Κυριακή, Δεκεμβρίου 8

Ντέρμπι από τα παλιά στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.... Εικοσιμία - Παλληξουριακός τα "μοιράστηκαν" όλα


Σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, Εικοσιμία – Παλληξουριακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.
Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, που σίγουρα ευχαριστήθηκαν, όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου και το παρακολούθησαν.
Έτσι, η Εικοσιμία θα είναι η ομάδα που θα βάλει «φρένο» στην καταπληκτική πορεία του Παλληξουριακού, αφαιρώντας του πλέον το απόλυτο που διατηρούσε από την αρχή της περιόδου σε όλες τις τοπικές διοργανώσεις, μετά από 14 αγώνες. Όμως συνεχίζει να διατηρεί το αήττητο. Μάλιστα από σήμερα έπιασε κορυφή, για πρώτη φορά φέτος και ισοβαθμεί με τα επίσης αήττητα Διλινάτα.
Σε γενικές γραμμές, είχαμε ένα δυνατό και ποιοτικό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες.
Στο πρώτο 45λεπτο, η μπάλα παίχθηκε κυρίως στο κέντρο και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πιο ομάδα, έχοντας μια ελαφρά υπεροχή, με την μπάλα κάτω και καλή κυκλοφορία.
Έτσι, θα προηγηθούν στο σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις θα δεχθούν την ισοφάριση και σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή.
Στο δεύτερο, η Εικοσιμία με την ψυχολογία υπέρ της, φαινόταν καλύτερη και με την έναρξη του κάνοντας την ανατροπή θα προηγηθεί 2-1, ενώ ο Α. Τσέτσα θα σώσει από το 3-1 με μια καταπληκτική απόκρουση στο σουτ, του Ντ. Ντουκάι.
Ο Παλληξουριακός, που μετά το 70’ άρχισε να ισορροπεί και να βρίσκει πατήματα, θα ισοφαρίσει και στη συνέχεια θα κρατήσει την ισοπαλία, που δεν μπορεί να θεωρηθεί γκέλα, χάρις σε μια ακόμη εκπληκτική επέμβαση του Α. Τσέτσα στις καθυστερήσεις.
Φάσεις και γκολ
Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη καλή στιγμή τους στο παιχνίδι στο 13’, όταν στο φάουλ-γέμισμα στην περιοχή του Λουλούδα, ο Χ. Μαυροειδής με κεφαλιά-πάσα θα βρει τον Λυκούδη στην περιοχή και δεξιά, όμως το δυνατό σουτ που επιχειρεί, σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Κουστουμπάρδη.
Στη συνέχεια και στο 19’ ο Χ. Μουρελάτος θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή και η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Κουστουμπάρδη.
Στο 21’ ο Λυκούδης σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Κούρτι θα βρεθεί στο χορτάρι, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες για πέναλτι από τους «ερυθρόλευκους», και τον διαιτητή κ. Θωμά πολύ κοντά στη φάση να δείχνει παίζεται.
Ο Χ. Μαυροειδής στο 28’, μετά από λάθος των γηπεδούχων στο κέντρο, θα βγει στην κόντρα από δεξιά, θα μπει στην περιοχή και θα πασάρει παράλληλα στον επερχόμενο Λυκούδη, ο οποίος με ένα όμορφο πλασέ στην κίνηση, παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Κουστουμπάδρη, που βρίσκει την μπάλα, πριν να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-1.
Σε ένα νέο λάθος από πλευράς γηπεδούχων στο 33’, ο Κουστουμπάρδης θα βγει έγκαιρα και θα μπλοκάρει την μπάλα, πέφτοντας στα πόδια του Λυκούδη, που έβγαινε επικίνδυνα στην μπάλα.
Στο 45’ ο Ντ. Ντουκάι, εκτελεί το φάουλ, έξω από την περιοχή με τον Τσέτσα, χωρίς πρόβλημα, να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Μετά από 1’ και ενώ παιζόταν οι καθυστερήσεις, οι «κυανόλευκοι» από τη Λειβαθώ, θα ισοφαρίσουν σε 1-1 σε μια χρονική στιγμή που σίγουρα τους δίνει καλή ψυχολογία, κάτι που αποδείχθηκε στη συνέχεια.
Ο Ντουκάι, μετά τη λάθος συνεννόηση των αμυντικών των φιλοξενούμενων, θα κερδίσει την μπάλα αριστερά, λίγο πάνω από το κέντρο και θα πασάρει παράλληλα στα όρια της περιοχής για τον Κονόμη, αυτός θα πιάσει ένα δυνατό σουτ και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσέτσα για την ισοφάριση, δίνοντας παράλληλα άλλο χρώμα στο παιχνίδι.
Αυτό το ισόπαλο 1-1 θα είναι σκορ ημιχρόνου.
Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47’, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν την ανατροπή και το 2-1.
Ο Μπούσι εκτελεί το μακρινό φάουλ από αριστερά, μεταφέροντας την μπάλα στο β’ δοκάρι για τον αμαρκάριστο Ντ. Ντουκάι, ο οποίος με ωραία κεφαλιά θα δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, στέλνοντας για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Τσέτσα στο παιχνίδι.
Καταπληκτική απόκρουση του Τσέτσα στο 56’ σε ένα μακρινό σουτ από αριστερά, κοντά στο κόρνερ, του Ντ. Ντουκάι και την μπάλα να αποκρούεται εντυπωσιακά στο απέναντι «Γ» της εστίας του σε κόρνερ.
Και ενώ οι γηπεδούχοι διατηρούν τον έλεγχο του αγώνα στο 72’ ο Λούσκος, που πριν λίγο είχε περάσει στο παιχνίδι, θα βγει στην κόντρα από δεξιά και με μια καταπληκτική πάσα στην περιοχή, θα βγάλει τον Σπ. Μαρκάτο απέναντι από το Τσέτσα και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση θα ισοφαρίσει σε 2-2.
Στο 76’ θα έχουμε τις διαμαρτυρίες, αυτή την φορά των γηπεδούχων, όταν ο Μινέτος θα κλέψει την μπάλα, λίγο έξω από την περιοχή από τον Αντωνάτο, θα βγει απέναντι από τον Τσέτσα, όμως ο κ. Θωμάς βλέπει φάουλ και σταματάει τη φάση για επιθετικό φάουλ του μέσου της Εικοσιμίας.
Τέλος, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, ο καταπληκτικός σήμερα Τσέτσα θα πει όχι στο σουτ του Κούρτι, μετά την κεφαλιά-γύρισμα του Κορσιάνου στον Ντουκάι και σουτ του τελευταίου που κοντράρει στα σώματα, αφού θα πεταχτεί στο «Γ» της εστίας του και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Έτσι το ντέρμπι με την ολοκλήρωση του θα βρει τις ομάδες ισόπαλες στο σκορ 2-2 και τους φίλους των δύο ομάδων απόλυτα ικανοποιημένους, από το θέαμα που παρακολούθησαν στον αγωνιστικό χώρο.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Α. Καρλή και Ν. Καναλλάτο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Καμπανός, Μινέτος, Ντουκάι Α. (56’ Χρίστο), Λογκόνης, Ντουκάι Ντ., Μπούσι (78’ λ.τ. Στεφανάτος), Πολλάτος Αλ. (46’ Κορσιάνος), Κούρτι, Κονόμη (83’ Τζάκης).
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Τσέτσα, Σιμωτάς, Haxhiaj, Μαυροειδής Χ. (54’ Ηλιόπουλος), Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ., Κουκουβίνος, Μουρελάτος Χρ. (67’ Λούσκος), Αντωνάτος (82’ Tozaj), Μουρελάτος Χ.-Σ. (67’ λ.τ. Μαρούλης).
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου