Σάββατο, Δεκεμβρίου 16

Μεγαλώνουν το σερί οι Πρόννοι στο 5Χ5... Οι πρωτοπόροι νίκησαν και τα Φωκάτα 1-0


Ντέρμπι όπως αναμενόταν αποδείχθηκε το σημερινό παιχνίδι στα Τζαννάτα, ανάμεσα στους γηπεδούχους Πρόννους και τα Φωκάτα
Το παιχνίδι κρίθηκε στο γκολ και αυτό το πέτυχαν οι γηπεδούχοι με αποτέλεσμα να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο με σκορ 1-0 που τους διατηρεί στην κορυφή το βαθμολογικού πίνακα μόνους και πρωτοπόρους!
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό, παρότι δεν ευνοούσε ο αγωνιστικός χώρος, αλλά και πολύ δυνατό με αρκετά μαρκαρίσματα στον χώρο το κέντρου.
Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 45λεπτο και για 15’ πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων.
Στη συνέχεια οι Πρόννοι ισορρόπησαν και ήταν αυτοί που πατούσαν πλέον καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας ένα γκολ και χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες, ενώ είχαν και ένα δοκάρι.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, αν και από το 51’ αγωνίστηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα, εν τούτοις είχαν μια ελαφρά υπεροχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν και πάλι φάσεις, αφού προσπαθούσαν να απειλήσουν με κάποια στημένα η μακρινά σουτ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο Παπαδημητρόπουλος και σήμερα κορυφαίος, «καθάριζε» στον αέρα.
Φάσεις και γκολ
Ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Ζαρνακούπη στο 5’ θα αναγκάσει σε δύσκολη απόκρουση τον Μαρκαντωνάτο.
Σημαντική ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 15’ όταν στο σουτ του Ζαρνακούπη, από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα θα αποκρουστεί πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς των Φωκάτων.
Σε ένα μακρινό φάουλ του Σπ. Κουρκουμέλη στο 24’, ο Μαρκαντωνάτος με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού θα σώσει την εστία του πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει από δεξιά ο Μοντεσάντος, που θα στείλει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, για να πεταχτεί εκεί ο Παπαδημητρόπουλος και με ωραία κεφαλιά να την στείλει στα δίχτυα, για το προβάδισμα των Πρόννων και το 1-0.
Στο 35’ ο Μοντεσάντος με καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει τον Περαματζή απέναντι από τον Μαρκαντωνάτο που θα τον αποφύγει, όμως του φεύγει λίγο το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να βγει πλάγια και να στείλει την μπάλα άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη και παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα (απ’ ευθείας κόκκινη στον Χρίστο για ένα χτύπημα στον Μοντεσάντο) οι φιλοξενούμενοι θα παρουσιαστούν πιο φρέσκοι, θα έχουν μια ελαφρά υπεροχή, αλλά και πάλι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
Στο 65’ οι γηπεδούχοι με τον Μοντεσάντο θα χάσουν σημαντική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, αφού  ο μέσος των γηπεδούχων θα αστοχήσει στο πλασέ του απέναντι από τον Μαρκαντωνάτο.
Την καλύτερη τους ευκαιρία να πετύχουν την ισοφάριση θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 82’, με τον Παπαδάτο να πιάνει μια κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, στην σέντρα από αριστερά του Σαλαπάτα, πού στέλνει όμως την μπάλα λίγο άουτ.
Ο Κυρ. Κουρκουμέλης στο 86’, μετά το κόρνερ του Μοντεσάντου από δεξιά, θα πιάσει μια κεφαλιά στο β’ δοκάρι, όμως η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία του Μαρκαντωνάτου.
Σειρά του Μοντεσάντου στο επόμενο λεπτό να σπαταλήσει μια νέα καλή ευκαιρία για την ομάδα του, αφού μόνος με τον Μαρκαντωνάτο χάνει το κοντρόλ, με αποτέλεσμα η μπάλα καταλήξει άουτ.
Η τελευταία προσπάθεια των φιλοξενούμενων για την ισοφάριση θα χαθεί στο 89’, όταν ο Παπαδάτος και πάλι, αντί να προχωρήσει και να μπει στην περιοχή, αποφασίζει να κάνει ένα μακρινό άστοχο σουτ.
Έτσι οι πρωτοπόροι Πρόννοι θα πετύχουν το 5Χ5 στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους και θα συνεχίσουν να οδηγούν την κούρσα το πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.
Αντίθετα για τα Φωκάτα, η ήττα αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη και πλέον χρειάζονται να επιστρέψουν άμεσα στις επιτυχίες, αν θέλουν να μη χάσουν το.... τρένο της τελικής 4αδας!
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Καστής, Σπαθής, Ρώσσης, Κουρκουμέλης Χρ., Παπαδημητρόπουλος, Κατσιλίδης, Κουρκουμέλης Σπ., Ζαρνακούπης (55’ Τραυλός Αθ.), Ζαπάντης, Περματζής (66’ Κουρκουμέλης Κυρ.), Μοντεσάντος (89’ Αναγνώστης).
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Τανουσάι, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Φωκάς (75’ Παγουλάτος Ν.), Παγουλάτος Θ., Αποστόλου (37’ Σαλαπάτας), Τοζάι (62’ Παπαδάτος), Χρίστο, Αλεξάτος, Τριανταφυλλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου