Σάββατο, Οκτωβρίου 13

ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ:ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.

 












ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ Η Α.Ε.Κ. 4-1 ΤΗΝ ΣΑΜΗ 

     Σε ένα κακό από πλευράς θεάματος παιχνίδι, η Α.Ε.Κ. χωρίς να πείσει και πάλι πήρε τελικά εύκολη νίκη από την Σάμη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 4-1 και με δυο νίκες πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
    Οι γηπεδούχοι ειδικά στο α΄ημίχρονο ήταν κακοί μένοντας πίσω στο σκορ μέχρι το 44'  και αυτό παραλίγο να το πληρώσουν αν δε κατάφερναν με την λήξη του να ισοφαρίσουν σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι βασιζόμενοι στις αντεπιθέσεις και με "όπλο" τους τον ταχύτατο Γ. Αμούργη κατάφεραν να πετύχουν το 1-0 ενώ σε κάποιες άλλες φάσεις μπορούσαν να δημιουργήσουν και άλλα προβλήματα στην αντίπαλο τους.
   Στο β' ημίχρονο με την είσοδο του Κρούτη στον αγωνιστικό χώρο μπήκε μια τάξη στο παιχνίδι της Α.Ε.Κ., οργάνωσε έξυπνα το παιχνίδι και με το καλημέρα η ομάδα του σε διάστημα 2΄ μετέτρεψε το μέχρι εκείνη την στιγμή 1-1 σε 3-1.
    Να πούμε εδώ ότι η Σάμη και πάλι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
     Φάσεις και γκολ
   Ένα φάουλ στο 3' από αριστερά του Μοσχονά θα φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή της Σάμης αλλά η γυριστή κεφαλιά του Πολλάκη θα περάσει ελάχιστα άουτ πάνω από τα δοκάρια του Κ. Μωραίτη.
   Ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά με τον Αντωνόπουλο και τον Κοσμάτο να "τσιμπάει" την μπάλα η οποία θα περάσει λίγο άουτ.
  Στο 11' θα παγώσει το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου όταν η ομάδα της Σάμης θα καταφέρει να προηγηθεί στο σκορ με τον Γιάννη Αμούργη να αφήνει την "σκόνη" του στους αμυντικούς των γηπεδούχων να μπαίνει στην περιοχή και από πλάγια με διαγώνιο σουτ θα περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Καλαφάτη και στην συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0.
   Ο Περιβολάρης στο 21' θα προσπαθήσει να απειλήσει την εστία της παλιάς του ομάδας με δυνατό μακρινό σουτ που δεν θα ανησυχήσει όμως τον Κ. Μωραίτη.
   Μια φάση που θύμιζε αυτή του πρώτου γκολ είχαμε στο 33΄με τους ίδιους πρωταγωνιστές αλλά αυτή τη φορά το σουτ του επιθετικού της Σάμης Γ. Αμούργη θα καταλήξει ψηλά άουτ.
    Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα πάνε με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια ένα λάθος του Καππάτου που δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα θα δώσει την δυνατότητα στον Π. Κουμαριώτη να πετύχει με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια το 1-1.
  Στο β' ημίχρονο ο Κρούτη όπως είπαμε άλλαξε την εικόνα της Α.Ε.Κ. και αυτό δεν άργησε να φέρει "καρπούς" αφού στο 49' ο Πολλάκης μετά από ατομική ενέργεια από δεξιά θα βγάλει την μπάλα στο α΄δοκάρι για να πεταχτεί ο Ηλ. Κοσμάτος και με το μυτάκι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του να προηγείται στο σκορ 2-1.
  Μετά από δυο λεπτά και συγκεκριμένα στο 51' το σκορ θα γίνει 3-1 όταν ο Κοσμάτος με έξυπνη ψηλοκρεμαστή πάσα θα βγάλει τον Κούκλη μόνο με τον  Κ. Μωραίτη που πραγματοποιούσε έξοδο, με τον τελευταίο να περνάει την μπάλα από πάνω του και να την στέλνει στα δίχτυα.
  Από το σημείο αυτό και μετά το παιχνίδι έχασε το ενδιαφέρον του και έγινε πολύ ανιαρό με τις ομάδες απλά να "παίζουν" ποδόσφαιρο.
Η Σάμη απείλησε στο 66΄με ένα πολύ δυνατό σουτ του Γ. Αμούργη μέσα από την περιοχή και πλάγια να περνάει λίγο άουτ από την εστία του Καλαφάτη.
  Τελευταία φάση του αγώνα στο 85' όταν και η Α.Ε.Κ. θα πετύχει το τελικό 4-1. Συγκεκριμένα ο Κοσμάτος μετά από ατομική του ενέργεια θα βρεθεί απέναντι από τον Κ. Μωραίτη αλλά το πλασέ του να σταματάει προσωρινά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον αμαρκάριστο Π. Κουμαριώτη που εύκολα και παρά την νέα προσπάθεια του Κ. Μωραίτη με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα.
  Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Π. Κομητόπουλου και των βοηθών του κ.κ.  Σπανόπουλου Αντ. και Λογοθέτη Βασ. 
   Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Καλαφάτης, Περιβολάρης, Χασάη, Ψάλτης (46' Κρούτη), Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Πολλάκης, Κούκλης, Κοσμάτος (85' Κοτίνης), Μοσχονάς (77' Γαλανός), Κουμαριώτης Π.
Σάμη:(Βαγγ. Μιχαλάτος), Μωραίτης Κυρ., Τουλάτος, Αραβαντινός (73' Κόκκαλης), Σκιαδαρέσης (7' λ.τ. Μιχαλίτσης), Μωραίτης Νικ., Αμούργης Αρ., Νικολοβιένης, Άννινος-Χωραφάς, Αμούργης Ι., Αλυσανδράτος Δ. (62΄Βιτωράτος Κ.). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου