Σάββατο, Ιουλίου 5

Μουντιάλ 2014: Ολοκληρώνεται απόψε η προημιτελική φάση


Η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώνεται απόψε με τη διεξαγωγή των τελευταίων δύο αναμετρήσεων, που φέρουν αντιμέτωπα τα ζεύγη Αργεντινή-Βέλγιο και Ολλανδία-Κόστα Ρίκα.
Στη χρονικά πρώτη εξ αυτών η «αλμπισελέστε» θα παραταχθεί απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους» για έναν αγώνα εξαιρετικά αμφίρροπο, που θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο της Μπραζίλια με διαιτητή τον Ιταλό Νίκολα Ριτσόλι.
Η Αργεντινή έφτασε ως εδώ χωρίς να εντυπωσιάσει και στηρίζει το παιχνίδι της, όπως είναι φυσικό, στην παγκόσμια κλάση του Λιονέλ Μέσι, προκαλώντας την αντίδραση πολλών στη χώρα, μεταξύ αυτών και του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν πρέπει όλοι να τα περιμένουν όλα από αυτόν».
Από την πλευρά τους οι Βέλγοι εμφανίστηκαν εντυπωσιακοί σε δημιουργία απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά με τους Αργεντινούς θα είναι διαφορετικά. Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς έχει ποιότητα αλλά απόψε θα χρειαστούν περισσότερα απέναντι στις εμπνεύσεις του «ψύλλου» και την ατομική ικανότητα των Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν και Λαβέτσι.
Αναφορικά με το παρελθόν, στις τέσσερις φορές που αναμετρήθηκαν μέχρι τώρα οι δύο ομάδες η Αργεντινή μετρά τρεις νίκες και το Βέλγιο μία. Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια προτίθεται να ξεκινήσει με τους, Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Μπασάντα, Φερνάντεζ, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Μέσι, Μασεράνο, Λαβέτσι και ο Βίλμοτς με τους, Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Μέρτενς, Αζάρ, Ντε Μπρούιν, Όριγκι. 
«Τουλίπες» εναντίον «Σταχτοπούτας»
Σε αντίθεση με τους επτά που προηγήθηκαν ο τελευταίος αγώνας των «οκτώ» έχει ξεκάθαρο φαβορί κι αυτό είναι η Ολλανδία, που απέναντι στη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, την Κόστα Ρίκα (23:00), έχει τον πρώτο λόγο στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ, που θα διεξαχθεί με διαιτητή τον Ουζμπέκο Ραβσάν Ιρμάτοφ.
Οι «οράνιε» βρέθηκαν κοντά στον αποκλεισμό στη φάση των «16», καθώς μέχρι το 88ο έχαναν 1-0 από το Μεξικό, όμως είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά να νικήσουν με 2-1 και να πάρουν την πρόκριση.
Κάτι ανάλογο συνέβη και με την Κόστα Ρίκα, που με παίκτη λιγότερο ισοφαρίστηκε μεν στις καθυστερήσεις από την Ελλάδα αλλά κατόρθωσε να αντέξει στην παράταση και να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι, κερδίζοντας την πρόκριση με ήρωα τον Κέιλορ Νάβας.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο αντίπαλοι. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ αναμένεται να παρατάξει τους, Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Ίντι, Ντε Γκουζμάν, Φαν Πέρσι, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάιτ και ο Χόρχε Λουίς Πίντο τους, Νάβας, Γκαμπόα, Ουμάνια, Γκονζάλες, Ακόστα, Ντίας, Μπολάνιος, Τεχέδα , Μπόρχες, Ρουίς, Κάμπελ.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου