Κυριακή, Οκτωβρίου 6

Νικητές οι Πρόννοι στο ντέρμπι των Τζαννάτων 2-1 τα Φωκάτα



Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, σε ακατάλληλο όμως αγωνιστικό χώρο στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του τοπικού κυπέλλου για τον Δ’ όμιλο, σήμερα το απόγευμα στα Τζαννάτα, οι Πρόννοι ήταν οι νικητές του ντέρμπι, απέναντι στα Φωκάτα με σκορ 2-1.
Μια πολύ σημαντική νίκη που τους φέρνει στην κορυφή του ομίλου με 6 βαθμούς, ενώ τα Φωκάτα, που έκαναν σήμερα πρεμιέρα, μπορούσαν να είχαν φύγει με κάτι καλύτερο από τα Τζαννάτα, αν δεν είχαν αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι. 
Μπορεί η δική τους πρεμιέρα να μην στάθηκε τυχερή, όμως με την αγωνιστική τους παρουσία έδειξαν ικανά για την πρόκριση τους στους «8» της διοργάνωσης.
Τώρα όλο το βάρος θα πέσει στον εξ’ αναβολής αγώνα με την Α.Ε. Κράνης, την προσεχή Τετάρτη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.
Φάσεις και γκολ
Στο 10’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν σημαντική ευκαιρία για το προβάδισμα, όταν ο Π. Κουμαριώτης θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, απέναντι από τον Παπαβασιλείου και τον έμπειρο τερματοφύλακα των Πρόννων να σώζει με τα πόδια την εστία του, από το 0-1.
Στο 16’ ο Σπαθής, εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα θα περάσει στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, εκεί ο Αποστολάτος θα βγάλει τη σέντρα στη μικρή περιοχή για τον Πολλάκη που με ωραία κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα του Πετεινάτου για το 1-0.
Στο 23’ ο Αλ. Κουρκουμέλης εκτελεί από δεξιά το κόρνερ στην περιοχή , ο Πολλάκης θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Στο 44’ ο Μπουγάς θα βρεθεί απέναντι από τον Παπαβασιλείου, αλλά το πλασέ του δεν είναι καλό και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Έτσι, το πρώτο μισό του αγώνα θα ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 1-0.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55’, σε μια εκτέλεση κόρνερ  στην περιοχή, ο Σπαθής θα κρατήσει από την φανέλα τον Καμπανό και ο διαιτητής κ. Χατζηγεωργίου υποδεικνύει την παράβαση.
Εκτελεί στη συνέχεια ο Τούρλας και ο πολύ καλός Παπαβασιλείου, θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα.
Στο 67’ ο Αλ. Κουρκουμέλης θα βγει στην αντεπίθεση από δεξιά, θα κάνει την σέντρα για τον Πολλάκη στην περιοχή, που μετά την κεφαλιά του επιθετικού των γηπεδούχων, η μπάλα αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς των Φωκάτων.
Στο 75’ ο Π. Κουμαριώτης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, Παπαβασιλείου-αμυντικοί δεν συνεννοούνται και ο Τούρλας που θα σηκωθεί πολύ ψηλά με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 και την ισοφάριση της ομάδας του.
Στο 80’ η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου, θα ανακτήσει το προβάδισμα και πάλι σε 2-1, με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Ε. Σπαθή, λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά.
Από το 83’, οι Πρόννοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Σπ. Κουρκουμέλης θα δει απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω σε αντίπαλο.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι μια επικίνδυνη σέντρα σουτ στο 89’, από τον Πολυδωράτο που στέλνει την μπάλα στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού, ενώ στη συνέχεια καταλήγει άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι και τους Πρόννους τελικά, να παίρνουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς μιας σημαντικής, από βαθμολογικής άποψης, νίκη.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τον κ. Ν. Καναλλάτο και την κα Μ. Κουμαριώτη.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δημ. Ζησιμάτος), Παπαβασιλείου, Σπαθής, Κουρκουμέλης Αλ., Παπαδημητρόπουλος, Πολυδωράτος, Κουρκουμέλης Σπ., Αποστολάτος, Xhelaj (65’ Ρώσσης), Κόμητας (89’ Walkeb), Δάρας, Πολλάκης (85’ Στάβερης Ν.).
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Πολλάτος, Καμπανός, Φωκάς Χρ., Αραβαντινός, Τούρλας, Κουμαριώτης Π., Malshi (65’ Ζαμπαύτης), Μπουγάς (57’ Γασπαρής), Φωκάς Ε., Τριανταφυλλίδης (80’ Τσιγαρίδας).
** Η φώτο είναι από παλαιότερο αγώνα των Πρόννων
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου