Σάββατο, Δεκεμβρίου 7

Πρόννοι - Φωκάτα 1-0 στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου


Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο και μέτριο στο δεύτερο, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο ντέρμπι της ημέρας και στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, οι Πρόννοι τυπικά γηπεδούχοι θα πάρουν τη νίκη με σκορ 1-0.
Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι που κρίθηκε στο γκολ. Είχε όμως όλα αυτά τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν έτσι, διαμαρτυρίες, δύναμη, πολλές κίτρινες κάρτες, αμφισβητήσεις και πολύ πάθος.
Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα, όπως προαναφέραμε ήταν πολύ καλό και παρακολουθήσαμε αρκετά ποιοτικό ποδόσφαιρο, τους τυπικά γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα στα 15 πρώτα λεπτά και να πετυχαίνουν το 1-0 που αποδείχθηκε στο τέλος «χρυσό» με τον Κόμητα.
Στη συνέχεια τα Φωκάτα ισορρόπησαν, πατούσαν καλύτερα και δημιουργούσαν πλέον επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, ενώ είχαν και ένα δοκάρι.
Στην επανάληψη το θέαμα χάλασε αρκετά, αφού στον αγωνιστικό χώρο οι ομάδες γύρισαν το παιχνίδι στη δύναμη και λιγότερο στο να βρουν ρυθμό. Φυσικά αυτό εξυπηρετούσε την πολύπειρη ομάδα του Δ. Ζησιμάτου, που το έφερε σε αυτό το διάστημα ξανά σε ισορροπία και άρχισε να απειλεί.
Οι φιλοξενούμενοι αρκετά νευρικοί δεν απείλησαν ιδιαίτερα σε αυτό το διάστημα, εκτός από την αρχή και σε ένα απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Κουμαριώτη.
Έτσι, οι Πρόννοι θα ξεπεράσουν χωρίς απώλεια το «ξεσπίτωμα» τους και θα ανέβουν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ύστερα από αρκετό καιρό.
Τα Φωκάτα, μετά το ρεπό τους δέχονται την 2η συνεχόμενη ήττα τους και δεν έχουν πλέον πολλά περιθώρια, αν θέλουν να μη μπλέξουν στο τέλος με το καλό πλασάρισμα και την 4αδα, που αυτή την στιγμή βρίσκονται εκτός!!
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι και ενώ είχαν μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, οι τυπικά γηπεδούχοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0.
Ο διακριθείς σε ακόμη ένα παιχνίδι της ομάδας του, ο νεαρός Hhelaj στο 11’ θα βγάλει μια πολύ καλή σέντρα από δεξιά στην περιοχή, εκεί οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν μπορούν να απομακρύνουν τη μπάλα, κάτι που εκμεταλλεύεται ο έμπειρος Κόμητας και με κοντινό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πετεινάτου.
Τα Φωκάτα, που μάλλον αφυπνίστηκαν από αυτή την εξέλιξη, πλέον ισορρόπησαν και φαινόταν πιο επικίνδυνα, δημιουργώντας κάποιες καλές φάσεις στην εστία του Παπαβασιλείου.
Έτσι, στο 14’ ο τερματοφύλακας των Πρόννων θα πει "όχι" στο διαγώνιο σουτ του Δήμου, μέσα από την περιοχή και αριστερά, μετά την εξαιρετική πάσα του Τούρλα, απομακρύνοντας την μπάλα με τα πόδια.
Στο επόμενο λεπτό ένα δυνατό σουτ του Τούρλα, από τα όρια της περιοχής θα περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παπαβασιλείου.
Ο Δήμου στο 19’ στα όρια της περιοχής, αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά χάνει  το κοντρόλ και μαζί τον έλεγχο της μπάλας με αποτέλεσμα το αδύναμο σουτ που πιάνει να μην έχει τύχη.
Στο 35’ η ομάδα της Λακήθρας θα σταθεί άτυχη, αφού στο δυνατό σουτ του Τούρλα, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου, θα σκάσει στο χορτάρι και ο Περαματζής στην επαναφορά θα πιάσει μια άστοχη κεφαλιά που θα περάσει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων και θα χάσει μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση!
Αυτό το 1-0 θα γράψει τον επίλογο του α’ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο το παιχνίδι παίχθηκε κυρίως στη δύναμη, είχε πολλές διαμαρτυρίες, διακοπές και το θέαμα δεν είχε καμία σχέση με αυτό του πρώτου μισού.
Στο 53’ ο Κουμαριώτης εκτελεί το μακρινό φάουλ και ο Παπαβασιλείου πέφτει στην αριστερή του γωνία και απομακρύνει δύσκολα την μπάλα.
Σε μια φάση με έντονες διαμαρτυρίες, ένθεν και ένθεν, θα ακυρωθεί γκολ των Πρόννων.
Συγκεκριμένα ο Μοντεσάντος, ύστερα από ωραία προσπάθεια από αριστερά, θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει, ο Πετεινάτος διώχνει δύσκολα την μπάλα, που θα πάρει ύψος, ο Πολλάκης θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα.
Το γκολ αρχικά θα κατοχυρωθεί, αλλά σε νέες διαβουλεύσεις, μεταξύ διαιτητή και α’ βοηθού, και μέσα σε διαμαρτυρίες θα ακυρωθεί, αφού τελικά υποδεικνύεται φάουλ του σκόρερ σε αμυντικό.
Οι Πρόννοι πιο έμπειροι θα εκμεταλλευθούν τα λάθη των αντιπάλων τους και θα αρχίσουν πλέον να βγαίνουν επικίνδυνα στην κόντρα.
Στο 76’ ο Μοντεσάντος θα βγάλει από αριστερά την σέντρα, η μπάλα στην περιοχή, λίγο πιο ψηλά από όσο έπρεπε για τον Κόμητα, με τον τελευταίο να πιάνει μια αδύναμη κεφαλιά και η μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Πετεινάτου.
Στο 75’ οι Πρόννοι σε μια «μονομαχία» Πολυδωράτου – Γασπαρή, μέσα στην περιοχή θα ζητήσουν πέναλτι, όμως ο διαιτητής κ. Θωμάς κοντά στη φάση, όπως και ο α' βοηθός δίνουν συνέχεια στο παιχνίδι.
Τέλος στο 90+2’, μετά την προσπάθεια του Τούρλα από αριστερά, η μπάλα θα φτάσει στον Δήμου, λίγο έξω από την περιοχή, αυτός θα κάνει το δυνατό συρτό σουτ και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Έτσι, αυτό το 1-0 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα στο πρώτο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής και οι Πρόννοι θα βρεθούν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Αντίθετα, τα Φωκάτα θα μείνουν για 2η αγωνιστική χωρίς νίκη και θα παραμείνουν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με κίνδυνο από αύριο να βρεθούν ακόμη πιο χαμηλά.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και την κα Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δημ. Ζησιμάτος), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Αλ., Παπαδημητρόπουλος, Πολυδωράτος, Δάρας, Xhelaj, Κόμητας, Κουρκουμέλης Σπ. (29’ Ζαρνακούπης – 71’ Σπαθής), Αποστολάτος, Πολλάκης (86’ Κουρκουμέλης Χρ.), Μοντεσάντος (75’ Κουρκουμέλης Κ.).
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ., Αραβαντινός (71’ Πολλάτος), Καμπανός, Κουμαριώτης (75’ Λεσσάι), Ζαμπαύτης, Φωκάς Ε., Τούρλας, Γάσπαρης, Δήμου, Περαματζής (71’ Καππάτος).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου