Κυριακή, Ιανουαρίου 27

Μπήκε δυναμικά στον β' γύρο πιάνοντας "ρετιρέ" ο Παλληξουριακός


Με τα χθεσινά….. νέα από τις Κεραμειές να είναι ευχάριστα και την ψυχολογία των παικτών του στα ύψη, ένα ήταν το σύνθημα στο τοπικό της Παλλικής για τον Παλληξουριακό, με αντίπαλο τον Εθνικό Κεφαλονιάς, η νίκη.
Μια νίκη που θα του έδινε θέση στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, ισοβαθμώντας με τα Διλινάτα στην 1η θέση με 23 βαθμούς.
Και αυτή την θετική κατάληξη είχαμε για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, στον Άγιο Αντώνη.
Οι «ερυθρόλευκοι» καλύτεροι και ποιοτικότεροι, είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες και επικράτησαν εύκολα του συντοπίτη τους Εθνικού με σκορ 6-0, κάνοντας το ντέρμπι περίπατο και πλέον κρατάνε την η 1η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στα δικά τους χέρια. Και φυσικά το γεγονός, ότι η ρεβάνς του β’ γύρου με τα Διλινάτα (δεν φαίνεται μέχρι τώρα κάποια άλλη ομάδα να μπορεί να τις απειλήσει), θα διεξαχθεί στον «Άγιο Αντώνη» στο Ληξούρι, σίγουρα είναι το μεγάλο φαβορί, αν και ο δρόμος μέχρι το τέλος είναι ακόμη μακρύς!
Ο Εθνικός προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από τη συγκεκριμένη συνάντηση και το μεγάλο τοπικό ντέρμπι, μιας και η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω αισθητή.
Η ομάδα του Ν. Κουρούκλη, μετά και από αυτή την ήττα, 4η στην φετινή περίοδο, βρίσκεται πλέον εκτός 4αδας και μάλιστα 4 βαθμούς πιο πίσω και συγκεκριμένα στην 7η θέση της βαθμολογικής κατάταξης.
Φάσεις και γκολ
Στο 21’ ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπερναλή, από πλάγια θέση στα αριστερά της περιοχής και ο Ηλ.Αντωνάτος στέλνει την μπάλα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής να περνάει την γραμμή της εστίας του Μαρκαντωνάτου για το 1-0.
Στο 36’ οι «ερυθρόλευκοι» θα πετύχουν το 2-0 με ένα καταπληκτικό μονοκόμματο δεξί βολέ από τον κορυφαίο του αγώνα Αρμάντο, σε διώξιμο της άμυνας του Εθνικού, από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να καρφώνεται στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μαρκαντωνάτου.
Ένας ωραίος συνδυασμός στο 38’ θα φέρει και το 3-0, οι Μπράτι - Αρμάντο από τα δεξιά θα συνεργαστούν εξαιρετικά, με τον τελευταίο να εκμεταλλεύεται με την ταχύτητα του την πάσα του πρώτου στον κενό χώρο και περνώντας τον Αναλυτή, πλασάρει ψύχραιμα στην δεξιά γωνία του Μαρκαντωνάτου.
Από το άσχημο βολέ του Μαρκαντωνάτου στο 40’, ο Μπράτι εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και ενώ είναι έτοιμος για το πλασέ τον ανατρέπει από πίσω ο Ν. Μαυροειδής που έσπευσε να προλάβει και αν διορθώσει το λάθος και ο διαιτητής υποδεικνύει πέναλτι.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο ο ίδιος και ο Μαρκαντωνάτος διορθώνοντας ουσιαστικά το λάθος του αποκρούει το πέναλτι.
Αυτό το 3-0 θα παραμείνει σκορ ημιχρόνου.
Οι γηπεδούχοι θα μπουν και πάλι δυνατά στην επανάληψη και στο 47’ θα πετύχουν το 4-0 με έναν από τους γνωστούς "κεραυνούς" του Λυκούδη από 30 μ., την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα του Εθνικού του Εθνικού.
Σε μια συρτή παράλληλη σέντρα από τον Μπερναλή στο 62’, η μπάλα "κολλάει" στην μικρή περιοχή του Εθνικού και τον Ηλ. Αντωνάτο να την στέλνει στα δίχτυα ύστερα από διπλή προσπάθεια για το 5-0 της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι.

Το τελικό 6-0 του αήττητου Παλληξουριακού θα πετύχει στο 77’ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Μ. Μπράτι, δεξί πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σημαδεύοντας την αριστερή γωνία του Μαρκαντωνάτου.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Ν. Αντωνιάδη.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Αρμάντο, Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σωκ., Μαρκάτος Σπ. (54’ Λαλάι), Αντωνάτος Ηλ.(73’ Μπαλάσκας), Μπράτι, Μουρελάτος Χρ. (78’ Συριάτος Μ.), Σινάι (54’ Μουρελάτος Χ.Σ.).
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Μαρκαντωνάτος, Αναλυτής Δημ., Σιμωτάς Χ., Μαυροειδής Ν. (46’ Γιακουμάτος), Αδηλίνης (46’ Μπάμπης), Ρεμούντης, Tozaj Ε., Μαρούλης (46’ Τοζάι Κ.), Αναλυτής Θ. (46’ Σιμωτάς Ι.), Αναλυτής Γ., Μαυροειδής Χ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου