Σάββατο, Οκτωβρίου 6

ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ

ΑΚΟΜΗ ΒΑΖΟΥΝ ΓΚΟΛ ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ










   Σ΄ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, που έγινε στις Κεραμειές σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο του τοπικού κυπέλλου, τα Φωκάτα πολύ ανώτερα της Ερύσσου, που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, δεν δυσκολεύθηκαν να επικρατήσουν και μάλιστα άνετα με σκορ 8-0!
   Η ομάδα του Μ. Αθηναίου ήταν πολύ καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες πολύ μεγάλη. Από την άλλη η Έρυσσος κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για το καλύτερο αλλά τα σημάδια της κούρασης και τα ολοφάνερα δείγματα ανετοιμότητας ήταν η αιτία για την πολύ βαριά ήττα.
   Σίγουρα το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.
    Γκολ και φάσεις
   Ένα μακρινό σουτ του Γαλιατσάτου για τα Φωκάτα ήταν η πρώτη φάση του αγώνα στο 6' το οποίο όμως απέκρουσε προσωρινά ο Καμπανός για να διώξουν στην συνέχεια την μπάλα οι αμυντικοί από την περιοχή τους.
   Στο 15΄ο Σαρλάνης θα πλασάρει μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα θα καταλήξει στα χέρια του Καμπανού.
   Γκολ για τους γηπεδούχους στο 17' με τον Πολυδωράτο και τον αμυντικό της Ερύσσου Tavani στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα θα την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.
   Το 2-0 για τους γηπεδούχους θα πετύχει στο 20' ο Σταμένης με πολύ όμορφο πλασέ.
   Άλλο ένα γκολ για τα Φωκάτα στο 23' με πλασέ του Σταμένη και πάλι ύστερα από ωραία ενέργεια του ιδιαίτερα διακριθέντα νεαρού χαφ των γηπεδούχων Σ. Κόμητα για το 3-0.
   Ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 26' όταν ο Δίλαλος από λάθος τροφοδοτεί έξω από την περιοχή του τον Papa το σουτ του οποίου θα αποκρούσει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων διορθώνοντας το αρχικό του λάθος.
   Μια φανταστική ενέργεια και πάσα του Αυγουστάτου στο 32' θα φέρει σε καλή θέση τους Σταμένη-Κόμητα για το 1-2 και τον τελευταίο να πλασάρει κάνοντας εύκολα το 4-0 για τα Φωκάτα.
   Δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 34΄σε πλασέ του Σταμένη μέσα από την περιοχή.
   Φανταστικό το πέμπτο γκολ των γηπεδούχων όταν το μακρινό σουτ του Σπ. Γαλιατσάτου έξω από την περιοχή στο 38' θα βρει το δεξί κάθετο δοκάρι και θα καταλήξει στα δίχτυα για το 0-5.
   Με αυτό το σκορ θα ολοκληρωθεί το μισό του αγώνα. Στο υπόλοιπο μισό η εικόνα δεν θα αλλάξει. Τα Φωκάτα έκαναν αλλαγές έριξαν ταχύτητα και κατάφεραν να πετύχουν άλλα τρία τέρματα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι παρουσίαζαν έντονα σημάδια κούρασης και προσπαθούσαν να διαφυλάξουν την άμυνά τους κυνηγώντας κάποιο γκολ στην αντεπίθεση.
   Στο 49' σε ένα νέο εντυπωσιακό σε δύναμη σουτ του Γαλιατσάτου η μπάλα θα καταλήξει στην δεξιά συμβολή των δοκών του Καμπανού και θα απομακρυνθεί.
   Μια πολύ καλή ατομική ενέργεια του Αλεξάτου στο 53' θα φέρει τον Βανδώρο μόνο με τα αντίπαλα δίχτυα αλλά με πλασέ θα "καταφέρει" να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.
   Μια ωραία κάθετη πάσα του Βανδώρου (εδώ άλλαξαν οι ρόλοι) στο 54' θα δώσει την δυνατότητα στον Αλεξάτο με υπέροχο πλασέ να πετύχει το 6-0 για την ομάδα του.
   Στο 59' ο δείκτης του σκορ θα "σκαρφαλώσει" στο 7-0 με κεφαλιά του Σαρλάνη σε σέντρα από δεξιά του Αυγουστάτου.
    Άλλη μια θαυμάσια ενέργεια από τον Κόμητα στο 69' θα φέρει σε θέση για γκολ τον έμπειρο Βανδώρο που δεν θα αστοχήσει αυτή τη φορά και με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα πετυχαίνοντας το τελικό 8-0.
    Με δυο ευκαιρίες για την Έρυσσο και μια για τα Φωκάτα θα τελειώσει ο αγώνας και συγκεκριμένα στο 75΄ σε κόρνερ του Κοψίνη από δεξιά ο Κουταλάς απέναντι από τον Δίλαλο θα αστοχήσει στην κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 77' ένα απ' ευθείας χτύπημα φάουλ από αριστερά του Κοψίνη θα αναγκάσει τον Δίλαλο σε μια πολύ καλή απόκρουση στην δεξιά του γωνία στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. 
Τέλος στο 88' ο πολύ καλός τερματοφύλακας της Ερύσσου Καμπανός, (άσχετα με τα οκτώ γκολ που δέχθηκε), κάνει μια μεγάλη απόκρουση στέλνοντας την μπάλα κόρνερ σε πολύ κοντινό δυνατό σουτ του Βανδώρου ύστερα από ατομική ενέργεια του Κόμητα και κόψιμο της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής. 
   Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία του Αντ. Σπανόπουλου και των βοηθών του Δημ. Βασιλόπουλου και Βασ. Λογοθέτη.
   Οι συνθέσεις:
Φωκάτα:(Μ.Αθηναίος), Δίλαλος, Αυγουστάτος, Σέρρας Π. (60΄Ρικάι Ελντ.), Βαλλιανάτος(46΄Ψυχογιός), Αντωνίου, Σαρλάνης, Κόμητας, Πολυδωράτος, Σταμένης(46΄Βανδώρος Λ.), Γαλιατσάτος, Αλεξάτος.
Έρυσσος:(Γ.Βρυώνης), Καμπανός, Tavani E.(88΄Βαλσαμής), Ζαμπέλης, Tavani J., Αντύπας, Καββαδίας (62΄Παπαδημητράτος), Papa, Καψάλης Διον.(46΄Καψάλης Χρ)., Κουταλάς, Κοψίνης, Σκιαδαρέσης.
Δηλώσεις Μιχάλη Αθηναίου:
"Ξεκινήσαμε πρώτο επίσημο παιχνίδι σήμερα μετά από μια προετοιμασία αρκετών εβδομάδων. Τα παιδιά δείχνουν ότι έχουν προσπαθήσει πολύ σε όλη αυτήν την διάρκεια, πράγμα που είδαμε και σήμερα στο γήπεδο παρουσιάζοντας μια καλή εικόνα, αν και είχαμε έναν αντίπαλο ο οποίος παρουσιάστηκε αρκετά ανέτοιμος, ενώ εμείς βρεθήκαμε σε καλή ημέρα. Είχαμε μια αρκετά μεγάλη διαφορά τερμάτων, κάτι που κάνει πολύ εύκολο τον επαναληπτικό. Η προσπάθειά μας είναι να συντάξουμε ένα καλό σύνολο γιατί το πρωτάθλημα της Β΄Κατηγορίας ελπίζω ότι θα είναι ανταγωνιστικό, στο οποίο θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και μέσα από το παιχνίδι να ευχαριστιόμαστε. 
Σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι έχοντας καλή κυκλοφορία, είχαμε ταχύτητα, κάποιες σωστές εναλλαγές αλλά ακόμη θα χρειαστούμε πολύ δουλειά αφού αργότερα που θα συναντήσουμε αντιπάλους πολύ καλύτερους από τον σημερινό πρέπει να είμαστε και μεις καλύτεροι για να έχουμε την ανάλογη πορεία. Συγχαρητήρια στα παιδιά που παρά τις δυσκολίες λόγω της ζέστης ανταπεξήλθαν ικανοποιητικά και εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να σχηματίσουμε ένα καλύτερο σύνολο και να γίνουμε ανταγωνιστικοί στα υπόλοιπα παιχνίδια".

Σε λίγο θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου