Παρασκευή, Ιανουαρίου 18

Η pregame της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 19-20/1/2019, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας και στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, τελευταία για τον Α’ γύρο, θα διεξαχθούν τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Παιχνίδια με αρκετό ενδιαφέρον και τις ομάδες να ψάχνουν μια νίκη για να παραμείνουν στον στόχο τους, άλλες για την είσοδο τους στην τελική 4αδα και άλλες για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Φυσικά ξεχωρίζει το σπουδαίο ντέρμπι της αγωνιστικής την Κυριακή στα Τζαννάτα.
Τρία από τα τέσσερα ματς θα διεξαχθούν το Σάββατο 19/1, πρωί - απόγευμα σε Καραβόμυλο – Βαθύ και Ενωσιακό στα Φαρακλάτα, ενώ το τελευταίο του προγράμματος, που ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο, θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής 20/1 στα Τζαννάτα.
Η αυλαία της 8ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο το πρωί στις 11:00, στο Δημοτικό Καραβόμυλου, όπου η Σάμη φιλοξενεί του ουραγό Οδυσσέα Ιθάκης, σε ένα παιχνίδι πολύ κρίσιμο για τις δυο ομάδες.
Η συνέχεια της αγωνιστικής, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι στο Βαθύ της Ιθάκης, με την τοπική Πρόοδο να φιλοξενεί τα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι.
Το απόγευμα, στις 3 και 30’ στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, δυο από τις πιο ενισχυμένες ομάδες την περίοδο των μεταγραφών του Ιανουαρίου, Εύγερος – Φωκάτα, θέλουν νίκη με φόντο τη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα.
Τέλος, στο Δημοτικό των Τζαννάτων την επόμενη ημέρα, Κυραική 20/1 και στο μεγάλο ντέρμπι που ολοκληρώνει την 9η αγωνιστική, αλλά και τον Α’ γύρο, οι Πρόννοι φιλοξενούν τον αήττητο Παλληξουριακό και τις δυο ομάδες να θέλουν νίκη για να μην χάσουν την επαφή τους με την κορυφή.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  19-1-2019   ώρα:11:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Οδυσσέας
Μαγουλάς
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.
Θωμάς Β.
2.
Σάββατο  19-1-2019   ώρα:12:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Α.Ο. Διλινάτα
Μενεγάτος
Ελευθέριος
Γάτσιος Δ.
Μπακάκη Ε.
3.
Σάββατο  19-1-2019   ώρα:15:30
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Φωκάτα
Χατζηγεωργίου
Νίκος
Μιχαλιτσιάνου Χ.
Κομητόπουλος Π.
4.
Κυριακή 20-1-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι - Παλληξουριακός
Καραΐσκος
Απόστολος
Χατζηγεωργίου Ν.
Μενεγάτος Ε.
Σάββατο 19/1/2019
            
Με το παιχνίδι Σάμης – Οδυσσέα Ιθάκης, το Σάββατο στις 11 το πρωί στον Καραβόμυλο, ανοίγει το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Ένα παιχνίδι αρκετά ενδιαφέρον, που το κάνει περισσότερο η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων και η μέχρι τώρα μέτρια εμφάνιση τους στα παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί.
Και οι δυο αντίπαλοι «καίγονται» για τη νίκη για τους δικούς τους λόγους η κάθε μια.
Οι μεν γηπεδούχοι, για να ανασάνουν βαθμολογικά και να μη χάσουν την επαφή τους με τους υπόλοιπους διεκδικητές της 4αδας, αφού η εντός έδρας ήττα την προηγούμενη αγωνιστική, άλλαξε και πάλι τις ισορροπίες στην ομάδα, ενώ χάθηκε και η ευκαιρία να βρεθούν μόνοι στην 4η θέση!
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά την πρώτη φετινή τους νίκη, με την επιστροφή τους στην Α’ κατηγορία, πήραν μεγάλη βαθμολογική ανάσα και παρά τις απουσίες που αναμένεται να παραταχθούν, πηγαίνουν στον Καραβόμυλο για να διεκδικήσουν το καλύτερο.
Οι «κυανόλευκοι» της Σάμης, με μια μέτρια μέχρι τώρα παρουσία και στους 7 αγώνες που έχουν δώσει, βρίσκονται στην 4η θέση με 7 βαθμούς, ισόβαθμοι τριών ακόμη ομάδων, αφού έχουν μόνο 2 νίκες 1 ισοπαλία και 4 ήττες στο ενεργητικό τους.
Οι «κιτρινόμαυροι» της Ιθάκης, μετά από 7 αγώνες βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα με 4 βαθμούς, αφού έχουν 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 5 ήττες μέχρι σήμερα.
Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.
Δεν υπολογίζονται λόγω τιμωρίας από τους προπονητές τους, Τ. Παπαθεοδωρόπουλος – Σπ. Ζερβό, λόγω τιμωρίας οι Ν. Μωραΐτης από πλευράς Σάμης και Γ. Προσαλέντης – Π. Κουτσουβέλης από τον Οδυσσέα.
            
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι, στο Βαθύ της Ιθάκης, η Πρόοδος φιλοξενεί τα πρωτοπόρα Διλινάτα και θα επιδιώξει να είναι η δική της ομάδα, αυτή που θα τους αφαιρέσει το μέχρι στιγμής αήττητο των αντιπάλων τους.
Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό και για την μία, αλλά και την άλλη ομάδα, αφού οι πρωτοπόροι θα επιδιώξουν να φύγουν από το νησί του Οδυσσέα με το τρίποντο που θα τους δώσει το δικαίωμα, κατ’ αρχήν να παραμείνουν στο ρετιρέ και από την άλλη θα περιμένουν την επόμενη, ένα καλό νέο από τα Τζαννάτα και το εκεί ντέρμπι της αγωνιστικής, μεταξύ Πρόννων – Παλληξουριακού, γεγονός που θα ανοίξει περισσότερο την «τσιμπίδα» της βαθμολογικής διαφοράς μεταξύ των δυο ομάδων.
Όμως και οι γηπεδούχοι έχουν όνειρα, έχουν στόχο και σίγουρα μια νίκη επί των πρωτοπόρων θα τους φέρει ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά στο όνειρο της συμμετοχής τους στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος και μάλιστα με έναν αγώνα λιγότερο.
Σίγουρα μια δεύτερη ήττα, μετά από αυτή της περασμένης αγωνιστικής στο τοπικό από τον Οδυσσέα, θα την αφήσει πίσω βαθμολογικά και θα δυσκολέψει τη συνέχεια.
Η ομάδα του Γ. Τόγια, με μια πάρα πολύ καλή παρουσία μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα παραμένει αήττητη, όπως προαναφέραμε για 7 παιχνίδια και κατέχει την πρώτη θέση στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς.
Έχει συγκομιδή 7 συνεχόμενων νικών και 1 ισοπαλίας την περασμένη αγωνιστική.
Από την άλλη και παρά την τελευταία ήττα τους στο τοπικό, οι γηπεδούχοι του Χρ. Μανωλόπουλου, μέχρι σήμερα και στα 6 παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί, έχουν μια αξιοπρόσεχτη παρουσία, καλύπτουν την 4η θέση, ισόβαθμοι τριών ακόμη ομάδων και θα παλέψουν μέχρι το τέλος για τη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος.
Έχουν 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δυο ομάδες να πιστεύουν στις δυνατότητες τους για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο Αντ. Παπαδόπουλος λόγω τιμωρίας.
            
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 3:30, στο Ενωσιακό Φαρακλάτων σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για το μέλλον των δυο ομάδων και την πορεία τους, η Εύγερος φιλοξενεί τα Φωκάτα.
Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονται πολύ ενισχυμένοι αυτή την περίοδο, με δυνατές προσθήκες στο ρόστερ τους και όλα δείχνουν «μάχη» στα Φαρακλάτα.
Η ομάδα του Χρ. Παπαναστασάτου, μετά τη μεγάλη παρθενική της για φέτος νίκη, στον Καραβόμυλο επί της Σάμης με σκορ 3-0, την προηγούμενη αγωνιστική θέλει να μεγαλώσει το σερί της και να πλησιάσει περισσότερο την 4αδα, όπου με έναν καλό συνδυασμό αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα παιχνίδια μπορεί να το πετύχει.
Μέχρι τώρα και στα 7 παιχνίδια που έχουν δώσει έχουν 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες και βρίσκονται στην προτελευταία θέση με 6 συνολικά βαθμούς.
Όσον αφορά τα Φωκάτα, μετά το αρχικό τους δυνατό ξεκίνημα, στη συνέχεια, κάτι οι απουσίες, οι ατυχίες, αλλά και η απειρία, δεν έδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Όμως, βρίσκονται μέσα στις ομάδες που διεκδικούν θέση στην τελική 4αδα και με την τωρινή ενίσχυση έχει ανέβει αρκετά ο πήχης για μια διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα.
Στα Φαρακλάτα, η ομάδα του Διον. Λιονάτου αναμένεται να παραταχθεί με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα, που θα την διατηρήσει σε θέση διεκδίκησης 4αδας.
Μέχρι τώρα, οι φιλοξενούμενοι έχουν δώσει 6 παιχνίδια με απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, ενώ ισοβαθμούν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ακόμη τρεις ομάδες, έχοντας από 7 βαθμούς.
Το Σάββατο το απόγευμα στα Φαρακλάτα, περιμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, στο οποίο και οι δυο ομάδες για τους παραπάνω λόγους να επιθυμούν να μην αποχωρήσουν με το κεφάλι κάτω.
        
Κυριακή 20/1/2019
Τέλος, η αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής του Α’ γύρου, θα πέσει στα Τζαννάτα και στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ανάμεσα στους δυνατούς Πρόννους και τον αήττητο, δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, Παλληξουριακό.
Ένα μεγάλο ντέρμπι που και οι δυο ομάδες επιθυμούν διακαώς την επικράτηση τους για να συνεχίσουν την «καταδίωξη» των Διλινάτων, που αγωνίζονται σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι στο Βαθύ της Ιθάκης, και να ανέβουν αν το επιτρέψουν οι συγκυρίες, ψηλότερα βαθμολογικά στον πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Άλλωστε βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου και τέτοιες νίκες είναι πολύ σημαντικές για τον στόχο τους.
Οι γηπεδούχοι με ανεβασμένη ψυχολογία, από τη νίκη της περασμένης Κυριακής επί του Εθνικού Κεφαλονιάς, στον Άγιο Αντώνη και την επιστροφή τους στις επιτυχίες, με όπλο τη δυνατή τους έδρα θα παλέψουν να σπάσουν το φετινό αήττητο των «ερυθρόλευκων», αλλά και κατά κύριο λόγο να "αρπάξουν" τους τρεις βαθμούς που είναι άκρως απαραίτητη για τη δύσκολη συνέχεια.
Οι φιλοξενούμενοι μέχρι τώρα, μαζί με τα πρωτοπόρα Διλινάτα, είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν υποστεί ήττα και θέλουν να διατηρήσουν και στα Τζαννάτα το αήττητο τους.
Προέρχονται από μια σημαντική ισοπαλία εκτός έδρας, στο ντέρμπι πρωτοπόρων με τα Διλινάτα, την προηγούμενη αγωνιστική και σίγουρα πηγαίνουν στους Πρόννους με στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Μέχρι τώρα και στα 7 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη, βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ έχουν συγκεντρώσει 11 βαθμούς.
Από την άλλη, αυτή του Σπ. Παπαδάτου, κρατάει τη δεύτερη θέση με 17 βαθμούς, 2 πίσω από τα Διλινάτα, έχοντας στα 7 μέχρι τώρα παιχνίδια τους 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Ο τιμωρημένος Σπ. Κουρκουμέλης για τους Πρόννους και ο τραυματίας Ηλ. Ζερβός για το Παλληξουριακό, οι μεγάλες απώλειες των δυο κόουτς για το ντέρμπι.
Περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι στα Τζαννάτα, με τις ομάδες να «μάχονται» σε έναν θαυμάσιο αγωνιστικό χώρο, για τους τρεις βαθμούς της νίκης. 
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
7
6
1
0
14 - 1
19
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός
7
5
2
0
24 - 2
17
3.
Α.Ο. Πρόννοι
7
3
2
2
13 - 10
11
4.
Α.Ο. Σάμης
7
2
1
4
9 - 16
7
5.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
6
2
1
3
9 - 15
7
6.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
8
1
4
3
10 - 12
7
7.
Α.Ο. Φωκάτα
6
2
1
3
7 - 10
7
8.
Π.Α.Ο. Εύγερος
7
1
3
3
8 - 10
6
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
7
1
1
5
4 - 22
4
            
Η επόμενη (10η) Αγωνιστική
(26-27/1/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Πρόννοι - ΠΑ.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.
Α.Ο. Φωκάτα - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
3.
Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Σάμης
4.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
Ρεπό:Π.Α.Ο. Εύγερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου