Δευτέρα, Ιουνίου 24

Κάηκε ο Κούτσουνας..... Έπιασε κόκκινο το κέφι στα Φωκάτα


Το κάψιμο του Κούτσουνα και ένα ατελείωτο γλέντι στα Φωκάτα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, στον κατάμεστο από κόσμο προαύλιο χώρο του Άη Γιάννη στα Φωκάτα, το ετήσιο πανηγύρι του ομώνυμου και πολύ δραστήριου Συλλόγου της Λακήθρας, με την ευκαιρία του Αη Γιάννη του Λαμπαδιάρη.
Μετά την λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου ακολούθησε το μεγάλο γλέντι. Ένα γλέντι που τηρεί το έθιμο και κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο.
Στην αρχή έγινε το κάψιμο του Κούτσουνα και κάποιοι πήδηξαν την φωτιά για το ξόρκισμα του κακού. Στη συνέχεια ακολούθησε μια μαγική βραδιά από τα χορευτικά τμήματα των Φωκάτων. Μικροί και μεγάλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ο κόσμος με ενθουσιασμό χειροκροτούσε τους εξαίρετους χορευτές.
Το φαγητό και τα ποτά πήραν θέση στα τραπέζια με τον κόσμο να απολαμβάνει την στιγμή και παράλληλα να εγκωμιάζει την προσπάθεια των μελών του Δ.Σ., των φοβερών και τρομερών νοικοκυρών του χωριού, των εθελοντών και ιδιαίτερα του ακούραστου προέδρου του, Νίκου Φωκά που για μια ακόμη βραδιά και σαν άριστος οικοδεσπότης έκανε εντυπωσιακή δουλειά για να φύγουν οι καλεσμένοι του απόλυτα ευχαριστημένοι. και φυσικά τα κατάφερε με το παραπάνω.
Χαμός έγινε στο καθιερωμένο ζειμπέκικο του προέδρου, που όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, έκλεψε τις εντυπώσεις.
Παρόντες μεταξύ άλλων τιμώντας με την παρουσία τους την γιορτή του Α.Ο. Φωκάτων ο πρόξενος της Σερβίας κ. Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο πρόεδρος και ο ταμίας της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ.κ. Θέμης Βαλσαμής και Θανάσης Ψαρράς.
Συγχαρητήρια σε όλους. Να είμαστε καλά και του χρόνου!
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea
Αργότερα πολύ μεγάλο φωτορεπορτάζ από τη γιορτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου