Σάββατο, Νοεμβρίου 2

"Διπλό" κορυφής για την Εικοσιμία στον Καραβόμυλο 1-3 την Σάμη


Σε ένα αρκετά καλό και δυνατό παιχνίδι, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στον Καραβόμυλο, η Εικοσιμία επικράτησε της Σάμης με σκορ 1-3 και βρέθηκε μόνη στην κορυφή, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι παραπάνω από τις ομάδες που ακολουθούν στην δεύτερη θέση, Διλινάτα – Παλληξουριακό.
Το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, παίχτηκε στο κέντρο και τους γηπεδούχους να θέλουν να απειλήσουν με μεγάλες μπαλιές με αποδέκτη τον Κ. Μωραΐτη, που όμως έπεφταν πάνω στην πολύ καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των φιλοξενουμένων και τους Tozaj – Χρίστο κυρίως, να απομακρύνουν χωρίς δυσκολία.
Οι φάσεις ήταν μοιρασμένες, μόνο που η ομάδα του Ακ. Τσιμάρα ήταν αυτή που θα ευστοχήσει στην πρώτη της καλή στο παιχνίδι και θα πετύχει το 0-1.
Στο δεύτερο, το θέαμα ήταν καλύτερο, με τη Σάμη να μπαίνει πιο δυνατά για ένα 5λεπτο και να έχει την πρωτοβουλία. Στη συνέχεια η Εικοσιμία πατάει καλύτερα και μέχρι το 65’ αρκετά παραγωγική πετυχαίνει το 0-3. Ένα σκορ που «κλείδωνε» μια σπουδαία νίκη, φέρνοντας όμως και τον εφησυχασμό των παικτών της στον αγωνιστικό χώρο.
Στη συνέχεια η Σάμη θα ανέβει και πάλι θα και απειλήσει, ενώ στο 84’ θα καταφέρει με ένα φάουλ "φωτοβολίδα" να μειώσει σε 1-3, το οποίο ήταν και το τελικό, μιας και μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν υπήρξε κάποια άλλη καλή στιγμή.
Συμπερασματικά, η νίκη των φιλοξενούμενων ήταν δίκαιη και αποτελεί άθλο, λόγω των πολλών και σημαντικών απουσιών τους για διάφορους λόγους, που δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε.
Φυσικά και οι γηπεδούχοι είχαν επίσης αρκετές και σημαντικές απουσίες, ενώ οι παίκτες "κλειδιά" της, δεν έφτασαν στα γνωστά στάνταρ απόδοσης τους και δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε την ομάδα τους.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα και συγκεκριμένα στο 13’, οι «κυανόλευκοι» από τη Λειβαθώ θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 0-1, με ένα καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ, από τα όρια της περιοχής του Αλ. Πολλάτου, ύστερα από την σέντρα ακριβείας του Λιναρδάτου από αριστερά.
Η απάντηση των γηπεδούχων, μετά από 3’ στο σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά του Ζησιμάτου, μετά την κάθετη πάσα του Δ. Βιτωράτου και την μπάλα να καταλήγει λίγο, έξω από το δεξί «Γ» της εστίας του Σκαμαντζούρα.
Στο 21’ ο Μινέτος κερδίζει την κεφαλιά, η μπάλα παίρνει κατεύθυνση για τον Πολλάτο, όμως τελευταία στιγμή θα πεταχτεί ο Καππάτος και θα σώσει απομακρύνοντας την από την περιοχή του.
Μετά την ωραία συνεργασία Καψογιώργη – Δ. Βιτωράτου, ο τελευταίος θα κάνει ένα συρτό σουτ, από τα όρια της περιοχής, όμως η μπάλα θα καταλήξει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, σε μια φάση που ήλεγχε όμως, ο τερματοφύλακας των πρωτοπόρων.
Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Κούρτι θα βρεθεί, μετά την κάθετη του Λογκόνη μέσα στην περιοχή, απέναντι από τον Καβαλλιεράτο, όμως πιεζόμενος από τον Καππάτο θα πιάσει ένα αδύναμο σουτ και η μπάλα μπλοκάρεται εύκολα από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Το 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων θα είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Στο δεύτερο και στο 56’ ο Πολλάτος θα μπει στην περιοχή από δεξιά, όμως πριν προλάβει να πλασάρει, θα πέσει στα πόδια του τελευταία στιγμή ο Πολυχρονάτος και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 58’ οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 0-2. Ο Λογκόνης, ο κορυφαίος του γηπέδου, θα εκτελέσει ένα φάουλ, εκτός περιοχής, η μπάλα θα σταματήσει στη συμβολή των δοκών με τη βοήθεια του Καβαλλιεράτου και στην επιστροφή της, ο Κορσιάνος με ωραία κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα των γηπεδούχων.
Στο 63’ ο Α. Αμούργης θα βρεθεί στην περιοχή και αριστερά, θα πιάσει το διαγώνιο δυνατό σουτ, όμως η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι, μιας και θα φύγει ελάχιστα έξω, από το απέναντι δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Και στο 66’ η ομάδα από τη Λειβαθώ θα πετύχει το 0-3 με κοντινό πλασέ του..... ξεχασμένου στο β’ δοκάρι Κούρτι, ύστερα από την εξαιρετική σέντρα από δεξιά του Μινέτου.
Από το σημείο αυτό και μετά, η Εικοσιμία έδωσε χώρο στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να έχουν κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι και ένα γκολ.
Στο 72’ ο Ζησιμάτος θα βρει τον Α. Αμούργη στην περιοχή και αριστερά και σε μια ίδια φάση με αυτή του 63' δεν θα καταφέρει και πάλι να μειώσει.
Νέα σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου στο 76’ με τον Δ. Βιτωράτο, αμαρκάριστο στο β’ δοκάρι να αστοχεί στην κεφαλιά, μετά την σέντρα του Κ. Μωραΐτη από δεξιά και να στέλνει την μπάλα από πολύ κοντά απο την εστία του Σκαμαντζούρα, άουτ!
Στο 84’ ο Κ. Μωραΐτης με μια εντυπωσιακή, απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από 30 περίπου μέτρα, θα στείλει την μπάλα, να καρφωθεί στο αριστερό «Γ» της εστίας του Σκαμαντζούρα γράφοντας το τελικό 1-3, αφού δεν θα έχουμε κάποια άλλη καλή στιγμή στο παιχνίδι μέχρι την ολοκλήρωση του.
Έτσι, η Εικοσιμία με αυτές τις προϋποθέσεις, πήρε ένα μεγάλο τρίποντο που της δίνει το δικαίωμα από σήμερα να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Αντίθετα, για τους γηπεδούχους ήταν η 3η συνεχόμενη ήττα στη διοργάνωση και αρχίζουν να προβληματίζουν.
Σίγουρα πρέπει να βρουν τον τρόπο να επανέλθουν αγωνιστικά και παράλληλα  να αρχίζουν να συγκεντρώνουν βαθμούς.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Καβαλλιεράτος, Πολυχρονάτος, Ζησιμάτος, Παπαδημάτος, Καππάτος, Μωραΐτης Ν. (69’ Περιβολάρης), Μετάι (46’ Ζαχαράτος), Σοφιανός, Βιτωράτος Δ., Μωραΐτης Κ., Καψογιώργης (46’ Αμούργη Α.).
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαμαντζούρας, Πρέντζας, Λιναρδάτος (51’ Στεφανάτος), Χρίστο, Λογκόνης, Τοzaj, Κορσιάνος, Πολλάτος Α. (81’ Κοψίνης), Μάστορας (51’ Μπελτσώνιας), Μινέτος (73’ Κοκκόσης), Κούρτι.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου