Σάββατο, Απριλίου 1

Σώθηκε ο Εθνικός... Στη Β' ο Οδυσσέας... 2-2 το ντέρμπι στην Ιθάκη (Φώτο)


Όπως αναμενόταν σήμερα το πρωί στο Βαθύ είχαμε ένα παιχνίδι δυνατό με ένταση και πάθος πολλές κίτρινες και τρεις κόκκινες κάρτες.
Ο Εθνικός έφυγε από το νησί με αυτό που θα του έδινε την παραμονή στην πρώτη του χρονιά στην Α’ κατηγορία και αυτό ήταν μια «χρυσή» ισοπαλία που κατάφερε να πάρει.
Αντίθετα το αποτέλεσμα αυτό ήταν καταδικαστικό για τον Οδυσσέα που επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.
Η ομάδα του Οδυσσέα είχε μια ελαφριά υπεροχή στην κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να είναι επικίνδυνη, αντίθετα η ομάδα που απειλούσε με σημαντικές φάσεις, ήταν η ομάδα του Εθνικού, που κατάφερε να προηγηθεί και στο σκορ 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ όλα πήγαιναν όπως τα ήθελε ο Εθνικός, ο Οδυσσέας θα ισοφαρίσει και στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά με αρκετές φάσεις και πολύ ένταση.
Αποτέλεσμα ήταν ο Εθνικός να μείνει με 9 παίκτες για περίπου 20’ και παρά την πίεση των γηπεδούχων κατάφερε να πάρει την ισοπαλία-παραμονή, ενώ έχασε και μια καλή ευκαιρία να πάρει και τους 3 βαθμούς.
Στις όμορφες στιγμές του αγώνα η συνύπαρξη στον αγωνιστικό χώρο με την φανέλα του Οδυσσέα πατέρα και γιού. Νίκου και Γιώργου Προσαλέντη. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή και για τους δυο!
Να αναφέρουμε ότι κόκκινη κάρτα είδαν στο 67’ ο Β. Περίχαρος του Οδυσσέα στον πάγκο της ομάδας του, ενώ στο ίδιο λεπτό την ίδια τύχη είχε και ο Χρ. Σιμωτάς, όταν δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 79’ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Βολνίσκι με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή θα είναι για τον Εθνικό στο 15'. Ο  Τορομάνι από αριστερά έξω, από την περιοχή, θα πιάσει ένα ωραίο γυριστό σουτ στον αέρα, η μπάλα όμως θα καταλήξει λίγο άουτ, πάνω από το δεξί «Γ» της εστίας του Μουράγι.
Στο 38' ο Εθνικός θα είναι η ομάδα που θα πάρει το προβάδισμα. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση πλαγίου στα δεξιά και κοντά στο κόρνερ, Ρεμουντης και Σιμωτάς Χρ., συνεργάζονται άψογα και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ στην απέναντι αριστερή γωνία θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Ο Εθνικός στο 43’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρεμούντη, ο Βολνίσκι που θα έρθει στο δεύτερο δοκάρι, θα πιάσει το σουτ, αλλά όχι όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Ο Οδυσσέας θα αντιδράσει και θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο  1-1 στο 61’.
Σε μια ανύποπτη φάση θα βρεθεί αρκετά μακριά από την περιοχή ο Ρενάτο, με την μπάλα να σκάει μπροστά του και πιάνοντας ένα δυνατό βολέ, θα αιφνιδιάσει τον Αραβαντινό και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα.
Πριν καλά καλά τελειώσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι σε μια άμεση αντίδραση θα φέρουν το παιχνίδι στο 1-2 υπέρ του.
Ο Ρεμούντης εκτελεί το κόρνερ στην περιοχή, εκεί ο Αντωνάτος θα πηδήξει πολύ ψηλά και σημαδεύοντας την αριστερή γωνιά θα στείλει την μπάλα με ωραία κεφαλιά στα δίχτυα των γηπεδούχων.
Όμως και οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν άμεσα στο 65’ και θα ξαναφέρουν το παιχνίδι στην ισοπαλία και το 2-2.
Ο Cela από δεξιά σε μια από τις γνωστές του κούρσες θα περάσει όποιους αμυντικούς συναντάει στην πορεία του και θα πλασάρει στην απέναντι δεξιά γωνία του Αραβαντινού, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.
Στο 70’ παραλίγο να έχουμε την ανατροπή για τον Οδυσσέα, όταν και πάλι ο Cela, μετά την σέντρα από δεξιά θα βρεθεί απέναντι από τον Αραβαντινό, όμως η κεφαλιά του καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Εθνικού.
Στο 87’ ο Ρεμούντης εκτελεί το φάουλ από πλάγια, όμως η μπάλα θα βρει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού και θα περάσει τελικά άουτ.
Τέλος στο 90+3’ ο Γ. Προσαλέντης θα πιάσει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα όμως να περνάει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αραβαντινού.
Με τη λήξη του αγώνα τα πανηγύρια στήθηκαν στην πλευρά των φιλοξενούμενων, ενώ στην απέναντι υπήρχε μια πίκρα από τον υποβιβασμό που αφήνει αυτή η ισοπαλία, στην Β’ κατηγορίας μετά από 3 χρόνια!
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τον κ. Σπ. Μαγουλά και την κα Κ. Βλάχου.
Οι συνθέσεις
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Βλησμάς, Φατούρος (46’ Παππάς), Μαλιακρίδας, Λαμπρόπουλος, Κώτσης, Ρενάτο, Μετσάνι Α. (87’ Προσαλέντης Γ.), Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης Ν., Cela.
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Αραβαντινός, Ρεμούντης, Παπαδάτος, Σιμωτάς Χρ., Σιμωτάς Ι., Μαρούλης, Αντωνάτος, Βολνίσκι, Τορομάνι, Αραβαντινός Ζαφ. (46’ Κοντογιώργης), Γαλανός.
Φώτο από το παιχνίδι









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου