Τετάρτη, Νοεμβρίου 6

Νίκη - μισή πρόκριση για τα Φωκάτα 2-1 την σπουδαία Α.Ε.Κ. (Εικόνες)


Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα το βράδυ, υπό το φως των προβολέων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής του Δ’ ομίλου, τα Φωκάτα θα πάρουν μεγάλη νίκη, απέναντι στην Α.Ε.Κ. με σκορ 2-1 και θα γίνουν πλέον το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Ήταν ένα παιχνίδι ντέρμπι, με ωραίο θέαμα, δύναμη, πάθος, αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και σίγουρα καμία διαφορά κατηγοριών μεταξύ των δύο ομάδων δεν φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο.
Είχε πολύ καλό ρυθμό με την μπάλα να παίζει πάνω-κάτω και καλό θέαμα.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, τα Φωκάτα θα πάρουν το προβάδισμα. Ο Δήμου εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, ο Περαμαντζής θα εκμεταλλευθεί την αμυντική σύγχυση και με κοντινό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Μια ασυνεννοησία Άννινου – αμυντικών στο 22’ παραλίγο να φέρει το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.
Ο Περαμαντζής θα παρεμβληθεί ανάμεσα τους, όμως το πλασέ του αποκρούεται με το σώμα από τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ.
Ένα σουτ εκτός περιοχής του Ε. Φωκά, θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο έξω, από το δεξί δοκάρι της εστίας  του Άννινου.
Ο Περαμαντζής στο 34’, μετά την σέντρα από δεξιά του Δήμου, δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Και στο 38’ θα έχουμε την ισοφάριση και το 1-1 για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Γεροκωνσταντής εκτελεί ένα φάουλ από πολύ μακριά και πλάγια δεξιά, ο Πετεινάτος δεν κάνει καλή εκτίμηση και η μπάλα με πολλά φάλτσα, καταλήγει στα δίχτυα του.
Στην τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Άννινος με εντυπωσιακή επέμβαση θα κρατήσει το 1-1 στο φάουλ του Λουλάι και ενώ η μπάλα βρίσκει στα σώματα των αμυντικών και παίρνει επικίνδυνη τροχιά, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του.
Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν άλλαξε, όμως έλειψαν οι πολλές καλές στιγμές του πρώτου 45λεπτου.
Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι, αφού στο 52’ στο δυνατό μακρινό σουτ του Π. Μπαλάσκα, η μπάλα θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Πετεινάτου.
Στη συνέχεια της φάσης σε ένα τραγικό λάθος της άμυνας της Α.Ε.Κ., Άννινος – Στεφανάτος δεν συνεννοούνται με τον τελευταίο να παίζει παράλληλα στη μικρή περιοχή, ο τερματοφύλακας του δείχνει αιφνιδιασμένος, κάτι που εκμεταλλεύεται ο Τούρλας, που δεν λέει όχι στο «δώρο» των αντιπάλων του και εύκολα με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.
Ο Δήμου στο 66’ θα κερδίσει τις κόντρες στην αντίπαλη περιοχή και αριστερά, θα κάνει το διαγώνιο σουτ, τον Άννινο να σώνει και στην επαναφορά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Τούρλα στην κενή εστία να στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία, σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη της ομάδας του!
Τέλος στο 90+1 ο Πετεινάτος θα σώσει την εστία του διώχνοντας την μπάλα κόρνερ στο δυνατό φάουλ του Π. Μπαλάσκα από πλάγια έξω από την περιοχή και δεξιά.
Το κόρνερ εκτελείται επικίνδυνα από τον ίδιο η μπάλα όμως θα περάσει παράλληλα με το τέρμα του Πετεινάτου θα βρει σε σώματα αμυντικών και θα καταλήξει και πάλι κόρνερ που θα περάσει ανεκμετάλλευτο.
Έτσι αυτό το 2-1 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, οι τυπικά γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν τις νίκες απέναντι στην αντίπαλο τους και παράλληλα αυξάνοντας στους τρεις βαθμούς την διαφορά, γίνονται φαβορί για την είσοδο τους στην 8αδα του τοπικού κυπέλλου.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς την κα Ε. Μπακάκη και Ν. Καναλλάτο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Καρλής, Φωκάς Χρ., Καμπανός, Αραβαντινός, Γασπαρής, Λουλάι (46’ Παλικισιάνος), Φωκάς Ε., Π., Τούρλας, Τριανταφυλλίδης (90’ Μπουγάς), Δήμου (72’ λ.τ. Ζαμπαύτης), Περαμαντζής (55’ λ.τ. Καππάτος).
Α.Ε. Κράνης:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Μπαλάσκας, Τσουραμάνης, Στεφανάτος, Χριστόπουλος, Μακρής (78’ Beizaj), Μπαλάσκας Π., Γεροκωνσταντής, Veizaj Ε, Κουτρουμάνης, Κιριάι (58’ Καλύβας).
Εκόνες από το παιχνίδι


























Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου