Πέμπτη, Αυγούστου 20

Π.Σ. Αγκώνα:Έκτακτη Ανακοίνωση

sportsthea: Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Π.Σ ...

Σε συνέχεια της από 19/8/2020 συνεδρίασης του ΔΣ του Πολιτιστικού  Συλλόγου Αγκώνα (υπ.αριθμ 44 Πρακτικο), σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:
1.   Τηρουμένων των στοιχείων που διατηρεί ο σύλλογος μας ως μητρώο μελών, τα υφιστάμενα μέλη (ενήμερα ή εν δυνάμει ενήμερα έως το 2019), τα νέοεγγραφέντα το 2019-2020 και όσα  εν δυνάμει νέα μέλη (για τα οποία εκκρεμεί η αποδοχή των αιτήσεων που ήδη υπεβλήθησαν στο ΔΣ εντός του μήνα Αυγούστου του τρέχοντος έτους ) αριθμητικά υπερβαίνουν κατά πολύ τα 150.
2.   Με βάση την 627/11-9-2015 καταστατική πράξη που διέπει την λειτουργία του συλλόγου, στην Γενική συνέλευση δικαιούνται να συμμετέχουν και να ψηφίσουν επί παντός θέματος όλοι τα ενήμερα μέλη και όσοι καταστούν ενήμεροι και την ίδια μέρα της συνελεύσεως. Η γενική συνέλευση δύναται επίσης να αποφανθεί επί της εντάξεως νέων μελών προ της ψηφοφορίας τα οποία ψηφίζουν αλλά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ΔΣ που προκύπτει σε περίπτωση αρχαιρεσιών. Συνεπώς όλοι οι ως άνω θεωρούνται εν δυνάμει συμμετέχοντες στην γενική συνέλευση.
    Έχοντας υπόψιν
πρωτ.ΥΠΠΟΑ/ΓΓΓΣΠ/312359/1563/23-06-2020 με θέμα «Οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους»και τις τοποποιήσεις αυτής
· ΦΕΚ 3364 Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 50886 Αναστολή πραγματοποίησης πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και συναφών εκδηλώσεων με την πα- ρουσία ορθίων θεατών ή συμμετεχόντων και τις σχετικές τροποποιήσεις αυτής.
·     ΦΕΚ Β’ 3165-31/7/2020 η υπ’Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 48976 – 31/7/2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Προσατσίας του Πολίτη – Παιδείας και Θρησκευμάτων – Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων – Υγείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εσωτερικών – Υποδομών και Μεταφορών – Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: ” Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19″.
O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκώνα – Voutospress Kefalonia·Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 51352ΦΕΚ 3430/Β/14-8-2020 Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΔΙα/Γ.Π. οικ. 50176/6.8.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β' 3330). 
·     Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 51365ΦΕΚ 438/Β/15-8-2020 Συμπλήρωση της υπό στοιχεία /ΓΠ.οικ.51360/14.8.2020κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών «Ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους της Χώρας» (Β' 3429).
·  Την εγκύκλιο του υπουργείου υγείας περί σύστασης διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων με τηλεδιασκέψεις έως και 31/8/2020 
Αλλά και ενδεικτικά τις κάτωθι ακυρώσεις- αναβολές γενικών συνελεύσεων εκλογικών ή μη
·        Α.Π.Ο. ”ΑΤΑΛΑΝΤΗ”
·         «Ο Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου»
·        Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ)
·        ΕΣΗΕΑ
Προβαίνουμε στην ακύρωση της υπ.αριθμ 43 πράξης ΔΣ ως προς το θέμα που αφορά στην διεξαγωγή της Γενικής Συνελεύσεως και Αρχαιρεσιών στις 30/8 με το ακόλουθο σκεπτικό:
Η δημόσια υγεία συνιστά ύψιστο αγαθό και θεμελιώδες δικαίωμα, η προστασία του οποίου, κατά ρητή επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 21 παρ.3 Σ), συνιστά πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και η διαφύλαξη της αποτελεί ευθύνη των οργάνων του κράτους και κάθε πολίτη. Εξαιτίας των εξαιρετικών και απροβλέπτων συνθηκών, που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία και στη λειτουργία του συλλόγου μας η πανδημία, κρίνεται αναγκαίο, να ακυρωθεί η ως άνω απόφαση και το θέμα να συζητηθεί εκ νέου όταν η κατάσταση επιτρέψει την ασφαλή και  απρόσκοπτη διεξαγωγή της Γενικής Συνελεύσεως και των Αρχαιρεσιών  του Συλλόγου μας ή οποίες, σύμφωνα με το καταστατικό, διεξάγονται, ανά διετία, κατά τον μήνα Αύγουστο όπου διενεργείται και η τακτική γενική μας συνέλευση.
Αυτό προτείνεται, αφού το ΔΣ μας συνυπολόγισε ότι:
Α) εντείνονται τα  εφαρμοζόμενα μέτρα κατά του συγχρωτισμού και ισχύουν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνoϊού COVID-19, ενώ για λόγους αποφυγής των συναθροίσεων είναι αμφίβολο εάν μέχρι το τέλος Αυγούστου θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Β) ο αριθμός των υφιστάμενων μελών που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στην ΓΣ και των όσων προσήλθαν προς νέα εγγραφή αντίκειται στα όρια συναθροίσεων και αποστάσεων καθημένων στο χώρο του σχολείου του χωριού που θα διεξαχθεί η διαδικασία όπως περιγράφονται στα ανωτέρω ΦΕΚ
Γ) Το ότι τα προς τήρηση μέτρα (με οικονομικές κυρώσεις και ηθικό κόστος) είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα για τα δεδομένα και τις συνθήκες του τόπου  και του χώρου συναθροίσεως και τις δυνατότητες ΔΣ του συλλόγου μας 
Δ) την προστασία του υπέρμετρου αγαθού της ζωής, που δεν επιτρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων και των όσων  λαμβάνουν μέρος στην συνέλευση ή στις εκλογές, καθώς και των οικείων τους, δεδομένου ότι  προσέρχονται και άτομα άρτι αφιχθέντα από άλλα μέρη ως και από το εξωτερικό
Ε) την στάση ευθύνης που επιδεικνύει ο σύλλογός μας στην κρίσιμη αυτή περίοδο.
Ως εκ τούτου αποφασίζεται η  ακύρωση της υπ.αριθμ 43 πράξης ΔΣ ως προς το θέμα που αφορά στην διεξαγωγή της Γενικής Συνελεύσεως και Αρχαιρεσιών στις 30/8 λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού, οι οποίες δεν επιτρέπουν να γίνουν με ασφαλή τρόπο γενικές συνελεύσεις ή εκλογικές διαδικασίες, που προϋποθέτουν μαζική προσέλευση.
Συνεπώς το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου μας ανακοινώνει ότι λόγω των διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου που θα είναι και Εκλογική και η οποία βάση του καταστατικού του Συλλόγου μας συγκαλείται τον μήνα Αύγουστο θα οριστεί σε νέο ΔΣ το οποίο θα διενεργηθεί  μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Επιπλέον λόγω του μεγάλου αριθμού μελών και την διασφάλιση της ορθής και απρόσκοπτης εκλογικής διαδικασίας ανεξαρτήτως πανδημίας θα ανακοινωθεί προσεχώς και εγκύκλιος εκλογών που θα καταρτιστεί από το τρέχον ΔΣ ώστε να μπορέσουν οι αρχαιρεσίες να διεξαχθούν ορθά και χωρίς κωλυσιεργίες με βάση πάντοτε τους όρους του καταστατικού του Σωματείου και της κείμενης νομοθεσίας και κυρίως με γνώμονα το ουσιαστικό χρέος της προστασίας της υγείας των συμπολιτών μας.
Επίσης λόγω του σημαντικού αριθμού μελών, θα τηρηθούν όλες οι βάση νόμου ισχύουσες διαδικασίες για την διεξαγωγή εκλογών. 

Εκ του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Aγκώνα
Η πρόεδρος

Σαμόλη Ευαγγελία
Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου