Σάββατο, Δεκεμβρίου 10

Στο 86' "έκλεψε" το τρίποντο ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς....... Νίκη με ανατροπή και σκορ 2-1 τον Αστέρα Ληξουρίου

Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, που παιζόταν πολλά για το μέλλον των δύο ομάδων στην κατηγορία, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο ντέρμπι των ουραγών και στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Ληξουρίου, του οποίου θα επικρατήσει με ανατροπή και ένα γκολ λίγο πριν το τέλος με σκορ 2-1, πετυχαίνοντας επιτέλους την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Σάκη Αναλυτή, που θα μπορούσε να είχε φύγει ακόμη και με το τρίποντο από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, θα πληρώσει με ήττα, τις χαμένες δικές της ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο που θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι. 

Και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους.

Έτσι, συνεχίζει ο ουραγός, με το μέλλον της στην κατηγορία να είναι πλέον αβέβαιο!

Τώρα σε ότι, παρακολουθήσαμε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ήταν μέτριο, με πολλά λάθη αρκετά δυνατό και με λίγες καλές στιγμές.

Κάτι που φυσικά λίγο ενδιαφέρει τους νικητές, οι οποίοι πέτυχαν τον σκοπό τους.

Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και για 20’ επέβαλαν τον ρυθμό τους πετυχαίνοντας το 0-1, ενώ ο Παπαστεργίου, κορυφαίος του αγώνα τους στέρησε τουλάχιστον σε 4-5 περιπτώσεις το γκολ.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και κατάφεραν να φέρουν στα ίσια το παιχνίδι, πριν πάνε στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο και το θέαμα μόνο καλό δεν ήταν, με τις ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και να δυσκολεύονται να μπουν στην αντίπαλη περιοχή.

Οι γηπεδούχοι, πιο τυχεροί θα πάρουν στο τέλος ένα «χρυσό» τρίποντο, με το οποίο ελπίζουν για παραμονή, ενώ βρέθηκαν στην και 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πάνω από την "κόκκινη" γραμμή.

Φάσεις και γκολ

Οι φιλοξενούμενοι θα μπουν δυνατά με στόχο να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και τα κατάφεραν αφού μόλις στο 2’, ο Διονυσάτος θα βγάλει πολύ ωραία σέντρα από δεξιά στον αμαρκάριστο Γ. Αναλυτή και ο τελευταίος από κοντά με ωραίο πλασέ θα πετύχει το 0-1 της ομάδας του.

Η απάντηση θα είναι άμεση για τους «πράσινους», με μια πολύ καλή ευκαιρία.

Ο Κοραμπάτος θα βρει στην περιοχή και αριστερά τον Κορσιάνο που θα πιάσει ένα δυνατό σουτ στην κίνηση, για να αποκρούσει ενστικτωδώς και να απομακρύνει την μπάλα ο Μαρκέτος.

Σε ένα δυνατό σουτ του Γαβαλά στο 10’ ο Παπαστεργίου θα πέσει στην αριστερή του γωνία και με μεγάλη δυσκολία θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Νέα καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 17’, που σε αυτό το σημείο πατούσαν καλύτερα.

Ο Διονυσάτος από δεξιά, θα βγάλει την σέντρα στο β’ δοκάρι για τον Αδηλίνη και τον τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Παπαστεργίου θα πει όχι, στέλνοντας την μπάλα πολύ δύσκολα κόρνερ.

Φτάσαμε στο 40’ και στην ισοφάριση, όταν στη συνεργασία Κορσιάνου – Ρέτζα ο τελευταίος θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μαρκέτου και στην επαναφορά της, ο Δημητράτος με κοντή προβολή θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-1.

Ένα γκολ που εμφανώς συγκινημένος, αφιέρωσε στον φίλο του Μπάμπη Παπαδημάτο, που έφυγε πρόσφατα τόσο άδικα και πρόωρα από την ζωή.

Στο 45’ ο Αστέρας θα απειλήσει με μια κεφαλιά του Γαβαλά, μετά την σέντρα από δεξιά του πολύ καλού σήμερα Διονυσάτου, που στέλνει όμως την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παπαστεργίου.

Αυτό το 1-1 θα είναι τελικά το αποτέλεσμα του πρώτου μισού στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη, δεν θα αλλάξει το σκηνικό και στο 49’ ο Γαβαλάς στην κόντρα από δεξιά θα βγάλει μια καταπληκτική παράλληλη πάσα στην περιοχή για τον Κατσιγιάννη που έμπαινε επικίνδυνα, όμως ο Παπαστεργίου θα βγει έγκαιρα θα πέσει στα πόδια του και θα μπλοκάρει την μπάλα.

Στη συνέχεια και στο 57’ ο Διονυσάτος εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Πατρίκιος θα πιάσει την κεφαλιά και ο Παπαστεργίου, με νέα πολύ καλή επέμβαση, θα απομακρύνει την μπάλα και τον κίνδυνο για την εστία του.

Φάσεις δεν έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο και όλα έδειχναν ότι αν κάποια ομάδα καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ, θα ήταν και το νικητήριο.

Όπως και έγινε, αφού στο 86’ οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα πετύχουν το γκολ της νίκης.

Ο Δημητράτος, από τους κορυφαίους της ομάδας του, θα φύγει στην κόντρα από δεξιά και θα βγάλει μια πολύ ωραία σέντρα στην περιοχή, εκεί ο Φωής θα σηκωθεί πολύ ψηλά και με δυνατή κεφαλιά, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για την ανατροπή και το 2-1 μέσα σε πανηγύρια.

Ένα γκολ που σκόρπισε χαρά και αισιοδοξία για τους γηπεδούχους, αντίθετα θλίψη στους φιλοξενούμενους , οι οποίοι μετά από 6 αγώνες, παραμένουν ουραγοί χωρίς κάποιον βαθμό μέχρι τώρα και πλέον κινδυνεύουν σοβαρά.

Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Α. Βουτσινά.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Δημητράτος, Τζωρτζάτος, Ρασσιάς, Γασπαρινάτος (34’ λ.τ. Veizaj), Σαμπανάι, Κοραμπάτος, Φωής, Ρέτζα, Κορσιάνος (55’ Μπάμπης), Τσάκος.

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Μαρκέτος, Διονυσάτος, Πατρίκιος, Αδηλίνης, Λουκέρης, Γιακουμάτος, Αραβαντινός Α., Γαβαλάς, Αναλυτής, Κατσιγιάννης (67’ Μπεκιράι), Κουρούκλης (76’ Shtembari) . 

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου