Δευτέρα, Οκτωβρίου 24

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ...................


ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ............

Πολύ άσχημα άρχισε η φετινή περίοδος για το τοπικό ποδόσφαιρο. Τα συνεχόμενα κρούσματα βίας στα γήπεδα μας πρέπει να μας προβληματίσουν, γιατί αν όλοι εμείς που λέμε ότι ενδιαφερόμαστε για αυτό αν δεν κάνουμε τίποτα…... χάθηκε το παιχνίδι με την σέντρα του πέφτοντας  όλο και περισσότερο στην ανυποληψία.
Αυτά που έγιναν όμως την Κυριακή στον αγώνα Δόξας-Προόδου οι συμπλοκές, η είσοδος των φιλάθλων(;) στον αγωνιστικό χώρο και οι άνανδρες επιθέσεις στους απροστάτευτους ποδοσφαιριστές την Ιθάκης δεν τιμούν κανέναν από όσους ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο και πρέπει αμέσως να πάρουν θέση και μέτρα.

Εμείς από εδώ δεν έχουμε να πούμε αλλά και να γράψουμε κάτι άλλο τα καταδικάζουμε απερίφραστα και εκφράζουμε την λύπη και την ανησυχία μας. Όμως να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι το site αυτό δεν κάνει πολεμική ανταπόκριση αλλά όπως από την αρχή δηλώσαμε η ύπαρξη του είναι αποκλειστικά και μόνο η προβολή του τοπικού αθλητισμού και η έγκυρη ενημέρωση των φιλάθλων.
Εμείς ούτε δημόσιοι κατήγοροι θα γίνουμε αλλά και ούτε υπερασπιστές κανενός. Ας το κατανοήσουν άπαντες. Και απειλές αλλού.
Τα παραπάνω και η απόδοση ευθυνών είναι δουλειά άλλων (υπάρχουν πειθαρχικά όργανα) και υποχρέωση τους είναι να λάμψει η αλήθεια αναδεικνύοντας τα πραγματικά γεγονότα. Αναγκαζόμαστε να το ξαναγράψουμε για να γίνει κατανοητό σε όλους.
Κάθε αγωνιστική επιβεβαιώνεται η άποψη των πολλών ότι: το ποδόσφαιρο μας «αργοπεθαίνει» στην εντατική. Αλήθεια κανείς δεν το βλέπει; Αν είμαστε ανίκανοι να το βοηθήσουμε κάποιος επιτέλους ας τραβήξει το καλώδιο μήπως τελικά ξεψυχήσει και σταματήσει η ταλαιπωρία του… Δεν πάει άλλο!!!
Με καΐκια έγιναν οι μετακινήσεις των ομάδων από και προς Ιθάκη την Κυριακή.
Αλήθεια τόσο δύσκολο ήταν να γίνει μια αναβολή ;
Τώρα για κάτι που ακούγονται και κάτι έγγραφα που ζητήθηκαν το θέμα είναι προς έρευνα.
2χ2 για τους Διλινάδες και μάλιστα η τελευταία νίκη στην Ιθάκη ήρθε με πολύ άγχος. Λίγο όμως πείραξε τον φίλο μου, που σαν καλός «οδηγός» την οδηγεί με ασφάλεια στα «ψηλώματα».……. «Δάσκαλε» το τιμόνι στο παρά είκοσι …Έτσι δε μου έλεγες και μ έκαμες τζιμάνι, οδηγάρα Ε;
Με δωδεκάδα κατέβηκαν οι Πρόννοι στον αγώνα της Κυριακής με την Α.Ε.Κ. (Τι μας κάνει βρε παιδιά ο τουρισμός). Στο 20΄΄ έκανε την μια μοναδική, μάλιστα αναγκαστική αλλαγή και στο 30΄έμεινε με δέκα αφού της τραυματίστηκε ακόμη ένας. Παρ΄ όλα αυτά οι ομάδα των Πρόννων πάλεψε με ψυχή το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και για μένα δικαιώθηκε. Δεν έχει σημασία η ήττα αλλά η διαχείριση του αγώνα. Μπράβο τους!!! Άσε που από Κυριακή επιστρέφουν όλοι και η ομάδα αλλάζει σελίδα.

Αυλαία για τις μικτές μας ομάδες την Τετάρτη στα Φαρακλάτα με αντίπαλο την Ζάκυνθο…. Και όπως λένε ο καλός τους «πελάτης».











Η απεργία της Π.Ν.Ο. ήταν η αιτία να ματαιωθούν όλοι οι αγώνες των ομάδων μπάσκετ του νησιού μας Α.Σ.Κ.- Ν.Ε.Ο.Λ. τόσο για το παιδικό όσο και το αντρικό πρωτάθλημα της Ε.Σ.Κ.Α.Η.
Πεντάρα και τόσα πολλά νεύρα βρε «μουστάκια» δεν δικαιολογούνται….. Σκέψου νάχες χάσει κιόλας ε; Εγώ στο ξαναλέω αποδέξου την πρόσκληση μου και έλα εκεί ψηλά στα σκαλάκια. Εκεί ούτε νευράκια ούτε χτυποκάρδια… Άσε πούχουμε και την ηλικία μας και είναι όλα επικίνδυνα φίλε!!! Ή αλλιώς η ρ ε μ η σ εεεεεεεε.
Την ματιάσαμε την ντόπια διαιτησία όλο καλά σχόλια γράφαμε και να. Ετούτη την Κυριακή δεν τα πήγε και τόσο καλά. Φωνές ακούγονται από τα περισσότερα γήπεδα…. Και κάποιες αρκετά δικαιολογημένες θα προσθέσω εγώ!!!

Αυτό που έπαθαν τα Φωκάτα δεν έχει προηγούμενο. Σε 4΄ 3 γκολ με το 1-0 να γίνεται 1-3 και πάπαλα. Έμφραγμα στην κυριολεξία. Μπράβο όμως και στην Σάμη που δεν παράτησε κανένα παιχνίδι πάλεψε μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο και έκανε την «κηδεία» γάμο. Τελικά πέτυχε κάτι μοναδικό, κάτι που δεν πιστεύω νάχει ξαναγίνει. Είναι ρεκόρ για Γκίνες Για φαντάσου νάταν και στο στοίχημα και τον Μπέο θα μπερδεύαμε ε;
Νέα αναβολή της έναρξης του περιφερειακού πρωταθλήματος και η οργή παραγόντων και ποδοσφαιριστών επίσης μεγαλώνει. Πελάγωσαν η άνθρωποι στα έξοδα από την πολύμηνη απραξία, με έσοδα μηδέν έχουν φτάσει στα όρια τους. Πληρώνουν χωρίς να εισπράττουν. Αλλά ποιος να τους καταλάβει; Αυτοί με τα «καβούρια» στην τσέπη. Άστο καλύτερα. Για να δούμε τελικά θα αρχίσει στι 6-11;
Πάντως Μητσάρα μπράβο σου τρεις μήνες τώρα τους κρατάς και μάλιστα πολύ ζεστούς τους παίκτες σου. Μεγάλη μαγκιά θα έλεγα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο αυτό να το πετύχεις.
Α και να ευλογήσουμε λιγάκι και εμείς τα γένια μας…. Πέσαμε «διάνα» στις προβλέψεις μας στα προαγωνιστικά της Πέμπτης και για όλους τους αγώνες Α-Β κατηγορίας. Κανά στοιχηματάκι; Εκατομμυριούχος θα γινόμουνα αν ο ΟΠΑΠ είχε «ξυπνήσει» και βάλει το τοπικό στο στοίχημα. Ποιος Μάκαρος, τι Αχιλλέας και πράσινα άλογα στα δαχτυλάκια μου θα τους έπαιζα!!!
Σπάσανε τα δοκάρια οι Διλινάδες, ακόμα ευκαιρίες χάνουνε και αντί για περίπατο έπαιξαν με την «φωτιά» αλλά τελικά δε κάηκαν αφού ο μικρός με την φαουλάρα του στο 87΄ τους έδωσε φιλί ζωής.
Φίλε Στάθη η βοήθεια σου πολύ μεγάλη όσο και σημαντική. Το sportsthea σε ευχαριστεί.
Λίγος ο κόσμος και πάλι στις κερκίδες των γηπέδων μας το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα ένας παράγοντας μας έλεγε με παράπονο ότι βαρέθηκαν να βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη για να τα βγάζουν πέρα. Το μεγάλο του όμως παράπονο ήταν ότι οι διαιτητές δεν κάνουν κανά «σκόντο» στα εξοδολόγια αφού οι εποχές είναι δύσκολες. Άλλωστε όπως είπε κάτι τέτοιο έκανε η ΕΠΣ της Αθήνας σε συνεργασία με τους διαιτητές του τοπικού Συνδέσμου.
Εδώ γιατί δεν γίνεται ρε φίλοι μου; Τόσο μεγάλοι «αστέρες» με υψηλό κασέ είναι; Κατά τα άλλα μας έμεινε το μέτρημα, 1, 2, 3, 4, ………
Η δεύτερη αγωνιστική των τοπικών μας πρωταθλημάτων είχε κάποιες ανακατατάξεις.
Στην Α΄ κατηγορία οι Διλινάδες είναι πλέον πρώτοι και στην κορυφή με 2Χ2. Η ΑΕΚ έκανε την «παρθενική» της νίκη. Τα Ομαλά την «γλύτωσαν» με ισοπαλία και ακολουθούν στην δεύτερη θέση. Ο Πάγκε» πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα ενώ Πρόννοι, Οδυσσέας ακόμη δεν έχουν κάνει «σεφτέ»!!!!
Στη Β΄ τώρα η Σάμη απολαμβάνει την «μοναξιά» της κορυφής μετά μάλιστα την «θρυλική» ανατροπή με το 2Χ2 στα παιχνίδια της. Τα Φωκάτα προσγειώθηκαν «ανώμαλα» με σενάριο εμπνευσμένο από τον Χιτσκοκ και βρίσκονται στην δεύτερη θέση μαζί με τον Ηρακλή Πρόννων. Τους πρώτους φετινούς βαθμούς τους πήραν Πρόοδος,  Δόξα, Πύλαρος και Παλληξουριακός με τον τελευταίο να τραβάει γερό «κουπί» αφού πρώτα έχει να καλύψει ένα -3 που χρωστάει ακόμη (ήταν -4) από πρόπερσι και μετά να σκέφτεται την συγκομιδή βαθμών, πράγμα το οποίο καθιστά επισφαλή την θέση του στο πρωτάθλημα.
Στερνή μου γνώση……..
Το ευχάριστο για την ομάδα είναι ότι αναμένονται επιστροφές κάτι που θα κάνει πολύ διαφορετική την κατάσταση.
Τέλος όλη η ομάδα του sportsthea εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον φίλο προπονητή του Α.Ο. Σάμης Βαγγέλη Μιχαλάτο για τον χαμό του πολυαγαπημένου του πατέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου