Σάββατο, Νοεμβρίου 9

Έπιασε το "άριστα" 10Χ10 φέτος ο αήττητος Παλληξουριακός..... 2-0 την Εύγερο


Στο σημερινό παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο Παλληξουριακός, αφαιρώντας το αήττητο της Ευγέρου, θα πετύχει ακόμη μια νίκη στη διοργάνωση, την 3η συνεχόμενη με σκορ 2-0 και θα βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα του Ηλ. Ζερβού διατηρεί πλέον στην φετινή σεζόν, όπου παραμένει αήττητος στις τοπικές διοργανώσεις, το απόλυτο 10Χ10!!
Το παιχνίδι του Αγίου Αντωνίου ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε, τους γηπεδούχους καλύτερους να έχουν την εδαφική υπεροχή, την κατοχή της μπάλας και με καλή κυκλοφορία, να φτάνουν επικίνδυνα στην εστία του Καλαφάτη, πετυχαίνοντας στο δεύτερο μισό του αγώνα 2 τέρματα, ενώ είχαν και δύο δοκάρια.
Οι φιλοξενούμενοι ρίχνοντας κυρίως το βάρος στην άμυνα, που ήταν πολύ σωστά οργανωμένη, δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι και προσπαθούσαν με κάποιες αντεπιθέσεις με εκφραστή τους τον έμπειρο Γ. Κανάκη, να απειλήσουν τους αντιπάλους τους.
Στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας παλικαρίσια, κράτησαν τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από την εστία τους και το ολοκλήρωσαν ισόπαλο χωρίς τέρματα.
Στο τέλος επίσης και με το σκορ στο 2-0 σε βάρος τους δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις και απείλησαν τον Τσέτσα που σε δυο περιπτώσεις λειτούργησε καταλυτικά.
Σίγουρα προσπάθησαν και έδειξαν και αυτή την φορά καλά στοιχεία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και την ήττα.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο στο πρώτο 45λεπτο και καλό θα λέγαμε στο δεύτερο, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων και σίγουρα η νίκη τους ήταν δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Το πρώτο ημίχρονο ήταν νευρικό από πλευράς γηπεδούχων με αποτέλεσμα, παρά την υπεροχή τους, να μην υπάρχουν πολλές και καλές φάσεις.
Στο 7’ ένα σουτ, εκτός περιοχής του Χ. Μαυροειδή, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Καλαφάτη.
Μια ωραία σέντρα – σουτ, από αριστερά του Xaxhiaj στο 25’, ο Καλαφάτης είναι παρόν και πολύ δύσκολα θα πετάξει την μπάλα, πάνω από την εστία του κόρνερ.
Ένα δυνατό, μακρινό σουτ αυτή την φορά του Λυκούδη στο 27’ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Καλαφάτη, που βλέπει την μπάλα να περνάει άουτ, μακριά από το δεξί του δοκάρι.
Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 32’ με τον Σπ. Μαρκάτο να βγάζει από αριστερά την σέντρα, τον Λυκούδη μέσα στην περιοχή και δεξιά να κατεβάζει εξαιρετικά την μπάλα και να πιάνει ένα σουτ, που όμως στέλνει την μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Αυτές ήταν όλες κι όλες οι καλές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου και τις ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι μέτρα και πλέον πιο πιεστικοί θα ψάξουν για το γκολ, που θα τους δώσει το προβάδισμα και παράλληλα θα διώξει το άγχος.
Έτσι, στο 47’ σε ένα δυνατό σουτ, εκτός περιοχής του Λουλούδα, ο Καλαφάτης θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Ένα λεπτό αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ 1-0.
Ηλιόπουλος – Μουρελάτος Χ., αλλάζουν την μπάλα στα όρια της περιοχής και ο τελευταίος με ένα δυνατό, συρτό σουτ, θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα του Καλαφάτη.
Ο Λυκούδης στο 51’ θα σταθεί άτυχος, αφού το σουτ που πραγματοποιεί λίγο έξω από την περιοχή, θα στείλει την μπάλα στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Καλαφάτη που στη συνέχεια καταλήγει άουτ.
Νέο δοκάρι για την ομάδα του Ηλ. Ζερβού στο 72’, με τον Μουρελάτο Χρ. να κάνει το σουτ, η μπάλα θα κοντράρει σε σώμα αμυντικού, θα σταματάει στο δεξί δοκάρι και τελικά απομακρύνουν οι αμυντικοί της Ευγέρου.
Στο 76’ θα έχουμε την πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην περιοχή του Τσέτσα, με τον Papa E. να κάνει το διαγώνιο σουτ από καλή θέση, και την μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού και να καταλήγει κόρνερ.
Στο 77’ οι γηπεδούχοι θα «κλειδώσουν», ένα ακόμη τρίποντο, πετυχαίνοντας το 2-0.
Ο Λυκούδης με ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας θα βρει τον Λούσκο, αυτός θα προχωρήσει στην περιοχή και με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ θα προλάβει την έξοδο του Καλαφάτη, θα περάσει την μπάλα από πάνω του και στη συνέχεια καταλήγει στα δίχτυα.
Στο 79’ οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων θα χάσουν σημαντική ευκαιρία να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αφού το σουτ του Κωτατή, μετά το κόρνερ, από αριστερά του Βαγγελάτου και την απομάκρυνση των αμυντικών, η μπάλα θα βρει στον Σιμωτά, θα πάρει ύψος και μια επικίνδυνη τροχιά, αλλά ο Τσέτσα σε ετοιμότητα με πολύ ωραία επέμβαση θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Ο Λυκούδης στο 81’, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια από δεξιά, θα βγάλει την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Xaxhiaj δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Νέα μεγάλη απόκρουση από τον Τσέτσα στο 86’ στη κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Ψάλτη, μετά το φάουλ από δεξιά του Βαγγελάτου.
Τέλος, στο 90+2’ ο Παπαναστασάτος Α. θα κάνει το διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, όμως ο Λουλούδας, λίγο πριν την γραμμή του τέρματος του, προλαβαίνει και απομακρύνει την μπάλα.
Αυτή θα είναι και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι.
Τον Παλληξουριακό να δείχνει φέτος ασταμάτητος και την Εύγερο να δέχεται την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση, στέλνοντας όμως μήνυμα ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα. Ούτε για τα φαβορί.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και τον κ. Απ. Καραΐσκο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Τσέτσα, Σιμωτάς, Xaxhiaj, Μαυροειδής Χ., Λουλούδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ. (67’ Λούσκος), Κουκοβίνος, Μουρελάτος Χρ. (87’ Βώρος), Αδηλίνης (Ηλιόπουλος), Μαρούλης (60’ Μουρελάτος Χ.Σ.).
Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης, Παπαναστασάτος Χ., Κωτατής, Ψάλτης, Παπαναστασάτος Ν., Μανωλάτος (84’ Λεγάτος), Καραντινός (86’ Παπαναστασάτος Α.), Βαγγελάτος, Κανάκης (44’ λ.τ. Papa E.), Βοροκλινιώτης, Σταματέλος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου