Τρίτη, Οκτωβρίου 11

ΓΕΩΡΓΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 1-2



«ΣΦΡΑΓΙΣΕ» ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕURO 2012
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ……..
ΓΕΩΡΓΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ  1-2
ΦΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑ ΓΚΟΛ  
Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

     Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στην Τιφλίδα ο αγώνας της Εθνικής ομάδας πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη-πρόκριση απέναντι στην γηπεδούχο ομάδα της Γεωργίας και «σφράγισε» το εισιτήριο της συμμετοχής της στο Euro 2012  που θα συνδιοργανωθεί από Πολωνία-Ουκρανία και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη φορά στην ιστορία της.
FERNANDO SANTOS

 Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αυτή, εκτός από τους ποδοσφαιριστές ανήκει και στον Fernando Santos, τον Fernando των ρεκόρ και των επιτυχιών!!!!!!
     Η εθνική μας μπορεί να μην απέδωσε καλό ποδόσφαιρο όμως μικρή σημασία έχει αυτό αφού στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι η νίκη και αυτό κατάφερε.
Φάσεις γκολ:
     Η ομάδα μας φανερά αγχωμένη δεν μπόρεσε αν βρει ρυθμό με αποτέλεσμα η Γεωργία να έχει τον ρυθμό και την κυκλοφορία της μπάλας.
     Έτσι στο 19΄από λάθος τόσο των αμυντικών όσο και του Τζόρβα και ύστερα από πολύ ω του Ταργκαμάντζε η μπάλα από το πουθενά κατέληξε στα δίχτυα της Εθνικής μας για το 1-0 των γηπεδούχων. 
    Στο 28΄χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας όταν το δυνατό σουτ του Κατσουράνη αποκρούει εντυπωσιακά ο Ρεβισβίλι και στην συνέχεια ο Γκέκας να στέλνει την μπάλα άουτ από πολύ καλή θέση.
     Με το σκορ στο 1-0 για την Γεωργία τελείωσε το α΄ημίχρονο.
AΓΓΕΛΟΣ ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ
Στην επανάληψη και πάλι η Εθνική δεν είχε ρυθμό και έβγαινε πολύ δύσκολα όσο και ανορθόδοξα στην επίθεση. Όμως ήταν τυχερή γιατί στο 71΄ τραυματίζεται σε σύγκρουση με τον Καραγκούνη ο Ταγκαμάρτζε και η Γεωργία στο πιο καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού μένει με δέκα παίκτες στο γήπεδο (είχε κάνει ήδη και τις τρεις αλλαγές του ο Κετσπάγια). Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα μας και παράλληλα με τις έξυπνες κινήσεις του Σάντος πήρε τον χώρο του κέντρου ήλεγξε πλήρως το παιχνίδι και με τον Φωτάκη να δικαιώνει την επιλογή του προπονητή του να τον περάσει στον αγώνα φτάνει στην ισοφάριση και στο 1-1. Ένα σκορ πρόκρισης.
     Συγκεκριμένα ήταν το όταν με «φωτοβολίδα» από 30 μέτρα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ρεβισβίλι και την Ελλάδα στους επτά ουρανούς.  
     Στο 85΄ η Εθνική «σφραγίζει» οριστικά το εισιτήριο για Πολωνία – Ουκρανία με τον επανεμφανισθέντα στην Εθνική Άγγελο Χαριστέα με πολύ όμορφο πλασέ και ύστερα από πολύ ωραία διαγώνια πάσα του Κατσουράνη.
Άριστος ο Ιταλός διαιτητής Ντανιέλε Ορσάτο και οι βοηθοί του 
Ντι Λιμπερατόρε, Ντι Φιόρε. 
       Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γεωργία: (Τιμ. Κετσπάγια), Ρεβισβίλι, Κιζανισβίλι, Κάσια, Γκριγκαλασβίλι (51' Ιασβίλι), Καλάτζε, Μαρτσβαλάντζε, Κανκάβα (42' Λομπζανίντζε), Μτσεντλίντζε (65' Γκουρούλι), Ταργκαμάντζε, Κομπιασβίλι, Αμισουλασβίλι.
Ελλάδα: (Φερνάντο Σάντος), Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κ.Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (91' Κονέ).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΝΤΟΣ:

"Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι γιατί μπήκαμε καλά, αλλά στο πρώτο σουτ που δεχθήκαμε, που δεν θα το έλεγα καν ευκαιρία η Γεωργία προηγήθηκε. Κατόπιν δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πιστεύω ότι στο τέλος αξίζαμε την εύνοια της τύχης. Άξιζε αυτή η ομάδα την πρόκριση γιατί διατήρησε καθαρό το μυαλό της, έψαξε το γκολ ορθόδοξα και έδειξε τις δυνατότητές της.
Έχουμε πολλές δυνατότητες και θα πάμε πάρα πολύ καλά στο Euro. Θέλουμε να κερδίζουμε και βλέποντας την ομάδα να βελτιώνεται και να ωριμάζει, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε μια χαρά. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες για τον τρόπο που αγκάλιασαν την ομάδα, η πρόκριση ανήκει σ' όλους που έχουν την ευκαιρία να χαμογελάσουν και πάλι, γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου