Παρασκευή, Δεκεμβρίου 9

Η Pre game της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.... Δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι

Το προσεχές Σαββατοκύριακο η 6η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Με την 6η αγωνιστική  συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας, το Σαββατοκύριακο 10-11/12/2022

Δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι Διλινάτων - Παλληξουριακού

Θα διεξαχθούν συνολικά 4 παιχνίδια.

Τo ένα αύριο Σάββατο 10/12, στο  Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και τα υπόλοιπα τρία του προγράμματος την Κυριακή 11/12 σε Αργοστόλι - Μακρυώτικα και Σκάλα.

Είναι πραγματικά μια απρόβλεπτη αγωνιστική με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και τα τέσσερα θεωρητικά είναι ντέρμπι, τα οποία μπορούν, όσο νωρίς και να είναι, να κρίνουν θέσεις 4αδας, αλλά και υποβιβασμού ή στη χειρότερη περίπτωση να δώσουν σημαντικό προβάδισμα στους νικητές για τον στόχο τους.

Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Εικοσιμίας, ο οποίος μένει για δεύτερη αγωνιστική χωρίς παιχνίδι!

Τα στατιστικά της 5ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 3 αγώνες του προγράμματος σημειώθηκαν 10 τέρματα, 1 λιγότερο από την περασμένη αγωνιστική, αλλά και ένα παιχνίδι επίσης λιγότερο.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόλις 1 και οι φιλοξενούμενοι 9!

Στις νίκες, οι γηπεδούχοι δεν πέτυχαν κάποια και οι φιλοξενούμενοι το απόλυτο 3Χ3, ενώ δεν είχαμε κάποια ισοπαλία.

Αήττητοι στο πρωτάθλημα, παραμένουν μόνο οι πρωτοπόροι Παλληξουριακός - Α.Ο. Διλινάτων.

Την καλύτερη άμυνα επίσης, διαθέτουν οι Παλληξουριακός - Α.Ο. Διλινάτα με 0 τέρματα παθητικό, μετά από 4  παιχνίδια.

Την καλύτερη επίθεση, διαθέτει  ο εκ των πρωτοπόρων Παλληξουριακός με 11 τέρματα στο ενεργητικό του.

Τη χειρότερη άμυνα ο Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου με 20 τέρματα παθητικό σε 5 παιχνίδια.

Τέλος, τη χειρότερη επίθεση ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 2 γκολ στο ενεργητικό του και αυτά στην πρεμιέρα. Στη συνέχεια "κόλλησε" επιθετικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 10-12-2022  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς – Α.Ο. Αστέρας Ληξ.

Χρηστάτος

Σπύρος

Καραΐσκος Απ.

Βουτσινάς Α.

2.

Κυριακή 11-12-2022  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Παλληξουριακός

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Κομητόπουλος Π.

Χαρίση Κ.

3.

Κυριακή 11-12-2022  ώρα:15:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννοι – Π.Α.Ο. Εύγερος

Καραΐσκος

Απόστολος

Μενεγάτος Ε.

----------------

4.

Κυριακή 11-12-2022  ώρα:15:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός – Α.Ο. Σάμης

Χατζηγεωργίου

Νικόλαος

Κατερέλος Ε.

Μάστορα Μ.

         

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική

Σάββατο  10/12/2022

Με ένα μόνο παιχνίδι, το Σάββατο στις 3 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανοίγει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς να φιλοξενεί τον Αστέρα Ληξουρίου.

Όπως καταλαβαίνεται είναι το ντέρμπι των ουραγών του πρωταθλήματος και μάλιστα πολύ καθοριστικό για την πορεία των δύο ομάδων στη δύσκολη προσπάθεια τους για παραμονή.

Πολύ μεγάλο λοιπόν το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι, μεταξύ δύο ομάδων με ίδιους στόχους, οι οποίες βρίσκονται αυτή την στιγμή κάτω από την "κόκκινη" γραμμή του υποβιβασμού και με μια νέα ήττα τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται άκρως επικίνδυνα.

Οι γηπεδούχοι, με μόλις 1 βαθμό στα 4 μέχρι σήμερα παιχνίδια που έχουν δώσει (1 ισοπαλία - 3 ήττες), προέρχονται από εντός έδρας ήττα 0-3 στο ίδιο γήπεδο από τους Πρόννους και βρίσκονται στην προτελευταία θέση της κατάταξης.

Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς βαθμό μέχρι τώρα και ένα πολύ άσχημο σερί, αφού έχουν 5Χ5 ήττες, προέρχονται και οι ίδιοι από εντός έδρας ήττα, από τον Πυλαριακό στον Άγιο Αντώνη με σκορ 1-4 και βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα της Α' κατηγορίας.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το Σάββατο το απόγευμα δεν περιμένουμε κάποιο εντυπωσιακό παιχνίδι, με θέαμα και ποιότητα, αφού το άγχος και η κακή ψυχολογία των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων θεωρούμε ότι, δεν θα το επιτρέψει.

Περιμένουμε όμως ένα ενδιαφέρον και δυνατό παιχνίδι και μια μεγάλη "μάχη" στον αγωνιστικό χώρο για το τρίποντο της ελπίδας!

Ουσιαστικά αυτός που θα το θέλει περισσότερο, αυτός που θα κατέβει με καθαρό μυαλό στον αγωνιστικό χώρο θα έχει και τον πρώτο λόγο.

Η ισοπαλία κατά την άποψη μας, δεν "βολεύει" κανέναν από τους δύο αντιπάλους.

Σίγουρα, θα ήταν δύσκολο να προβλέψουμε κάποιο φαβορί, επομένως τόσο το "τριφύλλι", όσο και οι "πράσινοι" του Ληξουρίου, έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν ότι, στο τέλος μπορούν να τα καταφέρουν 

Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Α. Βουτσινά.

         

Κυριακή  11/12/2022

Η αγωνιστική θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 11/12, όπου και πάλι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, στο ντέρμπι των πρωτοπόρων και αήττητων της διοργάνωσης, ο Α.Ο. Διλινάτων φιλοξενεί τον ισόβαθμο του Παλληξουριακό.

Ένα παιχνίδι το οποίο περιμένουν με αγωνία οι ποδοσφαιρόφιλοι του νησιού, στο οποίο μέλλει να σταματήσει το απόλυτο της μίας ή και των δύο ομάδων (περίπτωση ισοπαλίας) ή το αήττητο και την πτώση κάποιας από το ρετιρέ.

Μένει να δούμε, αν η κορυφή θα είναι για έναν ή αν θα συνεχίσουν και οι δύο να την μοιράζονται, μετά την 6η αγωνιστική, συμπληρώνοντας παράλληλα το 1/3 του φετινού αγωνιστικού προγράμματος!

Μεγάλο λοιπόν το ενδιαφέρον (αγωνιστικό - βαθμολογικό), μεταξύ δύο ομάδων εκ των φετινών πρωταγωνιστριών του πρωταθλήματος.

Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι θα δώσουν "μάχη" για το τρίποντο, ώστε να ξεφύγουν στον βαθμολογικό πίνακα και να κάνουν ένα βήμα μπροστά για το στόχο τους.

Οι δύο ομάδες που συνεχίζουν και στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, διατηρούν το απόλυτο, με αυτή του Γ. Τόγια  στα 4 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα να καταγράφει στο ενεργητικό της ισάριθμες νίκες.

Η ομάδα του Ηλ. Ζερβού με τα ίδια παιχνίδια έχει ακριβώς την ίδια συγκομιδή, όπως και κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η αλώβητη εστία τους, αφού δεν έχουν δεχθεί μέχρι τώρα κάποιο τέρμα.

Σίγουρα και οι δύο παρουσιάζουν μια πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, παίζουν ωραίο και ποιοτικό ποδόσφαιρο, ενώ  οι παρουσίες στο ρόστερ είναι πολλές και σημαντικές με έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να σηκώσουν το βάρος του πρωταθλητισμού και στην πλάτη τους μια ολόκληρη ομάδα.

Φυσικά, σε αυτά τα ντέρμπι τα προγνωστικά πάνε περίπατο, αφού εκτός της ποιότητας παίζουν σημαντικό ρόλο και άλλα πράγματα.

Περιμένουμε, όπως προαναφέραμε ένα μεγάλο παιχνίδι με καλό, ποιοτικό ποδόσφαιρο, δύναμη και πάθος.

Μακάρι και το θέαμα να αποζημιώσει τους πολυπληθείς θεατές, οι οποίοι αναμένεται να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι που θα είναι από τις δύο πλευρές και αναμένεται να δώσει χρώμα στο ντέρμπι!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κ. Κ. Χαρίση.

         

Την ίδια ώρα, στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής, στο Δημοτικό Σκάλας, ο Α.Ο. Πρόννων θα αντιμετωπίσει σε καθοριστικό, από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι την Εύγερο και θέλει νίκη, όπως φυσικά και μάλιστα περισσότερο, η αντίπαλος του.

Οι γηπεδούχοι, μετά τους τέσσερις αγώνες που έχουν δώσει μέχρι σήμερα, βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι της Εικοσιμίας με 9 βαθμούς και απολογισμό 3 νίκες και 1 ήττα.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι με τα ίδια ματς, βρίσκονται στην 5η με 6 βαθμούς και απολογισμό (2 νίκες - 2 ήττες).

Η ομάδα του Γκ. Ρέτσι, με πειστικά δείγματα γραφής μέχρι τώρα, προέρχεται από δύο σερί νίκες, ξεπερνώντας την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι από τα Διλινάτα με τον καλύτερο τρόπο.

Την περασμένη αγωνιστική, πέρασαν από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, σχετικά εύκολα με σκορ 3-0!

Αυτή του Θ. Βουκελάτου, αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με την περυσινή της συμμετοχή, παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να έχει κερδίσει κάποιους παραπάνω βαθμούς.

Την περασμένη Κυριακή, θα γνωρίσει την ήττα στο τοπικό από τα Διλινάτα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με σκορ 0-2 και θα μείνει, μετά από 5 αγωνιστικές για πρώτη φορά, εκτός 4αδας.

Έτσι, η ανάγκη να πάρει το τρίποντο, από το συγκεκριμένο παιχνίδι γίνεται επιτακτική, αφού τα οφέλη θα είναι διπλά, πρώτον γιατί θα ξαναμπεί 4αδα και δεύτερο θα το έχει καταφέρει, επί ενός αντιπάλου που έχει τους ίδιους στόχους με την ίδια, δηλαδή τη συμμετοχή της στην τελική 4αδα!

Ήδη "πατάμε" στο 1/3 του πρωταθλήματος και πλέον κάθε χαμένος βαθμός είναι καθοριστικός, όπως και ο κάθε κερδισμένος, από "χρυσάφι".

Στο Δημοτικό Σκάλας, την Κυριακή το απόγευμα, περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι, από δυο ομάδες, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν καλό θέαμα και σίγουρα είναι ικανές για το καλύτερο.

Οι γηπεδούχοι, θα βασιστούν στην έδρα τους και οι φιλοξενούμενοι στη δίψα για διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθό τον κ. Ε. Μενεγάτο (δεν υπάρχει 3αδα).

         

Τέλος, την ίδια επίσης ώρα στο Δημοτικό Μακρυωτίκων, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής, ο τοπικός και ανεβασμένος τελευταία Πυλαριακός, φιλοξενεί τον Α.Ο. Σάμης στο τοπικό της περιοχής και σε μια αναμέτρηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, για πολλούς λόγους.

Οι γηπεδούχοι, παρά τα ατυχή αποτελέσματα που έχουν φέρει μέχρι τώρα, διαθέτουν μια πάρα πολύ καλή και ποιοτική ομάδα και αυτό το δείχνει η παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο (ίσως να αποτελεί εξαίρεση εκείνο το 1-5 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με την Εύγερο).

Ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια τους, δείχνουν ανεβασμένοι, με καλή ψυχολογία και την προηγούμενη αγωνιστική (όπως είχαμε γράψει ήταν θέμα χρόνου να έρθει), θα περάσει σχετικά εύκολα από τη δυνατή έδρα του Αγίου Αντωνίου και τον Αστέρα Ληξουρίου με σκορ 1-4.

Ένα αποτέλεσμα που ξανάφερε τα χαμόγελα και την χαμένη αυτοπεποίθηση στους "κυανόλευκους" της Πυλάρου, που πλέον βλέπουν πολύ αισιόδοξα τη συνέχεια.

Όσον αφορά τον αντίπαλο τους, τον Α.Ο. Σάμης και αυτός είχε ένα μέτριο ξεκίνημα, ιδιαίτερα από βαθμολογική άποψη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μακριά από την 4αδα.

Στα Μακρυώτικα, θα προσπαθήσουν να αναστρέψουν το κλίμα, παίρνοντας κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ώστε να μη χάσουν ακόμη περισσότερο την επαφή τους με την 4αδα και να απομακρυνθούν περισσότερο από τις χαμηλές θέσεις.

Μέχρι τώρα, η ομάδα του Κ. Βιτωράτου και στα 5 παιχνίδια που έχει δώσει, ο απολογισμός της είναι 1 νίκη και 1 ισοπαλία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 4 βαθμούς.

Αυτή του Γ. Καρελλάκη, στα 4 παιχνίδια που έχει δώσει, έχει μόνο μία νίκη - 3 ήττες και βρίσκεται, μία θέση κάτω από τον αντίπαλο της με 3 βαθμούς.

Στα Μακρυώτικα, την Κυριακή το απόγευμα, περιμένουμε ένα ντέρμπι με πολύ δύναμη και πάθος, όπως γίνεται άλλωστε στα περισσότερα τοπικά.

Εκεί, που εκτός της νίκης και των βαθμών το ρόλο τους θα παίξουν και άλλα πράγματα.

Ελπίζουμε ότι, θα παρακολουθήσουμε καλό θέαμα, ενώ και οι δύο ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν ότι, θεωρούν ότι τους ανήκει.

Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τον κ. Ε. Κατερέλο και την κ. Μ. Μάστορα.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

12

4

4

0

0

11 - 00

2.

Α.Ο. Διλινάτα

12

4

4

0

0

10 - 00

3.

Α.Ο. Πρόννοι

09

4

3

0

1

12 - 05

4.

Α.Ο. Εικοσιμίας

09

4

3

0

1

09 - 04

5.

Π.Α.Ο. Εύγερος

06

4

2

0

2

09 - 09

6.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

04

5

1

1

3

08 - 13

7.

Α.Ο. Σάμης

03

4

1

0

3

07 - 09

8.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

01

4

0

1

3

02 - 11

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

00

5

0

0

5

03 - 20

         

Η επόμενη 7η αγωνιστική
(17-18/12/2022)

α/α

Αγώνας

1.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

2.

Α.Ο. Σάμης   - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Διλινάτα

4.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόννοι

-

Ρεπό: Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου