Παρασκευή, Ιουνίου 29

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ. ΤΣΑΝΑ ΣΤΟ UEFA.com

Συνέντευξη Κ.Τσάνα στο UEFA.com


     Συνέντευξη του προπονητή της Εθνικής Νέων, Κώστα Τσάνα, φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, στις αντιπάλους της Εθνικής και στους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε αυτή τη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση.  
Αναλυτικά:
UEFA.com: Ποιοι είναι οι στόχοι σας στο Euro U-19;
Τσάνας:
 Κύριος στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι δικαίως ανήκουμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ξέρουμε ότι έχουμε δυνατό σύνολο, όμως πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Θα το καταφέρουμε αν έχουμε αυτοσυγκέντρωση σε όλους τους αγώνες, καθώς έχουμε πολύ δυνατούς αντιπάλους στον όμιλό μας. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Θα κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Θα θεωρήσω επιτυχημένη τη συμμετοχή μας αν προκριθούμε στους ημιτελικούς, παίρνοντας, παράλληλα, την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U-20.

UEFA.com: Ποια είναι τα δυνατά σημεία της ομάδας σας;

Τσάνας: Η ομάδα αυτή είναι πολύ συμπαγής και η συλλογική προσπάθεια είναι εξαιρετική. Σε όλες τις θέσεις υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζουν για την προσωπικότητα και το ατομικό τους ταλέντο και βάζουν αυτό το ταλέντο στην υπηρεσία της ομάδας. Έχουμε και άλλο ένα χαρακτηριστικό: διαθέτουμε πολλούς παίκτες που σκοράρουν, κάτι που είναι ενδεικτικό της ομαδικής λειτουργίας μας. Όλοι οι παίκτες είναι επικίνδυνοι στην επίθεση, όχι μόνο οι επιθετικοί. Δεν εξαρτόμαστε από ατομικές εξάρσεις για να απειλούμε την αντίπαλη εστία.
UEFA.com: Σε αντίθεση με περασμένες χρονιές, η πλειοψηφία των παικτών σας έχει πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στη Super League. Αυτό το στοιχείο βοηθάει τη δουλειά σας;

Τσάνας: Οι ελληνικοί σύλλογοι στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα φυτώριά τους για να «τροφοδοτήσουν» την πρώτη τους ομάδα. Αυτό μας έχει ωφελήσει ιδιαίτερα, καθώς οι παίκτες μας είναι πλέον εξοικειωμένοι στον έντονο ανταγωνισμό και στους δυνατούς αντιπάλους. Η πείρα τους αυτή φάνηκε στις εμφανίσεις τους στην Elite Round. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι έμπειρη και σε διεθνές επίπεδο, καθώς πολλά από τα μέλη της έχουν πάρει μέρος στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων του 2010 και στο περσινό Ευρωπαϊκό των Νέων.

UEFA.com: Πώς αξιολογείτε τους αντιπάλους σας στον 1ο όμιλο;
Τσάνας: Κληρωθήκαμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Η Ισπανία υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό της τίτλο σε αυτή την κατηγορία και είναι μια υπερδύναμη στο ποδόσφαιρο των μικρών ηλικιών. Η Πορτογαλία επίσης λαμβάνει σταθερά μέρος στις τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Η Εσθονία είναι η διοργανώτρια του τουρνουά και θα έχει το κοινό στο πλευρό της. Πάντως, είμαι χαρούμενος που έχουμε τόσο δυνατούς αντιπάλους, γιατί αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τους παίκτες να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο.
UEFA.com: Είναι η πρώτη σας διοργάνωση ως πρώτος προπονητής. Πώς νιώθετε;

Τσάνας: Μέχρι σήμερα ήμουν απορροφημένος στην προετοιμασία της ομάδας και τώρα μπορώ να πω ότι η δουλειά μας έχει ολοκληρωθεί. Περιμένω με ανυπομονησία τα τελικά της διοργάνωσης, καθώς η ομάδα θα αγωνιστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα μετρήσει τις δυνάμεις της. Θεωρώ τη διοργάνωση αυτή και σαν ένα τεστ των δικών μου δυνατοτήτων. Θα είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για μένα.

Εξάλλου, ο Ισπανός προπονητής, Χουλέν Λοπετέγι, σε συνέντευξή του στην ίδια ιστοσελίδα έκανε κολακευτικά σχόλια για την ελληνική ομάδα (η Ισπανία συμμετέχει στον όμιλο της Εθνικής): «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι μάλλον μια από τις πιο ισορροπημένες και πλήρεις ομάδες του τουρνουά. Δεν δέχθηκε ούτε ένα γκολ στην elite round και έχει αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται στην 1η κατηγορία του πρωταθλήματος στη χώρα τους».
Πηγή:http://www.epo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου