Τετάρτη, Οκτωβρίου 2

Νίκη για την Εικοσιμία 3-0 τον Πυλαριακό σε εξ' αναβολής παιχνίδι κυπέλλου

Συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με τον εξ' αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής, το τοπικό κύπελλο και την Εικοσιμία να κάνει νικηφόρα πρεμιέρα, απέναντι στον Πυλαριακό, επικρατώντας με σκορ 3-0.
Η ομάδα του Άκη Τσιμάρα, καλύτερη στα σημεία του αντιπάλου της, πήρε τελικά τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, κάνοντας ποδαρικό με το «δεξί» στη διοργάνωση.
Ο Πυλαριακός, προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός και μπορούμε να πούμε, ότι τα κατάφερε στο μέτρο του δυνατού, όμως δεν μπόρεσε να πάρει, έστω έναν βαθμό από αυτό το παιχνίδι, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, για να καταφέρει να πετύχει το στόχο και την πρόκριση του, στους «8» της διοργάνωσης, με τη σημερινή του αντίπαλο και Σάμη να είναι τα φαβορί!
Συμπερασματικά στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, παίχθηκε ένα μέτριο παιχνίδι και τις ομάδες, αν και είχαν αρκετές ευκαιρίες, να φαίνονται ανέτοιμες να προσφέρουν καλό θέαμα και ποιότητα.
Απλά, η Εικοσιμία πιο έμπειρη και ποιοτική, ήταν πιο παραγωγική και πήρε αυτό που ήθελε και έχει τη μεγαλύτερη σημασία.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 4’ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν για το 1-0, με τον Μπούσι να εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην περιοχή, ο Κ. Κουμαριώτης στο β’ δοκάρι θα πιάσει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 22’, με τον Κλειτογιάννη να περνάει την μπάλα στην περιοχή για τον Γρηγοράτο σε καλή θέση, όμως ο τελευταίος δεν ευστοχεί στην προβολή.
Στην δεύτερη καλή στιγμή τους στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 24’, οι «κυανόλευκοι» θα πανηγυρίσουν το 1-0 με τον Α. Πολλλάτο, μετά την ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας και αριστερά του Μπούσι, να μπαίνει στην περιοχή και με ωραίο πλασέ, να στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του Μακρή.
Με τη συμπλήρωση 40’ αγώνα, ο Μινέτος θα βγάλει με έξυπνη πάσα του Κούρτι, απέναντι από τον Μακρή, όμως ο τερματοφύλακας του Πυλαριακού σε ετοιμότητα, σώζει την εστία του από βέβαιη παραβίαση, μετά το πλασέ του νεαρού ποδοσφαιριστή της Εικοσιμίας.
Στην επαναφορά, το ψηλοκρεμαστό σουτ του Κορσιάνου στέλνει την μπάλα να καταλήξει ψηλά άουτ.
Νέα απόκρουση στο 44’ από τον Μακρή στο διαγώνιο σουτ, του Αποστόλου, ύστερα από την κάθετη του Πρέντζα.
Τελευταία φάση στο 45+1’ και πάλι για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Αποστόλου, μετά την σέντρα του Κούρτι από δεξιά, να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Έτσι αυτό το 1-0 θα μείνει σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50’, οι «κυανέρυθροι» από την Πύλαρο, θα χάσουν πολύ μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, αφού ο Θωμαΐδης, μετά την σέντρα του Κλειτογιάννη από αριστερά, αμαρκάριστος απέναντι από την εστία, αστοχεί στην κεφαλιά, αφού στέλνει την μπάλα άουτ.
Η Εικοσιμία πιο έμπειρη και ποιοτική, μετά από 2’ θα πετύχει το 2-0 και κάπου εκεί «κλειδώνει» την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.
Ο Μπούσι, εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα θα βρει στο χέρι του Σολδάτου και ο διαιτητής κ. Χατζηγεωργίου υποδεικνύει πέναλτι.
Εκτελεί ο Κ. Κουμαριώτης, που θα είναι εύστοχος και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μακρή.
Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Πυλαριακό στο 62’ να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Ο Γρηγοράτος θα βρει στην περιοχή τον Rexha, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Σκαμαντζούρα πλασάρει άουτ!
Και στο 64’ ο Α. Πολλάτος, μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Μπούσι, θα σηκωθεί ψηλά στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 της ομάδας του και δεύτερο το  προσωπικό του στον αγώνα, βάζοντας παράλληλα τέλος στην αγωνία του προπονητή και των συμπαικτών του.
Στο 76’ ο Θ. Νικολοβιένης εκτελεί φάουλ από δεξιά, ο Σκαμαντζούρας διώχνει την μπάλα και στην επαναφορά της ο Ποταμιάνος αστοχεί στο διαγώνιο σουτ που επιχειρεί, μέσα από την περιοχή.
Ο Κλειτογιάννης στο 78’ θέλει να αιφνιδιάσει με ένα δυνατό μακρινό σουτ τον Σκαμαντζούρα, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απομακρύνει την μπάλα με γροθιές.
Στο επόμενο λεπτό ο Καβαλλιεράτος θα κάνει μια σέντρα σουτ από δεξιά και η μπάλα, αφού βρει στο πάνω μέρος της εστίας του Σκαμαντζούρα, θα καταλήξει έξω.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 89’ και πάλι για τους φιλοξενούμενους, με τον Κλειτογιάννη να κάνει το διαγώνιο σουτ, η μπάλα να κοντράρει σε πόδι αμυντικού και να φεύγει ελάχιστα έξω, από το αριστερό δοκάρι του Σκαμαντζούρα.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή θα βρει την Εικοσιμία να έχει πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, χωρίς ωστόσο να έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα.
Από την άλλη ο Πυλαριακός θα μπορούσε να έχει αποχωρήσει από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με ένα καλύτερο αποτέλεσμα, από αυτό το 0-3!
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Α. Καρλή και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαματζούρας, Κουμαριώτης (87’ Μάρκου), Πρέντζας, Χρίστο, Dukaj A., Αποστόλου (56’ Κονόμη), Κορσιάνος, Bushi (75’ Hoxhaj, Πολλάτος Α., Μινέτος, Κούρτι.
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Μακρής, Τουλάτος (65’ Saliaj), Κλειτογιάννης, Μπερδεμπές (88’ Αλυσανδράτος Σπ.), Ποταμιάνος, Καβαλλιεράτος, Σολδάτος, Νικολοβιένης Θ., Θωμαΐδης (61’ Rexha), Γρηγοράτος, Μιχαλάτος (69’ Κουλουμπής Α.).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea
                  
Οι βαθμολογίες
Α’ Όμιλος
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
1
1
0
0
2 - 1
3
2.
Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
1
1
0
0
1 - 0
3
3.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
1
0
0
1
1 - 2
0
4.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
1
0
0
1
0 - 1
0
        
Β’ Όμιλος
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Σάμης
1
1
0
0
8 - 0
3
2.
Α.Ο. Εικοσιμίας
1
1
0
0
3 - 0
3
3.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
1
0
0
1
0 - 3
0
4.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
1
0
0
1
0 - 8
0
        
Γ’ Όμιλος
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
1
1
0
0
8 - 0
3
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος
1
1
0
0
3 - 1
3
3.
Α.Ο. Ερύσσου
1
0
0
0
1 - 3
0
4.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
1
0
0
1
0 - 8
0
        
Δ’ Όμιλος
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Πρόννοι
1
1
0
0
2 - 1
3
2.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκ.
1
0
0
1
1 - 2
0
3.
Α.Ο. Φωκάτα
---
---
---
---
---
---
4.
Α.Ε. Κράνης
---
---
---
---
---
---
    
        
Η συνέχεια με την 2η αγωνιστική
(Σαββατοκύριακο 5-6/10/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
2.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς – Α.Ο. Ερύσσου
3.
Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Σάμης
5.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός – Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
6.
Α.Ο. Παλληξουριακός – Π.Α.Ο. Εύγερος
7.
Α.Ο. Πρόννοι – Α.Ο. Φωκάτα
8.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης – Α.Ε. Κράνης
Το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του Δ' ομίλου μεταξύ 
Α.Ε Κράνης - Φωκάτων ορίστηκε για τις 9/10/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου