Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30

Ι. Δρακάτος: Προς τον αντίπαλο Νο 2

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΝο 2

Σε συνέχεια των όσων κατήγγειλα με δημόσια επιστολή μου στις 16/6/2002 σχετικά με τις παρανομίες που έγιναν στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΣΚΙ την 15η Ιουνίου 2022, έχω να συμπληρώσω τα εξής, κι ενώ η υπόθεση έχει λάβει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης:

1)  Σύμφωνα με δημοσίευμα - ανακοίνωση του Α.Ο.Κ.Ι. στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ στις 24/9/2022 (η οποία δημοσιεύτηκε και σε διάφορα τοπικά sites το διήμερο 23-24/9/2022), το προαναφερόμενο σωματείο επιστρέφει στην αγωνιστική δραστηριότητα έπειτα από επτά (7) έτη απουσίας, όπως το ίδιο το σωματείο δηλώνει. Στην ίδια μάλιστα ανακοίνωση αναφέρει ως βασικό του συνεργάτη μία ξένη ποδοσφαιρική ακαδημία (!!!). Πράγματι λοιπόν, σύμφωνα με τους ετήσιους πίνακες των πρωταθλημάτων Α΄- Β΄- Γ΄ κατηγορίας και Κ16 - Κ14 - Κ12 που έχω στα χέρια μου, προκύπτει ότι ο Α.Ο.Κ.Ι. έλαβε μέρος μόνο στο πρωτάθλημα τζούνιορ (6-8 ετών) της σεζόν 2015-2016, και φυσικά χωρίς Δελτία, καθότι Δελτίο Αθλητού έχουμε από 10 ετών και άνω.

2)  Βάσει του άρθρου 16 του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. το σωματείο που δεν θα λάβει μέρος σε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα αποβάλλεται. Το ίδιο προβλέπει και το άρθρο 15 παρ. 2 της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Αντί λοιπόν να έχει αποβληθεί ο Α.Ο.Κ.Ι. από τότε, όχι μόνο συνέχισε να υφίσταται για την Ε.Π.Σ.Κ.Ι. αλλά και είχε 4 από τους 12 υποψήφιους στις εκλογές…!!! (Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…).

3)  Όσον αφορά το σωματείο στο οποίο εκτελώ χρέη Προέδρου, τον ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟ, κατά τον δεύτερο γύρο της σεζόν 2021-2022, και λόγω της έλλειψης των ανήλικων που προέβλεπε η προκήρυξη ως υποχρεωτική συμμετοχή στην αρχική 11άδα, η ομάδα μας αναγκάστηκε να παίξει σε όλα τα παιχνίδια με 9 παίκτες, και για τον λόγο αυτό έκανα αίτημα να τροποποιηθεί η προκήρυξη ως προς τη συμμετοχή των μικρών στην αρχική 11άδα, επικαλούμενος την ούτως ή άλλως συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα Κ16. Και όμως κι αυτό το (δίκαιο) αίτημα απορρίφθηκε…! Οι ίδιοι άνθρωποι που απέρριψαν το δικό μου αίτημα, «στραγγαλίζοντας» έτσι τον ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟ, σήμερα, κι έπειτα από τις πιέσεις σωματείων για την αναίρεση του -σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος- υποβιβασμού 2 ομάδων στην κατώτερη της Α΄ Κατηγορίας, παρανομούν για άλλη μία φορά (βάσει Κ.Α.Π.) και βγάζουν νέα απόφαση για υποβιβασμό μίας μόνο ομάδας και όχι δύο…!!! (Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…).

4)  Τέλος, όσον αφορά τον Α.Ο.Κ.Ι. και τους «συνεργάτες» του, είχε την δυνατότητα και την οικονομική ευρωστία -αν ήθελε- και παίκτες πρώτης γραμμής να έπαιρνε από τον Σεπτέμβριο, και πρωτάθλημα να «χτυπούσε», και στα μπαράζ της Γ΄ Εθνικής να πήγαινε, και για 14 ομάδες στην Α΄ Κατηγορία να ψήφιζε στη Γ.Σ. όμως προφανώς εξυπηρετείται άλλος ενδιαφερόμενος… Μόνο παίκτες Κ16 στον ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟ να μην πάνε… κι όλα καλά! Από πότε απέκτησε ιδιοκτήτες το ποδόσφαιρο της Κεφαλονιάς που κάνουν ότι θέλουν και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανέναν; Αν ενδιαφερόντουσαν πραγματικά αυτοί οι κύριοι για το τοπικό ποδόσφαιρο θα επέτρεπαν στα παιδάκια που μαντρώνουν στις διάφορες ακαδημίες προς είσπραξη του μηνιάτικου να επιλέγουν εκείνα τις ομάδες στις οποίες θα αγωνιστούν, ώστε να έχουμε στο νησί 16+ ομάδες με τουλάχιστον 20 ποδοσφαιριστές η κάθε μία. Αλλά είπαμε… δυστυχώς.

ΥΓ. Θα ήθελα να απευθύνω δημοσίως προς τον εξαίρετο δικηγόρο  Σπύρο Χαλιώτη ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη νομική υποστήριξη που παρείχε στον ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟ και σε μένα προσωπικά στον αγώνα που δίνω για την κάθαρση του τοπικού μας ποδοσφαίρου. 

Αργοστόλι, 29/12/2022

 ΙΩΣΗΦ ΔΡΑΚΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου