένα δυναμικό ξεκίνημα με την συμμετοχή του Παλληξουριακού -ως περσινού Κυπελλούχου ΕΠΣΚΙ- στον ανανεωμένο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος 2018/2019 καθώς και με την συμμετοχή στον Τελικό Σούπερ Καπ που μετά από χρόνια θα ξαναδιοργανώσει η Ένωση.
Η έναρξη της προετοιμασίας έχει οριστεί για το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου καθώς οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας ξεκινούν νωρίς τον Σεπτέμβρη.
Παρότι ο Παλληξουριακός είναι ιστορικά “καταδικασμένος” να πρωταγωνιστεί κυνηγώντας τίτλους και διακρίσεις και να βρίσκεται στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος, ο μεγάλος στόχος όλων εμάς που έχουμε επωμιστεί την τεράστια ευθύνη της διοίκησης του - γεγονός που από μόνο του μας υποχρεώνει να γινόμαστε οι πιο αυστηροί κριτές των πράξεων μας - είναι η μεθεπόμενη σεζόν να βρει τον Σύλλογο να γιορτάζει την συμπλήρωση των 70 χρόνων ζωής του έχοντας αποκτήσει τα δικά του γραφεία και το τόσο απαραίτητο για την λειτουργία του βοηθητικό γήπεδο στον Άγιο Αντώνη.
Να ευχηθούμε καλή ποδοσφαιρική σεζόν σε όλους όσους με αυτό το όμορφο άθλημα ασχολούνται.
Με τιμή για το Δ.Σ.
Α.Ο. Παλληξουριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου