Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15

Το ITTF Fa20 Greek Para Open 2022 στο Αργοστόλι από 30/9 μέχρι 2/10! (Βίντεο)

Η πρώτη μεγάλη διεθνής διοργάνωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες στην Ελλάδα, μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, είναι προ των πυλών και θα έχει έδρα το γραφικό νησί της Κεφαλονιάς.

Ο διευθυντής τουρνουά είναι Πολυχρόνης 

Το ITTF Fa20 Greek Para Open 2022, όπως τιτλοφορείται η διοργάνωση που βρίσκεται στο αγωνιστικό καλαντάρι της Para TableTennis, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές 15νθήμερο στο Αργοστόλι και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» (30 Σεπτεμβρίου -2 Οκτωβρίου).

Η Κεφαλονιά λοιπόν, στα τέλη του μήνα, θα γίνει το κέντρο του παγκόσμιου αγωνιστικού ενδιαφέροντος για την επιτραπέζια αντισφαίρισης των ΑμεΑ, με τις συμμετοχές να είναι 155 αθλητές και αθλήτριες από 30 χώρες.

Το «Αντώνης Τρίτσης» έχει φιλοξενήσει επιτυχώς κι άλλες δράσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ενώ στο νησί εδρεύει ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που διαρκώς κοιτάζει για τη διάδοση του αθλήματος και συνέβαλε στην ανάληψη των αγώνων.

Συνδιοργανωτές του τουρνουά είναι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς Ιθάκης, ο Δήμος Αργοστολίου και η ΕΦΟΕΠΑ.

Τα αγωνίσματα που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής: Απλό ανδρών (στις κλάσεις από 1 έως 11) Απλό γυναικών (στις κλάσεις από 1 έως 11) Διπλό ανδρών (κλάσεις MD4, MD8, MD14, MD18, MD22) Διπλό γυναικών (κλάσεις WD5, WD10, WD14, WD20, WD22) Διπλό μικτό ανδρών-γυναικών (κλάσεις XD4, XD7, XD10, XD14, XD17, XD20, XD22).

Τα αγωνίσματα του απλού θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και τη 1 Οκτωβρίου, ενώ τα διπλά σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και το διπλό μικτό, στη 1 και 2 Οκτωβρίου.

Οι κληρώσεις θα διενεργηθούν την παραμονή της έναρξης του τουρνουά, ενώ η κατηγοριοποίηση για αθλητές ή αθλήτριες θα γίνει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Στο απλό το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει αρχικά γκρουπ των 4ων ή των 3ων με τους 2 πρώτους/ες να προκρίνονται στο νοκ άουτ στάδιο. Σε όλα τα αγωνίσματα του διπλού, επίσης η προκήρυξη κάνει λόγο για γκρουπ των 4ων ή των 3ων με τα δύο πρώτα ζευγάρια να προχωρούν στο ταμπλό.

Διευθυντής τουρνουά είναι ο Πολυχρόνης Πολίτσης, νυν προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τέως ομοσπονδιακός, καθώς και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στα άτομα με αναπηρίες.

Το promo βίντεο των αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου