Παρασκευή, Φεβρουαρίου 2

Pregame 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2017 - 2018



Συνέχεια το Σαββατοκύριακο 3-4/2/18 στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν τέσσερα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Θα λέγαμε ότι κυρίως τα δυο αποτελούν ντέρμπι λόγω της βαθμολογικής τους σημασίας.
Τα δυο πρώτα θα διεξαχθούν το Σάββατο 3/2 πρωί και απόγευμα σε Ιθάκη - Καραβόμυλο, ενώ τα υπόλοιπα δύο, με τα οποία πέφτει και αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, την Κυριακή 4/2 το απόγευμα σε Τζαννάτα - Κεραμειές.
Σημαντικοί οι περισσότεροι αγώνες του προγράμματος, οι οποίοι μπορούν να κρίνουν ακόμη και την τελική κατάταξη στην 4αδα!
Όσο για την ομάδα που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία, αυτή την στιγμή τα Ομαλά έχουν τις περισσότερες πιθανότητες, ιδιαίτερα αν ηττηθούν και στο παιχνίδι τους με τα Φωκάτα την Κυριακή.
Στην Ιθάκη η πάντα επικίνδυνη Πρόοδος φιλοξενεί τα Διλινάτα, με τις δυο ομάδες για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια, να θέλουν μόνο τη νίκη και το τρίποντο, ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι.
Το μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί στον Καραβόμυλο και την Σάμη να παίζει το τελευταίο της χαρτί απέναντι στην Εικοσιμία. Με ήττα χάνεται με νίκη ελπίζει.
Την Κυριακή στα Τζαννάτα, οι Πρόννοι με μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς φιλοξενούν τον Εθνικό Κεφαλονιάς.
Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το παιχνίδι των Κεραμειών, ανάμεσα στα Ομαλά και στα Φωκάτα, παιχνίδι που για τους γηπεδούχους είναι ίσως το τελευταίο τους χαρτί, αλλά και για τους φιλοξενούμενους το εισιτήριο για την τελική 4αδα και τα playoffs.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 3-2-2018   ώρα:12:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Α.Ο. Διλινάτα
Μαγουλάς
Σπύρος
Κώτσης Γ.
Χατζηγεωργίου Ν.
2.
Σάββατο  3-2-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Ο. Σάμης Α.Ο. Εικοσιμίας
Κιόσης
Κώστας
Καπογιαννόπουλος Ι.
Αντωνιάδης Ν.
3.
Κυριακή 4-2-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Εθνικός Κεφ.
Χρηστάτος
Σπύρος
Καλογηράς Ι.
Μενεγάτος Ε.
4.
Κυριακή 4-2-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Σ. Ομαλά - Α.Ο. Φωκάτα
Μαγουλάς
Σπύρος
Αντωνιάδης Ν.
Χατζηγεωργίου Ν.
            
Σάββατο 3/2
Με ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αύριο το πρωί στις 12:00, ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, όπου στο Βαθύ της Ιθάκης, η τοπική Πρόοδος, φιλοξενεί την δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, τον Α.Ο. Διλινάτων.
Οι γηπεδούχοι, μετά τη νίκη τους επί των Ομαλών την προηγούμενη αγωνιστική και το μεγάλο βήμα που έκαναν για την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία, θέλουν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, διεκδικώντας παράλληλα το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Οι φιλοξενούμενοι, μετά την εντός έδρας ισοπαλία τους στο ντέρμπι με τους Πρόννους, δεν έχουν πλέον περιθώριο μιας νέας βαθμολογικής απώλειας, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα δυσκολέψουν τον στόχο της διεκδίκησης της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.
Έτσι, το παιχνίδι φαίνεται να είναι κομβικό για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου. Αλλά και οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν με στόχο τον βαθμό ή τους βαθμούς που θα τους απαλλάξουν οριστικά από το άγχος του υποβιβασμού.
Θεωρούμε ότι θα είναι ένα παιχνίδι αρκετά ενδιαφέρον ως προς την εξέλιξη του.
Οι «κοκκινόμαυροι» της Ιθάκης, βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφού μέχρι τώρα έχουν μια νίκη 3 ισοπαλίες, 4 ήττες και 6 βαθμούς.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού», βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω από τους Πρόννους στην δεύτερη θέση, έχοντας 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα και 17 βαθμούς.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Επικράτηση των φιλοξενούμενων στο Δημοτικό Κεραμειών με σκορ 2-0.
            
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στο ντέρμπι της αγωνιστικής στις 3 μ.μ. στο Δημοτικό Καραβόμυλου, η Σάμη θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από τρεις αγωνιστικές, φιλοξενώντας τη δυνατή Εικοσιμία, που τον τελευταίο καιρό δείχνει σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης.
Οι γηπεδούχοι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις  στην ομάδα τους και την αλλαγή προπονητή, δεν δείχνουν σε καλή αγωνιστική, αλλά και ψυχολογική κατάσταση και σε αυτό το παιχνίδι, μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ίσως και να παίζουν τα ρέστα τους, σχετικά με την είσοδο τους στην τελική 4αδα.
Μια νέα ήττα θα την απομακρύνει πολύ από αυτήν και δύσκολα στη συνέχεια θα μπορέσει να αλλάξει την τύχη της.
Οι φιλοξενούμενοι τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Μάλιστα πέρασε δυο φορές από τον Άγιο Αντώνη και τον Εθνικό με ισάριθμες νίκες και μια μεγάλη πρόκριση, σε αγώνες της για το πρωτάθλημα (3-0) και το κύπελλο (2-0/πρόκριση) Έτσι, με την ψυχολογία στα ύψη πηγαίνει στον Καραβόμυλο να διεκδικήσει το τρίποντο που θα την φέρει ένα βήμα από τη συμμετοχή της στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος, ώστε στη συνέχεια να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Περιμένουμε ένα δυνατό, αμφίρροπο και μεγάλο ντέρμπι, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα!
Οι γηπεδούχοι, με μια μέτρια παρουσία μέχρι σήμερα, βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς. Έχουν 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες!
Οι φιλοξενούμενοι αντίθετα, βρίσκονται στην 4η θέση με 12 βαθμούς, 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Ισόπαλο με σκορ 1-1 είχε ολοκληρωθεί το παιχνίδι των Κεραμειών.
            
Κυριακή 4/2
Συνέχεια της 9ης αγωνιστικής την Κυριακή το απόγευμα, με ακόμη ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και τους Πρόννους στις 3 το απόγευμα να φιλοξενούν στα Τζαννάτα, τον πάντα επικίνδυνο και υπολογίσιμο Εθνικό Κεφαλονιάς.
Σίγουρα οι πρωτοπόροι της Α’ κατηγορίας, είναι καλύτεροι, πιο ποιοτικοί σαν ομάδα και με καλή ψυχολογία από την πρόκριση τους στους «4» του τοπικού κυπέλλου, έχουν τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Όμως θα πρέπει να είναι σοβαροί, γιατί ο αντίπαλος τους, μας έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες και αντιπάλους, χτυπάει όλα τα παιχνίδια, ανεξάρτητα από το όνομα και απαιτεί τουλάχιστον σεβασμό.
Θεωρούμε ότι θα παρακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, μιας και οι βαθμοί είναι απαραίτητοι και για τις δυο ομάδες. Για μεν τους γηπεδούχους να διατηρηθούν στην κορυφή, έστω και αν τα Διλινάτα περάσουν από την Ιθάκη, ώστε στη χειρότερη περίπτωση, να διατηρήσουν αυτό το πολύτιμο +2 από τους αντιπάλους τους. Φυσικά και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, σε έναν τέτοιο εντός έδρας παιχνίδι, για την ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη.
Και ο Εθνικός «καίγεται» έστω και για τον βαθμό, ώστε σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Καραβόμυλου να μείνει σε τροχιά διεκδίκησης θέσης στην τελική 4αδα.
Οι πρωτοπόροι μέχρι τώρα έχουν 19 βαθμούς, οι οποίοι αναλύονται σε 6 νίκες, 1 ήττα και μία ισοπαλία.
Οι «κυανόλευκοι» του Ληξουριού, μετά από 8 αγώνες βρίσκονται στην 5η θέση με 11 βαθμούς. Έχουν 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Η αναμέτρηση του Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, είχε αναδείξει νικητή τον Α.Ο. Πρόννων με σκορ 2-1. Μια νίκη που σήμανε και μια μεγάλη αντεπίθεση των «κιτρινοπράσινων»!
            
Την ίδια ώρα στις Κεραμειές, ίσως στο παιχνίδι που έχει φαβορί, τα Ομαλά τυπικά γηπεδούχα, φιλοξενούν τα Φωκάτα σε ένα δύσκολο, όσο και καθοριστικό για την πορεία τους παιχνίδι και «καίγονται» για τα τρίποντο.
Κάτι παρόμοιο όμως θέλουν και οι τυπικά φιλοξενούμενοι της ομάδας από τη Λακήθρα, αφού είναι το φαβορί, αλλά και με ένα ακόμη τρίποντο η 4αδα και η συμμετοχή τους στα play offs δεν θα απέχει πολύ από το να είναι γεγονός, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Τα Ομαλά κολλημένα στην τελευταία θέση, ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα, αν και σε αυτό το παιχνίδι δεν τα καταφέρουν, τότε δύσκολα θα αποφύγουν το μοιραίο με την επιστροφή τους στην Β’ κατηγορία, εκτός και αν στα επόμενα πέντε που θα απομείνουν αλλάξουν πολλά! Έτσι κι αλλιώς όμως δεν θα κρατούν στα δικά τους χέρια την παραμονή.
Από την άλλη, οι τυπικά φιλοξενούμενοι, μετά από μια παρατεταμένη «κοιλιά», η οποία έφερε 3 συνεχόμενες ήττες, στη συνέχεια συνήλθαν και επέστρεψαν στις νίκες δημιουργώντας ένα μικρό και πάλι σερί 2Χ2, το οποίο τη συγκεκριμένη αγωνιστική μπορεί να γίνει 3Χ3 και αυτό θα επιδιώξουν. Άλλωστε σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς να επιδιώκεις τίποτε λιγότερο από τη νίκη και το αναγκαίο τρίποντο.
Περιμένουμε ένα ανοικτό παιχνίδι, με αρκετά γκολ και καλό θέαμα.
Τα Ομαλά, όπως προαναφέραμε βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα με 1 βαθμό, χωρίς τη χαρά της νίκης σε 8 αγωνιστικές, αφού έχουν μια μόνο ισοπαλία στην πρεμιέρα και 7 συνεχόμενες ήττες στη συνέχεια!
Τα Φωκάτα στην καλύτερη παρουσία της ιστορίας τους στην Α’ κατηγορία, βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς. Έχουν 5 νίκες και 3 ήττες, ενώ είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει ισοπαλία!
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Είχε ολοκληρωθεί με νίκη για τους φιλοξενούμενους και σκορ 3-1 στο ίδιο γήπεδο.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκόλ
Β
1.
Α.Ο. Πρόννοι
8
6
1
1
16 - 5
19
2.
Α.Ο. Διλινάτα
8
5
2
1
19 - 6
17
3.
Α.Ο. Φωκάτα
8
5
0
3
10 - 6
15
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας
8
3
3
2
10 - 5
12
5.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
8
3
2
3
14 - 15
11
6.
Α.Ο. Σάμης
8
2
2
4
9 - 10
8
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
8
1
3
4
4 - 10
6
8.
Α.Σ. Ομαλά
8
0
1
7
3 - 28
1
Η επόμενη (10η) Αγωνιστική
(10-11/2/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Διλινάτα
3.
Α.Σ. Ομαλά- Α.Ο. Σάμης
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Πρόννοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου