Κυριακή, Δεκεμβρίου 8

Αγχωτική αλλά δίκαιη νίκη για την Εύγερο 1-0 την Πρόοδο Ιθάκης


Ένα πολύ μέτριο και με λίγες καλές στιγμές παιχνίδι, παρακολουθήσαμε σήμερα το πρωί, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, όπου στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, η Εύγερος φιλοξένησε την ουραγό Πρόοδο Ιθάκης.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα είναι αυτή που θα πάρει μια σημαντική νίκη, έστω και αγχωτική με αυτό το 1-0, την 3η της φετινή και θα ανέβει βαθμολογικά στον πίνακα της Α’ κατηγορίας στην 5η θέση.
Αντίθετα, αυτή του Χρ. Μανωλόπουλου, που σήμερα παρουσιάστηκε με πολλές ελλείψεις και αρκετά νεανική, θα δεχθεί ακόμη μια ήττα, την 7η σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον τα όρια αρχίζουν να στενεύουν επικίνδυνα.
Για αυτό οι «κοκκινόμαυροι» της Ιθάκης πρέπει να βρουν… σφυγμό, πριν είναι αργά, μιας και βρισκόμαστε, τρεις μόλις στροφές πριν την ολοκλήρωση του α’ γύρου!
Το παιχνίδι, στο πρώτο 45λεπτο ήταν μέτριο, ενώ στην επανάληψη κακό, τους γηπεδούχους να έχουν μια ανούσια κατοχή, σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, ενώ οργανωτικά δεν μπορούσαν να βρουν χώρους να απειλήσουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που διακρίθηκαν μόνο αμυντικά, και κάπως επιθετικά στο τελευταίο 10λεπτο με την παρουσία του Βασιλόπουλου όπου προσπάθησαν κάπως να απειλήσουν.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 4’ ο πολύ καλός και σήμερα Καραντινός θα βγάλει μια μεγάλη πάσα στην περιοχή της Προόδου, ο Σταματέλος με κεφαλιά-πάσα βρίσκει τον Κανάκη και τον τελευταίο τετ α τετ με τον Τσιντήλα, να στέλνει με ωραία προβολή την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0
Ένα γκολ που στη συνέχεια θα αποδειχθεί «χρυσό» για τους «πορτοκαλί» των Φαρακλάδων.
Σημαντική ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 27’, όταν ο Ψάλτης αμαρκάριστος στο β’ δοκάρι, μετά το φάουλ του Κωτατή, από αριστερά θα πιάσει μεν την κεφαλιά, μόνο που θα στείλει την μπάλα, λίγο έξω από το αριστερό «Γ» του Γ. Τσιντήλα.
Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μισό του αγώνα, στο 40’ και πάλι για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου, με τον Χρ. Παπαναστασάτο να αστοχεί από καλή θέση στην κεφαλιά που πραγματοποιεί, μετά την σέντρα από αριστερά του Κ. Παπαναστασάτου.
Με αυτό το 1-0 ολοκληρώνεται το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο και στο 53’, ο Κανάκης θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αφού φεύγει στην κόντρα, στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και απέναντι από τον Γ. Τσιντήλα σουτάρει ψηλά, άουτ.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 72’ με τον Βαγγελάτο να βγάζει την σέντρα από αριστερά, τον Κωτατή στο πρώτο δοκάρι κάνει την προβολή, τον Γ. Τσιντήλα να αποκρούει δύσκολα, στη δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Κανάκης από κοντά, πλασάρει άουτ!
Ένα σουτ του Σταματέλου στο 75’ από τα όρια της περιοχής δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Τσιντήλα που μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Πρώτη μικροαπειλή από τους φιλοξενούμενους στην εστία του Καραχάλιου στο 80’ με το δυνατό, γυριστό σουτ του Βασιλόπουλου να στέλνει την μπάλα άουτ, μακριά από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Τέλος στο 90+4’ ο Αραπογιάννης από δεξιά, θα βγάλει μια ψηλοκρεμαστή σέντρα, ο Καραχάλιος πιεζόμενος από τον Βασιλόπουλο, δεν συγκρατεί την μπάλα, η οποία ευτυχώς για την ομάδα του καταλήγει κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο Ενωσιακό με την Εύγερο, έστω και με πολύ άγχος να παίρνει μια δίκαιη νίκη και να πλασάρεται στην 5η θέση!
Αντίθετα με την Πρόοδο, που πλέον αρχίζει να προβληματίζει και πρέπει να βρει τα ψυχικά αποθέματα που θα την ξεκολλήσουν από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Ν. Αντωνιάδη.
Οι συνθέσεις
Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καραχάλιος, Παπαναστασάτος Χ. (46’ Papa E.), Λάσκαρης, Ψάλτης, Παπαναστασάτος Κ. (75’ Παπαναστασάτος Α.), Καραντινός, Κωτατής, Βαγγελάτος, Κανάκης (85’ Χριστακόπουλος), Μανωλάτος (90+1’ Λεγάτος), Σταματέλος.
Πρόοδος Ιθάκης:(Χρ. Μανωλόπουλος), Τσιντήλας, Γρίβας Ι., Σίτυ,  Ηλιόπουλος Χ., Λαγκαδάς, Γαλάτης, Κωστόπουλος (75’ Βασιλόπουλος), Τσάμης, Αραπογιάννης, Κασσιανός (71’ λ.τ. Πίππος), Μπραχίμι.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου