Κυριακή, Δεκεμβρίου 11

"Μοιράστηκαν" βαθμούς και εντυπώσεις Διλινάτα - Παλληξουριακός 1-1 στο ντέρμπι

Δεν ανέδειξε νικητή το σημερινό μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αφού Διλινάτα – Παλληξουριακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο, αλλά όχι και το απόλυτο.

Επίσης, οι πρωτοπόροι είδαν τις εστίες τους να παραβιάζονται για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο, στο μεταξύ τους παιχνίδι και ύστερα από περίπου  450’!

Έτσι, συνεχίζουν στην κορυφή συγκάτοικοι με τον ίδιο στόχο, την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το bonus των +4 βαθμών που δίνει η συγκεκριμένη θέση.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε και συμβαίνει σε τέτοια παιχνίδια.

Δύναμη, πάθος, διαμαρτυρίες, πολλές κίτρινες, δυνατές μονομαχίες και αρκετά νεύρα.

Σε γενικές γραμμές, ήταν μοιρασμένο και τις δύο ομάδες να προσπαθούν, είτε με μεγάλες μπάλες, είτε με μακρινά σουτ, να διασπάσουν τις άριστα στημένες άμυνες και να απειλήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Κάτι που δεν έφερε τα αναμενόμενα και τα δύο γκολ που επιτεύχθηκαν, όσες και οι λίγες καλές στιγμές στο ντέρμπι, το αποδεικνύουν.

Τελικά αυτό το 1-1 μάλλον θεωρείται δίκαιο, ενώ τους δίνει το δικαίωμα να συγκατοικούν στο ρετιρέ και τη «μάχη» στη συνέχεια να φουντώνει για τα καλά.

Φάσεις και γκολ

Στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη τους, οι γηπεδούχοι στο 10’ θα καταφέρουν με ένα καταπληκτικό γκολ να πάρουν το προβάδισμα στο ντέρμπι.

Ο Κουμαριώτης αρκετά έξω από την περιοχή και δεξιά θα εκτελέσει ένα εντυπωσιακό φαλτσαριστό, απ’ ευθείας φάουλ με την μπάλα να καταλήγει στην απέναντι γωνία του Βλάχου, ο οποίος πετάχτηκε στη δεξιά του γωνία, αλλά ήταν αδύνατον να αποσοβήσει το 1-0 των γηπεδούχων.

Πέρασε αρκετή ώρα για να δούμε κάτι καλό στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν στο 33’ όταν ο Λεπενιώτης θα βγάλει επικίνδυνη σέντρα από δεξιά στην περιοχή, όμως ο Χατζιάι θα πιάσει μια κεφαλιά χωρίς δύναμη και ο Μαγδαληνός μπλοκάρει, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία την μπάλα.

Ο πολύ καλός Μαγδαληνός στο 40’ θα πεταχτεί στην αριστερή του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ στο δυνατό σουτ, εκτός περιοχής του Κουρτελέση και θα διατηρήσει το 1-0 της ομάδας του.

Στο 43’ θα έχουμε τη φάση του αγώνα. Μια φάση που έφερε πολύ γκρίνια και την ισοφάριση των φιλοξενούμενων σε 1-1.

Συγκεκριμένα σε μια μονομαχία στην περιοχή των Διλινάτων μεταξύ Λεπενιώτη των φιλοξενουμένων και Γεωργόπουλου των γηπεδούχων, κατ’ αρχήν ο διαιτητής θα δώσει συνέχεια στο παιχνίδι. Στη συνέχεια με υπόδειξη της β’ βοηθού θα υποδείξει πέναλτι για τράβηγμα, μέσα σε διαμαρτυρίες.

Την εκτέλεση θα αναλάβει ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Μ. Μπράτι, ο οποίος θα είναι εύστοχος, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Το γκολ αυτό θα αφιερωθεί στον άτυχο συμπαίκτη του Αρμάντο Καράι, ο οποίος χειρουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με απόλυτη επιτυχία.

Μάλιστα οι συμπαίκτες τους πανηγύρισαν κρατώντας την φανέλα με το Νο 19. Νούμερο με το οποίο αγωνίζεται ο αξιόλογος ποδοσφαιριστής.

Αυτό το 1-1 θα είναι αποτέλεσμα πρώτου μισού στο ντέρμπι.

Στην επανάληψη το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε, η εικόνα παρέμενε η ίδια και οι δύο ομάδες έριχναν περισσότερο βάρος στις άμυνες προκειμένου να μην δεχθούν κάποιο τέρμα και σε αυτό το χρονικό σημείο, τους «ερυθρόλευκους» να παρουσιάζονται λίγο πιο «φρέσκοι».

Στο 66’ ο Λεπενιώτης θα σπάσει το τεχνικό οφσάιντ των γηπεδούχων, όμως ο Μαγδαληνός θα του κλείσει με έξοδο το οπτικό του πεδίο και έτσι το πλασέ του θα καταλήξει άουτ σε μια μοναδική ευκαιρία να κάνει τα τέρματα της ομάδας του δύο.

Ένα σουτ του νεαρού Σπυράτου στο 69’, μετά την απομάκρυνση των αμυντικών, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο έξω από την εστία του Μαγδαληνού.

Στο 66’ ο Μαγδαληνός θα πέσει στα πόδια του Κουρτελέση και θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το πλασέ του ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων».

Καλή στιγμή αυτή την φορά και συγκεκριμένα στο 75’ για τους γηπεδούχους, όταν ο Κόμητας θα βρει ωραία στην περιοχή και δεξιά τον Παγουλάτο, με τον τελευταίο όμως να σουτάρει άστοχα και να στέλνει την μπάλα άουτ, μακριά από την εστία του Βλάχου.

Ο Μπράτι στο 82' θα κερδίσει τις κόντρες, μέσα  στην περιοχή και δεξιά, θα προλάβει την έξοδο του Μαγδαληνού, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι και τις δύο ομάδες τελικά να μοιράζονται τους βαθμούς και τις εντυπώσεις.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κ. Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Μαγδαληνός, Χασάι, Τζωρτζάτος Φ. (64’ Παγουλάτος), Καλαφάτης, Γεωργόπουλος, Λουκάτος, Κουμαριώτης, Φωκάς, Κουράνης, Κοσμετάτος, Κόμητας.

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Βλάχος, Πολυδωράτος, Λούλουδας, Λυκούδης, Κουρτελέσης, Κουκοβίνος, Λεπενιώτης, Μπράτι, Χατζιάι, Σπυράτος (90+3’ Ζυκάι), Μαρούλης.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου