Κυριακή, Ιανουαρίου 20

Νίκη 4αδας η Εύγερος 3-1 τα Φωκάτα

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στα Φαρακλάτα, η Εύγερος στο δεύτερο ημίχρονο και με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται με «δέκα» θα πάρει μια σημαντική νίκη από τα Φωκάτα με σκορ 3-1 και θα φτάσει μια ανάσα πλέον από την 4αδα.
Το παιχνίδι διεξήχθη υπό συνεχή βροχή και ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος του Ενωσιακού, που είχε πλημμυρίσει, εμπόδιζε τις προσπάθειες των δυο ομάδων.
Τα Φωκάτα στο πρώτο ημίχρονο είχαν μια ελαφρά υπεροχή, αν και οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες.
Στο δεύτερο η εικόνα παρέμενε η ίδια, ώσπου στο 48’ τα Φωκάτα θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα. Γεγονός που θα εκμεταλλευθούν οι έμπειροι γηπεδούχοι και θα πάρουν τη νίκη με σκορ 3-1.
Σίγουρα τα Φωκάτα άξιζαν κάτι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι, όμως από την ώρα που έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα, χάθηκε η ηρεμία τους στο παιχνίδι και μαζί κάτι θετικό για αυτά.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκει στους φιλοξενούμενους. Στο 11’ ο Ζαμπαύτης εκτελεί από αριστερά το φάουλ στην περιοχή, εκεί ο αμαρκάριστος Καμπανός θα πιάσει την κεφαλιά και ο Πετεινάτος θα διώξει πολύ δύσκολα την μπάλα κόρνερ.
Η απάντηση των γηπεδούχων στο 16’, σε μια φάση που μπορούν να τα βάλουν με την ατυχία τους, αφού το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά του Κλειτογιάννη, μετά από την σέντρα του Βαγγελάτου, θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Αντωνίου.
Στο 30’ μετά το κόρνερ από δεξιά του Ζαμπαύτη, ο Χ. Φωκάς θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια και με τακουνάκι θα στείλει την μπάλα προς την εστία του Πετεινάτου, όμως θα προλάβει ο Καππάτος και θα την διώξει, σώζοντας την εστία της ομάδας του από το 0-1.
Σε ένα δυνατό μακρινό σουτ του Τζάκη στο 37’, ο Πετεινάτος σε ετοιμότητα θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Αυτές ήταν οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.
Με την έναρξη του δεύτερου, οι γηπεδούχοι θα χάσουν σημαντική ευκαιρία με τον Τσάκο να προηγηθούν στο σκορ.
Η καθοριστική στιγμή του αγώνα θα είναι το 48’, όταν τα Φωκάτα θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο του με «δέκα», αφού με υπόδειξη της α’ βοηθού θα δει την κόκκινη κάρτα του κ. Χατζηγεωργίου ο Καμπανός και θα αποβληθεί.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 52’ οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ 1-0 με έξυπνο κοντινό πλασέ του έμπειρου Μοντεσάντου στην κλειστή γωνία του Αντωνίου, ύστερα από αμυντική σύγχυση.
Νέα σύγχυση στην περιοχή των Φωκάτων στο 60’, ο Κλειτογιάννης κερδίζει μπάλα και κόντρες και με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της ομάδας του.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 67’ με τον Δρακονταειδή, μετά την σέντρα από δεξιά του Βαγγελάτου να αστοχεί στο πλασέ του, μόνος με τον Αντωνίου.
Στο 72’ ο Παππάς θα βρει από δεξιά στην περιοχή τον Βαγγελάτο, όμως το πλασέ του τελευταίου είναι άστοχο.
Στο 80’ ο Κοσμάς με διπλή προσπάθεια και πλασέ μέσα από την  περιοχή θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Τα Φωκάτα θα μειώσουν στο 85’ σε 3-1 με ένα εντυπωσιακό σουτ του Ζαμπαύτη, εκτός περιοχής και την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Πετεινάτου και την παρέμβαση με το κεφάλι του Χρ. Φωκά που τελικά και χρεώνεται την επιτυχία του γκολ.
Αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Την Εύγερο να παίρνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και να βρίσκεται μια ανάσα από την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Τα Φωκάτα που έδειξαν καλά στοιχεία μπορούσαν σύμφωνα με την εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο να είχαν καλύτερη τύχη. Η αποβολή όμως του Καμπανού ήταν καθοριστική!
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς την κα Χ. Μιχαλιτσιάνου και τον κ. Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εύγερος:(Χρ. Παπαναστασάτος), Πετεινάτος, Καππάτος, Κλειτογιάννης, Ψάλτης, Παπαναστασάτος Ν. (81’ Στεφανιώτης), Παπαναστασάτος Χρ. (71’ Ποιμενίδης), Βαγγελάτος, Κοσμάς (89’ Κοκκόσης), Δρακονταειδής, Παπαναστασάτος Ε., Μοντεσάντος (65’ Παππάς).
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου,Πολλάτος (76’ Malshi), Τζάκης, Καμπανός, Παλικισιάνος (56’ Φωκάς Ε.), Φωκάς Χρ., Ζαμπαύτης, Αραβαντινός, Τζωρτζάτος, Τσάκος (64’ Σελενίτσας), Γκέκας (58’ Αδαμόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου