Σάββατο, Οκτωβρίου 13

Καλή εμφάνιση και νίκη (3-1) των Ελπίδων επί του Βελγίου

ΝΙΚΗ 3-1 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΩΝ
Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Καρέλης δέχθηκε την ασίστ του Βέλλιου και με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ. Το Βέλγιο ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι και έφτασε κοντά στο γκολ στο 20ό λεπτό, όταν ο Μπατσουάι ανενόχλητος στη μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ. Η Εθνική προσπαθούσε να φανεί απειλητική στις αντεπιθέσεις και έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 45΄ με τον Βέλλιο, ο οποίος επιχείρησε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Καστέλς.
Η Εθνική Ελπίδων επικράτησε 3-1 του Βελγίου, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ελληνικό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, πετυχαίνοντας τρία πανέμορφα γκολ, σε αντίθεση με τους Βέλγους που είχαν φλύαρη υπεροχή σε μεγάλο μέρος του αγώνα.
Το Βέλγιο δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Μένγκα στο 53΄ να σουτάρει δυνατά και τον Διούδη να διώχνει τη μπάλα με εντυπωσιακή ενέργεια σε κόρνερ. Η ελληνική ομάδα ήταν πιο ψύχραιμη στην τελική προσπάθεια και κατάφερε στο 70ο λεπτό να διπλασιάσει τα τέρματά της: Ο Ποτουρίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Βέλλιος με καρφωτή κεφαλιά δεν δυσκολεύθηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Εθνική δεν σταμάτησε να προσφέρει θέαμα και μάλιστα στο 79΄ ο Κατίδης σημείωσε το ομορφότερο γκολ του αγώνα με μακρινό ψηλοκρεμαστό πλασέ, διευρύνοντας το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 87΄ με  θεαματική ενέργεια του Τζενάρο.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ανδρέας Παππάς, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Βέλλιο, Σταφυλίδη, Οζτούρκ.
ΕΛΛΑΔΑ: Γκέλιος (46΄ Διούδης), Σπυρόπουλος, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης (74΄ Τριανταφυλλόπουλος), Κουρμπέλης (62΄ Νταμαρλής), Μπάλλας (76΄ Πέλκας), Μαυρίας (61΄ Κολοβός), Γιαννιώτας (69΄ Λυκογιάννης), Βέλλιος, Καρέλης (62΄ Κατίδης), Σταφυλίδης
ΒΕΛΓΙΟ: Καστέλς, Καβάντα, Αρσλάνατζιτς, Ντε Μποκ, Ντε Γιόνγκ (76΄ Περντικίτσι), Οζτούρκ (62΄ Τζενάρο), Κουβελιέρ (46΄ Βαν Τριχτ, 67΄ Χέιμανς), Μπατσουάι (60΄ Αντεσανιά), Μένγκα, Αζάρ, Μουσόντα
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα: 
«Δώσαμε ένα δυνατό φιλικό απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και μείναμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και την προσπάθεια όλων των παικτών. Παρουσιάσαμε αρκετά θετικά στοιχεία και είχαμε λειτουργήσαμε καλά σε διάφορα πράγματα που δοκιμάσαμε. Υπάρχουν, όμως, και πολλά σημεία που θέλουμε να βελτιώσουμε και πάνω σε αυτά θα επιμείνουμε για να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο».













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου